Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@barca77 a na kolik vas to asi tak vyjde? Jestli to neni tajne…mate toho teda pozehnane…to by bylo, aby nebylo! ![]()
@Tomička myslím kolem 50 tis. komplet. Ta MACS metoda je navic, tu jsme puvodne necekali a ta stoji 10 tis. Prodlouzenou kultivaci a PISCI+ISCI bych asi doporucila vsem podle toho, co jsme cetla. NO a PGD jsme puvodne mysleli, ze budeme mit zadarmo, mame hrazene od pojistovny skrz ty potraty, ale stejne je tam manipulacni poplatek 10 tis
plus se tim padem musi platit mrazeni cca 7 tis., protoze se odeberou vzorky, embrya se zamrazi, zdiagnostikuji a az prespristi cyklus se teprve zavadi
@barca77 No to je randál
Je to strašný byznys s lidským štěstím…
My máme oplnodnění přirozeně, spermiogram je dobrý a peníze navíc nejsou
![]()
Ahoj holky, jak se máte???
Mám na vás dotaz?
Od rána mě bolí břicho, ne nějak hrozně, ale celý den cítím tlaky a chodím pořád na malou….ale tak, že mám pocit, že to nevydržim….mám pocit jako kdybych měla zánět močových cest….neměla některá z vás nějaký zánět např. z toho utrogestanu??? Já fakt nevím, co to je ![]()
@Ecil ahojky
Koukam, ze princezne je rok, takze jdete do druheho jo?
A proc musite pres IVF? Ten decapepthyl pichas od predchoziho cyklu nebo od zacatku noveho? A jak probihala tvoje predchozi IVF?
Vetsina jdem prvne tak ani nevime co cekat…
@Vitalka ahoj, ja muzu dnes vyjimecne vyspavat, ale jsem uz davno vzhuru
Asi dusledek pregnylu a nafoukleho bricha
Ty jsi uz po transferu vid? A kolik dni to je? Ono to muze byt klidne tehotensky priznak… protoze ja kdyz mam zanet mocaku, tak me pri male potrebe to curani strasne pali…to bys asi poznala, no kazdy to muze pocitovat jinak
S utrogestanem zkusenosti nemam…
Ahojky, už jsem 12. den po transferu….i v noci jsem se budila, protože jsem měla tlak v břiše…ale ne nic strašného…
To je mi líto, že jsi mohla spát a nemůžeš…..já už chci středu, abych věděla výsledek a podle toho začala fungovat.
@Vitalka a proc nezkusis test?
12dni po ET by uz muselo byt neco videt ![]()
@Vitalka ja bych ho uz zkusila…pokud tehotna budes, stoprocentne tam bude dost viditelna carka…pokud nic nebude, tak se to neuchytilo
V CARU cekaji na ty dve tlustice, ale carky jsou videt uz predtim ![]()
Nahodou s OHSS nemate nektera zkusenost? Me dr vcera rekl, ze ho budu nejspis mit s tim poctem folikulu a napsal to tucne na moji kartu, navic jeste dost zvyraznil…asi nemam cist ty diskuze
ale vite jak… desim se toho, ze mi nebudou chtit udelat transfer
@Tomička ahoj, já jsem měla u 1.IVF 47 vajíček, takže zkušenosti s OHSS mám bohaté ![]()
Já byla po odběru OK, začalo mi být hrozně zle až od 3.dne po OPU, do té doby to šlo. Měla jsem pocit, že mi někdo do břicha zašil 5 kilo kamení a umírala jsem při sebemenším pohybu. Pak jsem každý den jezdila do CARu na kapačky
ty zabraly, takže transfér byl.
ALE…
Protože se nám v CARu stále nedařilo, přešla jsem do Brna do Heliosu a tam se zase primář divil, proč mi dělali ET, když jsem měla tolik vajíček, že to má špatný vliv na stav sliznice a je tím pádem menší šance, že se embryjko v děloze ujme. Takže v mém případě mi ET vůbec nedoporučil. Takže jsem šla oak až další měsíc na KET.
Takže těžko říct ![]()
@Vitalka podle mého se zbytečně trápíš sledováním příznaků. Udělej si test, dnes už bys měla mít jasno. Držím palce!
@Tomička ano je to děs, oni to mají dobře spočítané, zoufalí lidé se chytají každé šance. Manžel má hraniční morfologii, je možné, že tím byly způsobeny ty potraty, tak proto chceme zainvestovat i do výběru spermií, aby byla větší šance, že nám embrya přežijí a projdou PDG
@markyj a jak je to s tou sliznici??? Me ji vcera nemerili, ale ve ctvrtek mela 11 mm
takze ti transfer po ohss nevysel? Ja bych nerada dojizdela, do caru to mam pres hodinu cesty ![]()