Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tomička
my jdeme dnes na konzultaci a domluvit se, jak to vše uděláme. Pokud dostanu v sobotu MS, tak jdeme do toho. Bude to u nás dlouhé, chceme i PGD, takže jsem se teď nějak srovnávala s tím, že dřív jak v dubnu neotěhotním, ale docela mě to teď nakoplo, že alespoň nebudu muset pořád řešit jestli to „tentokrát“ vyšlo a dám si 2 měsíce pauzu.
Holky, co už stimulujete, jak vám dopadly kontroly?
@Tomička taky sem si říkala že jste někam utekli
mě taky to přijde že se to nějak vleče, jak se na něco čeká tak to trvá ![]()
@Tomička Ahoj, myslím, že teď každá z nás na něco čeká
Třeba já na konec února, abych mohla začít se stimulací
Tak doufám, že taky nebudu mít zpoždění moje cykly 33 dni jsou už tak dost dlouhé
A jaký je plán u tebe?
@barca77 a proc tu diagnostiku? Mate nejaky geneticky problem?
@esprit1 na druhou stranu kdyz mi po Vanocich pojistovna rekla, ze moji zadost nestihli schvalit, tak jsem silela pri predstave, ze budu cekat na konec unora…a hle, je tu skoro pulka
Ja doufam, ze za 16dni bude odber, ze bude dost vajicek a dobrych..a pak se dej vule bozi. Vcera jsem tu cetla neci denicek o IVF, pani se v nem po ETu hodila do klidu, relaxovala, divala se na porady v tv…tak uz si to taky tak nejak planuju
jen tedy nevim, jestli se to bude libit synovi
![]()
@Tomička mám za sebou 2 ZT a jedno biochemické. Pojišťvna PGD hradí od dvou potratů, tak už to chceme pro klid duše se vším všudy. Na genetice se sice žádný problém neukázal, ale může se stát, že tam něco vzniká, co se takto z krve odhalit nedá.
@Tomička Musis dat vedet, jak probihal odber, at jsme chytrejsi
A kolik má roků klouček? Při nejhorším budeš koukat s ním na pohádky, kdyby sabotoval tvé pořady
A chodis do práce nebo jsi ještě na mateřské?
Ahoj holky, tak přeně jak píše @esprit1 čekáme ![]()
já na to až dostanu MS. Příští pátek jdeme ale už pro léky, toto uteklo…
Ted jsme doma i s malou nemocní, tak je to dooost náročný…představa, že do toho bude ještě další prcek, nepředstavitelné
ale stejěn se už těším ![]()
Dvojčata bych ale nedala, jak tu někdo psal, že by mu to nevadilo, já bych už asi byla v blázinci
Naše malá je jak tajfun, neposedí ani chvilku, opravdu ani chvilku… ![]()
Ahoj holky, jdu si k vam pro radu. Jsem 6 dni po ET, OPU 1/2/2016 (30/01 Ovitrelle) pak hospitalizovana kvuli OHSS v zacatcich ale ET stejne probehl pac jsem do dvou dnu mela uplne vyrovnane hormony. Samozrejme jsem to nevydrzela a dnes jsem si udelala TT kterej ukazal mirneho dusika, samozrejme nic obrovskeho, myslite ze je to jeste Ovitrelle? Dekuji za radu a pomoc.
P. S: Vim, ze jsem trubice ze testuji takhle brzo ale znate to tak me prosim pochopte ![]()
Ahoj, chápu tě
Možná bych se v tuto chvíli klonila spíš k Ovitrelle, já jsem měla // z pregnylu ještě 8. den. Ale může to být i těhotenství, těžko říct.
Holky tak mi dnes přišla MS, o 3 dny dřív než jsem čekala, takže ani časovaný styk nám miminko nepřinesl. Takže jdeme do IVF. Začínám dnes s Marvelonem a rozhodujeme se, jestli si nechat udělat i PGD nebo ne. S PGD by byl transfer možný až na konci dubna, bez pgd už na konci března, tak je to trošku dilema ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu si k vam pro radu. Jsem 6 dni po ET, OPU 1/2/2016 (30/01 Ovitrelle) pak hospitalizovana kvuli OHSS v zacatcich ale ET stejne probehl pac jsem do dvou dnu mela uplne vyrovnane hormony. Samozrejme jsem to nevydrzela a dnes jsem si udelala TT kterej ukazal mirneho dusika, samozrejme nic obrovskeho, myslite ze je to jeste Ovitrelle? Dekuji za radu a pomoc.P. S: Vim, ze jsem trubice ze testuji takhle brzo ale znate to tak me prosim pochopte
ajo promin, ted ctu, ze jsi mela ovitrelle uz 30.1. no to mi prijde uz dost dlouho, tak to mozna tehotenstvi bude. Drzim palce ![]()
@barca77 No prave, clovek nevi
ted se cpu Utrogestanem, co vim tak ten nedela falesne pozitivni testy ale zase na druhou stranu me boli prsa, hlava a podbrisek. Volala jsem vcera na CAR a doktorka rekla, ze Utros proste toto dela + teda mam zvysenou teplotu na 37,2. No vyborne ![]()
Samozrejme me hned servala, ze nemam stresovat, ze 6. den je jeste na TT hrozne brzo a nevim co vsechno ![]()
Ale dekuji mockrat za nazor ![]()
@barca77 píše:
ajo promin, ted ctu, ze jsi mela ovitrelle uz 30.1. no to mi prijde uz dost dlouho, tak to mozna tehotenstvi bude. Drzim palce
To moje telo je trosku zmatene tak snad je to tehuduch, pozitri testnu znova a uvidime co bude
s tou MS me to mrzi, ona potvora si dela co chce, taky me dokaze pekne vytoci
casovany styk byl u nas taky a prave nic ![]()
@esprit1 preimplantační diagnostika, 5. den udělají biopsii embryí a vyšetří na chromozomální vady (mj. i Downův syndrom apod.). Mám za sebou dvě zamlklá těhotenství, manžel horší morfologii, takže nám to doktoři doporučovali. Nevím, no. Tento náš nový doktor se tvářil, že to možná je zbytečné. Je to asi 16 tis. navíc, k tomu min. 6 týdnů odklad transferu, ten se dělá až v dalším cyklu… má to svá pro i proti