Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, můžu k vám? Já jsem po čtvrté (zase neúspěšné) inseminaci a příští pátek jdu na konzultaci do CAR. Měla jsem začít tento cyklus dlouhý protokol, ale protože mám jiné zdravotní problémy, které by mohla tato léčba zhoršit, zkusíme ze začátku spíš jen minimální stimulaci. Doktorka to ještě neví
Chodíte některá k Apolináři?
@barca77 Hmm to jsou věci
Ani jsem netušila, co všechno je možné zjistit už u embria. Snad pro to mají doktoři důvod, když vám to doporučili. Ale peněz je to teda víc než dost.. ![]()
@barca77 píše:
@esprit1 preimplantační diagnostika, 5. den udělají biopsii embryí a vyšetří na chromozomální vady (mj. i Downův syndrom apod.). Mám za sebou dvě zamlklá těhotenství, manžel horší morfologii, takže nám to doktoři doporučovali. Nevím, no. Tento náš nový doktor se tvářil, že to možná je zbytečné. Je to asi 16 tis. navíc, k tomu min. 6 týdnů odklad transferu, ten se dělá až v dalším cyklu… má to svá pro i proti
Ty jo, 16 litru?
u nas to stoji 10. Pokud to tentokrat neklapne, tak bych radsi zvolila misto PICSI jen klasicke ICSI, prodlouzenou kultivaci a EmbryoGlue a asi i odber AHM. Nastesti pritel ma velmi dobre SPG jen doufam, ze problem neni u me.
@Anonymní píše:
Ty jo, 16 litru?u nas to stoji 10. Pokud to tentokrat neklapne, tak bych radsi zvolila misto PICSI jen klasicke ICSI, prodlouzenou kultivaci a EmbryoGlue a asi i odber AHM. Nastesti pritel ma velmi dobre SPG jen doufam, ze problem neni u me.
ono je to 10 tis. za PGD + 6 tis. za kryokonzervaci. Kdybychom šli do transferu hned v cyklu IVF, tak bychom nemuseli mrazit. No asi se rozhodneme až těsně po punkci podle toho, kolik bude embryí. Pokud by třeba byly jen dvě, tři, tak nemá cenu dělat za ty peníze PGD. nevím, je to velké rozhodnutí. Hraje pro mě roli i to, že když bychom PGD nedělali, transfer by mohl být už v březnu a v případě úspěchu bychom už na Vánoce měli miminko doma
@barca77 Taky tak, rozhodnuti po punkci, nekde to delaji centra tak ze se mas rozhodnout pred ale jak mam sakra vedet kolik bude foliku a podobne.My posledne platili za IVF 30 a z toho vyslo jen jedno embryo ktere mam zavedene v stadiu moruly po PK. Ja se prave PGD hrozne bojim, vim, ze vsude pisou ze embryjku se nic nestane ale pri mem stesti clovek nikdy nevi..
Jinak PGD mi nekdo rikal, ze se dela jen pri PK ci co ale nevim zda-li je to pravda ![]()
@Anonymní píše:
@barca77 Taky tak, rozhodnuti po punkci, nekde to delaji centra tak ze se mas rozhodnout pred ale jak mam sakra vedet kolik bude foliku a podobne.My posledne platili za IVF 30 a z toho vyslo jen jedno embryo ktere mam zavedene v stadiu moruly po PK. Ja se prave PGD hrozne bojim, vim, ze vsude pisou ze embryjku se nic nestane ale pri mem stesti clovek nikdy nevi..Jinak PGD mi nekdo rikal, ze se dela jen pri PK ci co ale nevim zda-li je to pravda
nechceš se oddanonymnit?
jj, biopsie se dělá 5.-6. den kultivace. Ale my tak jako tak chceme PK. No uvidíme. A kolik jsi měla vajíček?
@Anonymní píše:
@barca77 Taky tak, rozhodnuti po punkci, nekde to delaji centra tak ze se mas rozhodnout pred ale jak mam sakra vedet kolik bude foliku a podobne.My posledne platili za IVF 30 a z toho vyslo jen jedno embryo ktere mam zavedene v stadiu moruly po PK. Ja se prave PGD hrozne bojim, vim, ze vsude pisou ze embryjku se nic nestane ale pri mem stesti clovek nikdy nevi..Jinak PGD mi nekdo rikal, ze se dela jen pri PK ci co ale nevim zda-li je to pravda
Taky si říkám, když si dáš úplně nějakou jinou přezdívku tak tě vůbec nikdo nepozná ![]()
Já tu sem taky úplně jinak než se jmenuju ![]()
Je lepší že tě pak můžeme označit ![]()
@Anonymní píše:
a jak jste měli plánované to PGD, transfer by mohl být hned další cyklus po OPU, nebo tam je nutné počkat a jeden cyklus vynechat? Nevíš?
@barca77 to PGD vyšetření trvá cca 3 týdny, takže ty embryjka které jdou na vyšetření se zamrazí, ale když je tam třeba nějaké na PGD nevhodné, tak to se může transferovat hned
@markyj děkuji za odpověď
Takže to jde i tak, že třeba 1-2 se transferují hned, zbytek jde na PGD a v případě neúspěchu se pak transferují ta vyšetřená? Bojím se, aby nám na tohle doktor neřekl, že to překombinováváme ![]()
@barca77 jestli můžete PGD využít, tak ho určitě udělejte. Vyloučí se tam embryjka, která nejsou vhodná k transféru ![]()
@markyj no i tak nás PGD bude stát 16 tisíc navíc (10 tis. manipulační poplatek + cca 6 tis. mražení), což je první mínus a druhé je, že bez PGD by transfer mohl být už na konci března, s PGD až na konci května. Což je také docela rozdíl. No asi se fakt rozhodneme na místě dle situace. Já už nemám RP, měla jsem ho na 2 roky, teď jsem se synem doma, než půjde do školky v září a kromě drobného přivýdělku jsem v podstatě bez peněz, takže to také pro mě hraje roli, že už cítím jak čas běží, nemůžu být doma donekonečna ![]()
Ahojky holky, tak ja dostala vcera do bricha Elonvu 150,mela by pusobit tyden, nedoplacela jsem nic - tomu jsem se uprimne divila
Injekce naprosto bezbolestna, narozdil od toho diphereline…A pristi ctvrtek merional a utz… Dr rikal ze odber tak mezi 22 a 24.2., kdyz to pujde jak ma…Takze teoreticky muzu mit za 14 dni embryjko ( jestli bude
) u sebe ![]()
@Tomička jé no tak hodně štěstí ať to jde tak jak má, už za 14 dní ![]()
Já teprve za 14 dní začínám se stimulací
a třeba se pak potkáme v porodnici ![]()
Přeci jen 14 rozestup není moc ![]()
@barca77 @agiss Holky odtajnim se urcite
ale chodi sem svagrova a rodina jeste nevi co se u nas deje a nechci delat nejak halo mam uz totiz par potratu za sebou a nechci jim davat nejake silene nadeje nebo neco, kazdej se tak tesi na prcka, ze uz jsem z toho mirne…no sak vite
tak me prosim omluvte. Udelam si druhej nick a hned se vam zverejnim. @barca77 vajicek 10 ale prezilo jen jedno po PK. Ted mam bohuzel uplne jasne znamky PMS takze hazi flintu do zita a nechavam si od mimouse asi chvilku klid.