Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tomička jj já to říkám taky pořád, že to není fér, ale ono se nám všem určitě zadaří i když teda musíme něco obětovat ![]()
Ahoj holky, tak my zase o kousíček pokročili, dnes na krvi v CAR a spermio, to je úplně ok. Takže snad v březnu jdeme do akce. Strašně jsem se těšila, až se bude konečně něco dít a teď se stále víc a víc bojim. Ted jsme si zase přečetla, že po kryotransferu je menší šance na otěhotnění…no nervy.
Ahoj @Mystik není to tak úplně pravda…já třeba otěhotněla právě po KET a to bylo embryo s hodnocením dva, takže jsem si ani nedoufala, že by to mohlo vyjít a vyšlo ![]()
Taky se těším, až se bude zase „něco“ dít, né tedy, že bych se s dcerkou zrovna nudila, ale těším se na to testování, ultrazvuky a vlastně i porod
… hlavně aby vše bylo v pořádku a zdraví ![]()
Já si jdu za 3 týdny pro léky na stimulaci…je to za pár ![]()
@Mystik a můžu se zeptat, proč vlastně musíte vy do CAR? píšeš genetická zátěž, to jako v rodině?
To mi povidej
Mam to ted dostat, vyskakala mi hromada pupinku a zrovna na obliceji
Nalady na vrazdeni… jako jestli je tohle „umely prechod“ tak potes koste…
@Tomička a ty už stimuluješ? nebo jsi zatím dostala tu injekci na potlačení ovulace? Psala jsi, že máš dlouhý protokol, tak víš, jak budeš pokračovat a kdy zhruba je plánován transfer?
@barca77 dostala jsem diphereline a ma byt snad na navozeni umeleho prechodu
Za 9dni jdu na prvni injekci, ale kolik jich bude a jak casto mi nikdo nerekl
Jsem pokazde u jineho dr ![]()
@Tomička já právě když dneska koukala na platíčko HA a viděla kolik mi toho ještě zbývá sem si říkala že když se na něco čeká, tak se to strašně vleče ![]()
Ahoj holky, jsem teprve na zacatku nyni vyslana do reprodukcniho centra takze nevim co me ceka apod…ale uz nyni vim, ze bych chtela zavest 2 vajicka, ale cetla jsem, ze to nyni podle zakona nejde? Jde to aspon tak, že bych měla jen 2 placené pokusy pojištovnou po 2 zavedených vajíčkách a případné další pokusy bych si musela hradit sama jde to?
Ano, v rodině je opakující se vážné postižení, takže jdeme na IVF kvůli PGD.
@Tomička děkuji za odpověď, držím palce ![]()
@nikolkalalasova ahoj, já myslím, že 2 embrya stále jdou, ale že je tím pádem o jeden pokus hrazený pojišťovnou méně. Sami váháme, jestli pak dát 2 nebo 1 embryo. Dvě mě lákají, že bych i ráda dvojčátka a přijde mi to i psychologicky nadějnější, ež přece alespoň jedno se musí chytit. Ale je to mnohem větší riziko v těhotenství a také jsem četla, že už několik klinických studií prokázalo, že při zavedení 2 embryí je menší šance na úspěch než u zavedení jednoho. Takže to ve finále asi nemá ani smysl…
@barca77 my si necháváme zavést dvě, nám právě bylo řečeno že je tam větší šance na úspěch
A i zamrazovat se budou po dvou a hrazena sou tři pokusy ![]()
Jak to máte vy ostatní? A co ty @Tomička si ve stejném caru, co řekli tobě? ![]()
@nikolkalalasova @barca77 holky teď jste mě nahlodali že mám teda docela hlavu plnou otázek
ještě že je ten internet ![]()
@agiss já bych radši dvě, takže kdyby to tak bylo a byla věští šance, tak jdeme rozhodně do toho
musím se taky zeptat