IVF 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2140
17.2.16 10:32

@Vitalka Jen jedno embryo? Škoda, že se nechytlo vic, ale na druhou stranu k otěhotnění stačí „jen“ jedno ;) A vy jste puvodne plánovali prodlouženou kultivaci? Pokus se myslet pozitivně, ať to dobře dopadne :srdce: U mne zatím nic nového. Příští týden začnu stimulovat a doufám, že se budou vaječníky snažit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
17.2.16 10:47

@esprit1

odebrali mi 9 vajíček, tak jsem byla nadšená, druhý den jsem si volala do laboratoře a tam mi řekli, že 5 vajíček nebylo zralých a ze 4 se podařilo oplodnit pouze 1 a to jestli vydrží do druhého dne, tak bude rovnou transfer…..tak po tom telefonátu jsem měla asi hodinový záchvat breku, je to fakt strašný. Další den jsem si v 8 volala, jak je na tom embryo a sdělili mi, že mám v půl 10 dorazit na transfer….embryoložka mi řekla, že mi budou transferovat 4 buněčný embryo hodnocený známkou 1….dnes je to 7 den a bolí mě záda, jako bych měla dostat menstruaci…myslím si, že těhotná nejsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
17.2.16 10:48

@esprit1

a tobě moc přeju, ať se stimulace povede a otěhotníš…. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
17.2.16 11:37

@Vitalka To je fofr 8o Být to ja, tak ten transfer nestihnu, bydlim skoro 2 hodiny od CARu. Nicméně embryo se známkou c. 1 je přece to nejlepsi, co může být, teda aspoň myslím. Je pravda, že příznaky těhotenství i blížící se MS jsou podobné, tak ještě nevěš hlavu :kytka: Vím, že je to těžké, navíc hormony neustále pracují, ale šance pořád je. Držím palce, ať to vyjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
17.2.16 12:39

Ahoj holky, v příštím měsíci máme s manželem podstoupit VFI-ICSI na klinice Iscare…paní doktorka nám zaškrtla tyto body, které bychom měli udělat a zaplatit, chtěla jsem vás poprosit, vy, co jste si tím přošly, můžete mi poradit, co vše to znamená - většinu chápu, ale přeci jen bych to chtěla slyšet i „česky“ :) a hlavně, jestli je to všechno nutné nebo není…

1. Prodloužená kultivace embryí
2. Embryomonitoring
3. Kryokonzervace embryí a spermií
4. Vitrifikace embryí a oocytů.

Přeci jen je to dost peněz, tak nevím, aby z nás nechtěli jen vytáhnout peníze a nebylo to nutné.
Díky moc… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
17.2.16 12:53

@esprit1

Jo to sice jo, že je hodnocený známkou 1 je super, ale bylo to 48 hod po odběru….takže prodloužený kultivace jsme se nedočkali….bolí mě dnes celý den břicho a záda i když je to zvláštní, protože bych to měla správně dostat přesně za týden a měla jsem to pravidelný….teda teď po těch hormonech to asi nebude přesné na den :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
17.2.16 13:48

@Vitalka hormony asi cyklus rozhodí, ale ta bolest by mohla být zpusobená třeba i tím, jak se embryo zahnizďuje ;) A možná tě všechno bolí i že všech zákroků, které jsi podstoupila. Přeci jen odběry, transfer a hormony.. Je to velky zásah do organismu… A tu prodlouženou kultivaci jste měli z nějakého určitého důvodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
17.2.16 13:55

@Vitalka a kolikátý den jsi po transferu? To ještě nemusí nic znamenat, že tě bolí břicho a záda :pankac:
@esprit1 prodlouženou kultivaci určitě @Vitalka neměla, protože zaváděli hned 3. den.

Jinak Prodloužená kultivace se dělá, pokud má žena při odběru více vajíček tak se nechají kultivovat do 5-6 dne po OPU. Vajíčka, která takto dlouho vydrží mají větší šanci, že se uchytí v děloze. Ale tím nechci @Vitalka strašit, protože i to její embryjko mohlo klidně PK vydržet, jen doktoři nechtěli riskovat, že by nebylo nic k transferu, tak volili tuto možnost a udělali transfer hned 3. den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
17.2.16 13:58

@Jani1982 ahoj určitě půjdete na IVF a ne na VFI.
Doporučuju si najít ne emiminu stránky přímo ISCARE a určitě ti tam holky, co tam chodí dají spoustu dobrých rad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
17.2.16 14:19
@markyj píše:
@Vitalka a kolikátý den jsi po transferu? To ještě nemusí nic znamenat, že tě bolí břicho a záda :pankac:
@esprit1 prodlouženou kultivaci určitě @Vitalka neměla, protože zaváděli hned 3. den.Jinak Prodloužená kultivace se dělá, pokud má žena při odběru více vajíček tak se nechají kultivovat do 5-6 dne po OPU. Vajíčka, která takto dlouho vydrží mají větší šanci, že se uchytí v děloze. Ale tím nechci @Vitalka strašit, protože i to její embryjko mohlo klidně PK vydržet, jen doktoři nechtěli riskovat, že by nebylo nic k transferu, tak volili tuto možnost a udělali transfer hned 3. den

To mi došlo, že Vitalka neměla prodlouženou kultivaci v realu, když ji dělali transfer druhy den. Mně zajímalo proč ji původně plánovali. Hm jak jsi to ale popsala můžou ji asi dělat všem kterym odeberou více vajíček bez nějakého speciálního důvodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
17.2.16 15:33

@markyj Děkuju, ježiš a jo, to jsem popleta… Díky, zkusím najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
17.2.16 16:15

@Jani1982 prosím tě úplně v pohodě, já jsem taky byla z těch zkratek ze začátku zmatená :lol: takže chápu.
Jinak fakt se zkus podívat na diskuzi přímo ISCARu, protože každý CAR postupuje trochu jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
17.2.16 16:21

@esprit1

my jsme právě tu prodlouženou kultivaci neměli :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
17.2.16 16:23

@esprit1 tak každý se samozřejmě může rozhodnout jestli PK jo nebo ne. Ale jsou i CARy, kde bez PK vůbec nezavádějí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
17.2.16 16:29

@esprit1

no plánovali jí proto, že mi odebrali 9 vajíček a já jsem jí chtěla, je pak určitě větší šance, že otěhotníš, když embryo vydrží do 5 dne a je tak jak má být. a před týdnem, když mi zbylo jen 1 embryo, tak jsem stejně tu delší kultivaci chtěla, ale embryoložka mi rovnou řekla, že bude transfer a že je to pro mě lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí