IVF 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3208
12.2.16 22:50

@agiss jj kluka, 3,5 roku 8) Já se podřizuju doktorům, tomuhle všemu nerozumím…tak budeme věřit no ;) Kdy jedeš do Gestu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
12.2.16 22:51

@agiss záleží asi na CARu, jakou razi „politiku“. V tom mem jedno embrio.. :nevim: I když už mám krásnou holčičku, tak nevylučuji možnost mít najednou dve prdolky, ale zatím mi postačí jedno embrio a doufám, že to klapne.. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
13.2.16 10:08

V brněnském Heliosu například zavádí jen jedno embryo a to z toho důvodu, že šance na otěhotnění je mnohonásobně vyšší, pokud se udělají 2 transfer po jednom embryu, než když se udělá jeden transfer se dvěma. Protože zda bude transfer úspěšný záleží na spoustě faktorů, na kvalitě sliznice, hormonech, enzymech v těle… a nemusí to být jen o kvalitě embryí. V našem CARu zase nás spíš podporovali v zavedení dvou, že pokud by nám nevadila dvojčata a bylo dost embryí, že s tím mají lepší zkušenosti. No takže já jsem si říkala, že pokud bychom zaváděli hned v cyklu s IVF, tak dáme 1 embryo, abychom nepřišli o ten jeden pokus na pojišťovnu, pak v případném dalším KETu (snad nebude potřeba) bychom dali už dvě. Protože o prý pojišťovně nevadí, oni řeší jen ten cyklus s IVF. No pokud bychom šli do PGD, tak bychom měli transfer stejně až dva cykly po OPU, tak to bychom možná dali rovnou dvě embrya. Ale taky samozřejmě záleží na tom, kolik budeme mít dobrých embryí, kdyby byla jen dvě, tak to asi radši rozdělíme do dvou pokusů, než to vyplýtvat na jeden a pak si to vyčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
13.2.16 13:01

@Tomička do gestu jedu na konci února datum přesně nevím, ten se odvíjí podle toho kdy dostanu MS ;)
@barca77 tak teď nevím, takže nám poradili špatně :think: :nevim:
Začínám mít z toho všeho dost blbý pocity :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
13.2.16 13:06

@agiss rozhodnutí o počtu embryí můžeš kdykoli změnit. Ve mně se to taky mele a jsem z toho taková nějaká zdrblá. Každopádně my se budeme o všem rozhodovat až den po OPU, až budeme vědět, kolik máme embryí. Podle toho se pak rozhodneme, jestli budeme čekat na PGD nebo do transferu půjdeme rovnou a také jestli zavedeme jedno nebo dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
13.2.16 13:16

@agiss s těmi šancemi na otěhotnění - když je dost embryí na zamražení, tak mi ze statistik vychází jako lepší řešení zavést vždy dvě. Protože to zvyšuje šanci na úspěch v tom konkrétním cyklu. A pokud by se nepovedlo, je stále šance další měsíc zavést další embryo/embrya. Takže asi je důležité se rozhodnou i podle toho. POkud má někdo jen 2 embrya, tak se asi jeví jako lepší řešení mít dva pokusy, je ale zase otázka, jestli to stojí za ty peníze za mražení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
13.2.16 21:54
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu si k vam pro radu. Jsem 6 dni po ET, OPU 1/2/2016 (30/01 Ovitrelle) pak hospitalizovana kvuli OHSS v zacatcich ale ET stejne probehl pac jsem do dvou dnu mela uplne vyrovnane hormony. Samozrejme jsem to nevydrzela a dnes jsem si udelala TT kterej ukazal mirneho dusika, samozrejme nic obrovskeho, myslite ze je to jeste Ovitrelle? Dekuji za radu a pomoc.P. S: Vim, ze jsem trubice ze testuji takhle brzo ale znate to tak me prosim pochopte :)

Ahoj, tak jak dopadl další test?
Já měla 6.den ducha na testu, který do týdne zesílil na čárku. Tak držím pěsti, aby to tentokrát vyšlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
13.2.16 21:54
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu si k vam pro radu. Jsem 6 dni po ET, OPU 1/2/2016 (30/01 Ovitrelle) pak hospitalizovana kvuli OHSS v zacatcich ale ET stejne probehl pac jsem do dvou dnu mela uplne vyrovnane hormony. Samozrejme jsem to nevydrzela a dnes jsem si udelala TT kterej ukazal mirneho dusika, samozrejme nic obrovskeho, myslite ze je to jeste Ovitrelle? Dekuji za radu a pomoc.P. S: Vim, ze jsem trubice ze testuji takhle brzo ale znate to tak me prosim pochopte :)

Já měla 6.den ducha na testu, který do týdne zesílil na čárku. Tak držím pěsti, aby to tentokrát vyšlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
13.2.16 22:26
@Hanesi píše:
Já měla 6.den ducha na testu, který do týdne zesílil na čárku. Tak držím pěsti, aby to tentokrát vyšlo ;)

Takže jsi těhotná??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
13.2.16 23:20

@esprit1 Hanesi má už doma 20m holčičku, teď si pojedou pro sourozence :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
14.2.16 13:22
@barca77 píše:
@esprit1 Hanesi má už doma 20m holčičku, teď si pojedou pro sourozence :-)

Jo ták :mrgreen: Já myslela, že to je aktuální informace. No nic, co není teď, bude příště :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
14.2.16 18:45

No holky, občas mě pobolívá v tříslech, ale tak moc, že se musím předklonit :zed: To by mě zajímalo, jak budu vypadat za týden… :oops: Snad to tak má být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
15.2.16 17:21
@esprit1 píše:
Jo ták :mrgreen: Já myslela, že to je aktuální informace. No nic, co není teď, bude příště :pankac:

Jj, tak to bylo u dcery ;)…ale doufám že to bude brzy zase tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
17.2.16 08:49
@Vitalka píše:
@esprit1
na první injekci jsem si zajela přímo za sestrou, jestli to dělám správně a aby mi dodala odvahu….ze začátku jsem to fakt nedokázala a když mi řekla, musíte, děláte to, aby jste měla miminko, tak jsem proště zatlačila a píchla a sice mi to nebylo příjemný ani jeden den a musela jsem se vždy obrnit, ale bohužel nám nic jiného nezbývá….a jestli mi to vyjde na první pokus, tak to za to fakt stojí :)

Ahoj, tak jak pokračuješ? Nějaké novinky? Povidej ať nám to čekání utíká ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
17.2.16 09:44

@esprit1

Ahoj novinek spousta….už jsem týden po transferu, bohužel mi zbylo jen jedno embryo a tak byl transfer po 2 dnech….teď se hrozně bojím…čekání je hrozné, ale myslím, že asi tuším, jaký bude výsledek :( co ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí