Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@agiss pokud se zavadi jedno embryo, tak jsou 4 pokusy, pokud dve, tak jen tri pokusy hrazene pojistovnou… My budem mi jedno, ale ne kvuli poctu pokusu, ale kvuli tomu, ze jsem po cisari a dr mi kvuli riziku pro me tehotenstvi s pripadnymi dvojcaty nedoporucila
Jinak by se mi dvojky libili ![]()
@barca77 no nám právě říkala že dvě je větší šance, ale že je možnost dvojčat i když teda ne velká ![]()
@Tomička aha tak to je lepší asi to jedno přece jen je důležitější aby ste byli v pořádku oba ![]()
Nám v CARu řekli hned při první schuzce že zavádí jen jedno embrio, že dvojčata nedělají
prý je to rizikové a taky kvůli pojišťovně. No nevím, po dvojčatech sice neprahnu ale rada bych se rozhodla sama. Asi hodně záleží, jaký CAR navstevujeme a jakou „politiku“ zastávají
Jinak já jsi jdu dnes pro výsledky HP ke svému gynekologii a zítra hurá do CAR na ultrazvuk a SPG ![]()
Příspěvek upraven 03.02.16 v 10:19
@agiss píše:
@Tomička já právě když dneska koukala na platíčko HA a viděla kolik mi toho ještě zbývá sem si říkala že když se na něco čeká, tak se to strašně vleče
Ty beres HA
já myslela že mas krátký protokol..
@esprit1 hlavne jedno ditko uz mam, dalsi dve najednou by byl zahul ![]()
@esprit1 jako fakt???
A kam ze to chodis? Podle me je to tve pravo… a jestli se CAR bude cukat, stezovala bych si v pojistovne…
Jinak holky byt bezdetna? tak jdu do zavedeni dvou
Tak se toho nebojte
![]()
@Mystik Holky tady v jedné diskuzi právě rozebírali KET a spousta jich po nem otehotnelo ![]()
@Tomička Právě, že doktorka říkala, že bych stejně dvě najednou urcite nechtěla když už jedno doma mám
krom tech důvodu co jsem psala.. Nijak jsem na to nereagovala, protože bych stejně při prvnim pokusu chtěla zavést jedno, ale kdyby se nezadařilo, při dalším kdo vi
Nicméně kdybych na tom trvala, myslím, že byto museli udělat
Chodime do IVF CLINIC v Olomouci.
@esprit1 presne jak pises, pokud budes chtit dve, musi ti vyhovet! Pokud maji smlouvu s tvoji pojistovnou, coz urcite maji, kdyz tam chodis ![]()
Ono s těmi dvěma embryi jde i o to, že doktoři celkově „neradi“ vidí vícečetná těhotenství JE větší riziko obecně, naprostá většina se rodí předčasně apod., tak asi i proto nechtějí jít tomu nějak vědomě naproti. Pravdou je, že jsem jednou potkala paní se dvěma předčasně narozenými dětmi (dvojčata z IVF), obě silně nezralé při porodu, obě s vážnými zdravotními komplikacemi. Byl jim tehdy rok, ale vypadalo to, že nikdy nebudou soběstačné. Velmi smutné.
Takže sama nevím, budu o tom muset ještě přemýšlet, dvě embrya mě lákají, ale nevím, jestli to stojí za ten risk, abych si to pak nevyčítala, kdyby šlo něco špatně
@barca77 Právě toto riziko dr. zminovala. Nevím, v člověku se to pere. Nicméně se domnívám, že by doktoři měli posuzovat každý konkrétní případ zvlášť a zvážit, co je pro nás pacienty nejvhodnější. Komplikace a předčasný porod může postihnout i jednocetne těhotenství ale je fakt, že když je nějaké riziko, v tomto pripade nevim jak velke… člověk se mu raději výhne.. ![]()
Nám dali na výběr a řekli procenta úspěšnosti, přítel byl hned pro dvě a i mě tím překvapil. Děti nemam a dvojčata by mi nevadila i když teda říkali že převážně bývá z toho jedno, takže u nás už je to jasný a už nad tím přemýšlet nebudu když už sme to podepsali ![]()
@esprit1 ano beru ha protože mi museli pozastavit funkci vaječníků, že mám zvýšenou, tak to teď zastavili a pak mi musejí dávat nižší dávky stimulace že bych právě mohla udělat vajíček až moc ![]()
Zdravim vas holky,
mozem len otazocku? V pondelok som mala odobrane vajicka (12 vajiciek - kratky protokol).Dnes som si volala ohladom toho ako sa prckom dari a bolo mi povedane ze 6 sa chytilo ale z toho dve su vyvojove pozadu a 4 su v pohode. Samozrejme nechcem mysliet hned na to najhorsie ale pri mojom „zivotnom stasti“ sa trosku obavam ze do piatku ked ma byt transfer neprezije ani jedno
myslite ze je moznost aby dve pomaly vyvijajuce embryjka dohnali vyvoj? Alebo su uz odsudene k zaniku. Dakujem za pochopenie anonymity ale okolie este nevie ze som bola na IVF a nechcem zatial aby sa o tom vedelo. A este za blbe otazky
Viem ze nesmiem mysliet negativne preto sa snazim nejak ukludnit. Dakujem za pochopenie a pekny den ![]()
To nevím jestli můžou dohnat vývoj, já jdu teprve poprvý na ivf ale myslím si že mít 4 je dobrý úspěch ![]()
@agiss Někdo jich má málo a ty je můžeš rozdávat
Jinak je to děs, nejdřív nadopovat hormony až se vaječníky zblázní pak je hormony utlumit a pak zase nadopovat jen s menší dávkou.
Už abychom to měly všechny úspěšně za sebou ![]()