Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@esprit1 zamrazit (jestli bude co) nechame, ale druhe IVF jako takove, se stimulaci, uz nechci…Chci tu byt pro syna dost dlouho a tohle urcite neni zdravy prospesne ![]()
@Vitalka to me moc mrzi
To bylo prvni IVF? A je to normalni ms jako vzdy? Pokud ano a test negativni, ja byvh asi vysadila…v caru dneska mozna nebudou, tak zkus radeji pockat do zitra… Mate neco zamrazeneho?
Zamraženého nemáme nic, nic nám nezbylo
chvíli to vypadá jako ms, pak je to jen špinění, já nevím….je to naše první IVF a vůbec nevíme, co dělat
@Vitalka tak ten utrogestan jeste nech, a rano si zavolej do Caru!! ![]()
@Vitalka I mně moc mrzí, že vám to tentokrát nevyšlo, ale až se oklepeš a budeš mít sílu na další, bude zase líp ![]()
@Vitalka píše:
Holky má se vysadit utrogestan když jsem to právě dostala??? Volala jsem do caru, ale nikdo to nezvedá, asi tam dnes nikdo není
Je zbytecné ho brát, bohužel. Ten test nelhal ![]()
Už se to rozjelo úplně, kašlu na to, abych brala utrogestan…..chci se teď vyčistit od všech hormonů, počkat 3 měsíce a zkusit to znovu…..doufám jen, že mi v CARU udělají lepší stimulaci….ne jako teď ![]()
@Vitalka kocicko
Dej si lahvinku! A jakou jsi mela stimulaci?? No ja doufala, ze to tu nekdo odstartuje veseleji…
@Tomička
puregon a orgalutran….ale jen 9 dní a nejvíc jsem měla 200 j první 3 dny…a z 9 vajíček nebylo 5 vůbec zralých a ze 4 se vůbec oplodnilo jen jedno ![]()
@barca77
Do Iscaru…asi ne, tak bylo to první IVF a jsem zvědavá co se bude dělat teď, každopádně pak se asi bude muset řešit jiná stimulace s jinýma hormonama a asi i jiná dělka stimulace….
@Vitalka je mi to mox líto, že to nevyšlo. Já taky chodím do ISCARE a budu se připravovat na 1.IVF.
Kolik jste celkem zaplatili?
@Vitalka Hm tak to jsem zvědavá na sebe. Já mám jen 150 jednotek gonalu prvních šest dní a pak nevím. Na jednu stranu jsem ráda, že do sebe neláduju veliké množství hormonů, na druhou stranu mám strach, abych nedopadla podobně jako ty a neměla málo vajíček
A hormonální profil jsi měla dobrý?
Já jsem měla elonvu 150 jednotek, ta je na týden…a pak 3× 225jednotek merionalu, ale už před ním jsem měla těch folikulů hodně, takže za počet asi může ta elonva…uvidíme, kolik jich bude dobrých, pak ji budu moct doporučit ![]()
@Vitalka Ráno jdu na opu, začínám se bát - nemám od půlnoci jíst a pít - jídlo vydržím ale pití moc ne - tys to dodržela? Po narkoze jsem zvracela jednou tak strach nemám… a musela jsi se tam převlíkat do nějakého pyžama? Nebo si zůstala jen v tričku co jsi přišla?
@Tomička Já měla nárkozu jen jednou a to při laparoskopii a probuzení po ní bylo teda příšerné. Zvracel jsem měla jsem šílenou třepavku, šílená bolest v krku po intubaci, která se jim podařila až napotřeti..
nerada na to vzpomínám. Ale dr. říkala, že narkóza při OPU je mírná a krátká. Někde jsem četla, že se na OPU má brát noční košile ale @Vitalka má přesné info ![]()
http://www.reprofit.cz/ivf/faq-1 tady jsou docela dobré tipy co a jak před v průběhu i po IVF (je to sice klinika v Brně, ale třeba to někomu pomůže)