Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@esprit1 Já měla narkóz asi 15, za poslední rok dvě, z toho jednu hodinu a půl…ale co vím, intubovaná jsem nikdy nebyla, zvracela jsem jednou ale zima mi byla pokaždé…Jak se snažím vyhnout tomu OHSS tak jsem dneska už vypila přes 5 litrů… (uf moje ledviny), takže si ráno asi malou sklenku dám, protože vstávám o 3 a půl hodiny dřív, než máme být v caru, máme to dál a chcem se vyhnout zácpě… přinejhorším mě bude zle no ![]()
@Tomička
nepila jsem ani jsem nejedla….špatně mi nebylo a v CARU mi dali košili
@esprit1 píše:
http://www.reprofit.cz/ivf/faq-1 tady jsou docela dobré tipy co a jak před v průběhu i po IVF (je to sice klinika v Brně, ale třeba to někomu pomůže)
hm tak když to čtu - manžel má abstinenci delší jak dva dny, snad to není blbě
a pít radši nebudu no…
@Tomička píše:
hm tak když to čtu - manžel má abstinenci delší jak dva dny, snad to není blběa pít radši nebudu no…
Nám dr. řekla (na zvídavý dotaz mého muže už takhle dopředu), že na tom až tak nezáleží, jak dlouhá je abstinence při oplodňování, ale neměla by být až příliš dlouhá.. tak si vyber
Myslím, že ty dva dny jsou doporučující, ale kdyby na tom tak moc záleželo, určitě by vás ve vašem caru upozornili ![]()
@Vitalka dlouho jsem tu nebyla a tak jsem dočítala asi 7 stránek a moc jsem si přála, aby ti to vyšlo, mrzí mě, že to dopadlo jinak
… první IVF se většinou bere jako „testovací“, aby dokotři vůbec zjistli, jak tělo na hormony reaguje..teď si užiješ začátek jara, naladíš se na pozitivní vlny a ono to určitě vyjde
…divím se ovšem, že ti to embryo vůbec zavedli, myslím, že ho zavádět neměli, navíc bys nemusela mít o pokus u pojiš%tovny míň, počítá se totiž až když dojde k ET, jinak se to jako jeden pokus nebere…ale jak tu někdo psal, je to bohužel business
Holky k těm příznakům, jelikož jsem měla ET i KET s negativním i pozitivním testem, můžu vám říct, že podle příznaků nic nepoznáte…Pregnyl má dost jednotek HCG, aby spustil těhu pocity i u netěhotných, ale ty opravdové těhotenské stavy přijdou až tak týden po testování ![]()
@Tomička Zítra ti držím pěsti, aby mezi těmi odebranými bylo to jedno „pravé“
Pak si naordinuj klidový režim, docela po tom bolí břicho a pokud jich máš tolik, tak to asi budeš cítit…nech se opečovávat jako v bavlnce ![]()
@esprit1 Tak tfuj tfuj s první injekcí
Já už mám taky léky doma, ale čekám, kdy dorazí MS, abych mohla začít…nějak mi ale nedochází, že už je to tady a teď. Ten náš prcek doma mi ted dává docela zabrat, byla nemocná, navíc ji rostou poslední špičáky, tak je to občas o nervy, ale zase nemám čas myslet vůbec na to, co bude a jak to bude, takže taky dobře ![]()
Ahoj holky tak se musím pochlubit, sem zasnoubená
Ale na svatbu chvátat nebudeme chci mít na všechno čas
@esprit1 u mě žádný problém není, u nás je jen problém rychlost a pohyblivost spermiek ![]()
@Tomička Myslíme na tebe ![]()
@Hanesi To ti teď dává prdolka zabrat
Ale jak pises, aspoň ti odvádí myšlenky jiným směrem a čas taky trochu rychleji utíká. Přeji ať se zoubky vyklubou co nejdřív a pak hurá na stoličky
Moje malá byla zlatá, ani jsem nevěděla, že ji nějaké zoubky rostou a teď už se ji začínají kyvat první dva a chystají se za zoubkovou vílou ![]()
@agiss Gratulace
veliká!!! Já se vdávala před půl rokem a pořád si říkám, že bych si to dala znovu, jak rychle ten svatební den utekl ![]()
Jo a GONAL jsem si pichla úplně bez problemu, nevím čeho jsem se bála ![]()
@esprit1 no paráda, tak teď to půjde jako po másle ![]()
Já to dostala dnes v noci, takže zítra taky začínám, mám teda Puregon, ale to je asi jedno, píchanec jako píchanec
Mám 200 jednotek na prvních 7 dní a pak uvidíme podle UTZ…
@agiss Gratuluji a svatba před nebo po mimi? Já že kdyby před, tak si taky zaměstnáš hlavu a to čekání nebude tak hrozný ![]()
@Hanesi Je tak to jsem ráda, že mám spřízněnou dusi, která začíná skoro stejně jako já
Přemýšlím právě v čem jsou ty naše preparáty jiné.. Máš krátký protokol, že? Já jsem objednana na UZ už ted v pátek. Tak uvidíme, jak budu reagovat. V protokolu mám naplánováno 6dni GONALu po 150 jednotkach… Uvidíme ![]()
@esprit1 Taky jsem ty rozdíly nikdy nestudoval, musím se na to podívat ![]()
Mě vycházel kontrolní UTZ v neděli, tak mi to posunuli na pondělí a tobě asi ze soboty na pátek že? ![]()
JJ, může se stát, že nakonec budeme mít OPU stejně ![]()
@Hanesi Jj přesně ze soboty na patek, takže si myslím, že v pondělí nebo v úterý pojedu na UZ znovu. Dr. mě varovala že tam u nich ted budu pečená vařená
Ale aspoň si udělám výlet a nebudu muset sedět v práci ![]()
Cau holky, mam to za sebou, odber naprosto v pohode
hodinku si clovek pospi
, dostala jsem preventivne kapacku proti tomu ohss, tak mi bylo fajn, i jsem si to odridila domu, nic mi vlastne nebylo
No folikulu 30, z toho 18vajicek…volat mam ve stredu rano, jak jsou na tom
Ve ctvrtek musim na kontroli
Kazdopadne aby nebylo vse ruzove, doma se to trochu rozjelo, blbejc se me dycha, bricho jako sutr, ted jsem malem poblinkala zachod a u toho se tak orosila, ze jsem si musela sundat i tricko…snazim se pit, ale je to tezky, kdyz to bricho tlaci na zaludek a ja mam pocit, ze se do me nic nevejde
Ale. nevzdavam se, emryjko chci!!!