IVF 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3062
4.2.16 16:06
@Anonymní píše:
Zdravim vas holky,mozem len otazocku? V pondelok som mala odobrane vajicka (12 vajiciek - kratky protokol).Dnes som si volala ohladom toho ako sa prckom dari a bolo mi povedane ze 6 sa chytilo ale z toho dve su vyvojove pozadu a 4 su v pohode. Samozrejme nechcem mysliet hned na to najhorsie ale pri mojom „zivotnom stasti“ sa trosku obavam ze do piatku ked ma byt transfer neprezije ani jedno :( myslite ze je moznost aby dve pomaly vyvijajuce embryjka dohnali vyvoj? Alebo su uz odsudene k zaniku. Dakujem za pochopenie anonymity ale okolie este nevie ze som bola na IVF a nechcem zatial aby sa o tom vedelo. A este za blbe otazky :) Viem ze nesmiem mysliet negativne preto sa snazim nejak ukludnit. Dakujem za pochopenie a pekny den :mavam:

Ahoj, pokud jsou jen třeba den za ostatními, tak je to ještě dobrý ;)
Včera to bylo 3.den, to už je selekce hodně velká, takže je velká šance, že těch 6 zůstane až do konce.
Oni pak většinou v den ET zavedou požadované embrya a zbylé hatchující blatocysty ten den zamrazí..ostatní nechají ještě jeden den a počkají, jestli to doženou taky do tohoto stádia, pokud ano, pak zamrazí i je a pokud ne, tak je prosě vyhodí…
My měli zamražené 3 se standardním vývojem a jednu o den opožděnou blastocystu a jak to dopadlo? Právě z té poslední máme krásnou dceru :*
Takže se neboj, dobře to dopadne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
4.2.16 16:13

@Vitalka Úplně si ten strach z prvního píchnutí vybavuji, jako kdyby to bylo včera…já jsem si to raději vyzkoušela na nečisto :mrgreen: normálně jsem si zkusila píchnout jen tu jehličku, jestli to zvládnu, abych věděla :lol: a nebylo to tak strašný, vlastně ten Puregon nebylo skoro ani poznat, že je to v kůži :pankac:
No a pak přišel po pár dnech ten Orgalutran :roll: a po něm ještě Pregnyl..nevím, jestli je to stále stejné, ale před těmi dvěma lety to byly dvě skleněné ampulky, které se musely zlomit… já se tak strašně bála, že mi to v ruce praskne celé :roll: :lol: a co bych asi tak potom dělala, když se to muselo píchnout v 11 večer, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
4.2.16 17:23

Ahoj holky, já dnes byla na UZ, všechno v pohodě, HP taky v pořádku, SPG manžela se po roce neskutečně zlepšil (to ten půl rok bez cigaret udělal opravdu hodně :dance: ) takže se mi v ledničce chladí gonal a na konci února začínám stimulovat (2 DC). Z těch injekcí mám taky obavy. Pero se sice zdá v pohodě, aplikace i dávkování jednoduché, nicméně jehla je mnohem větší než jsem si myslela :roll: Snad to zvládnu, když vy tak já taky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
4.2.16 17:28

@agiss To jsme na tom podobně, konec února začátek stimulace v březnu odběr a budeme si držet palečky, ať to vyjde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
4.2.16 23:05

@Hanesi

no tak já ten orgalutran píchala ráno jako puregon, tak mi to aspoň řekla sestra… a musím říct, že ten teda fakt bolel…a hlavně mí to nešlo píchnout rychle, tak jsem holt k břichu přiložila jehlu a zatlačila až jsem to propíchla :) jsem ráda, že jdu zítra na kontrolu a obávam se, co mě ještě čeká :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
4.2.16 23:09

@esprit1
na první injekci jsem si zajela přímo za sestrou, jestli to dělám správně a aby mi dodala odvahu….ze začátku jsem to fakt nedokázala a když mi řekla, musíte, děláte to, aby jste měla miminko, tak jsem proště zatlačila a píchla a sice mi to nebylo příjemný ani jeden den a musela jsem se vždy obrnit, ale bohužel nám nic jiného nezbývá….a jestli mi to vyjde na první pokus, tak to za to fakt stojí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
5.2.16 09:29

@Vitalka Ona ta jehlička vypadá relativně tence, tak snad to půjde. Mně to sestricka ukázala nasucho :mrgreen: Ale včera jsem se dívala na pár videii na YouTube a přesně jak pises, děláme to pro miminko tak to zvladneme :pankac: Každopádně děkuji za podporu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
5.2.16 11:59

@Vitalka jj, ogalutran se píchá stejně jako puregon…jen Pregnyl je jinak, ten se musí píchnout přesně 36 hodin před odběrem (může to být i jiný název stejného typu injekce) ;)
asi jsem to napsala zmatečně, promiň :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
5.2.16 12:10

@esprit1 určitě to zvládneš, já se toho taky hrozně bála a nakonec to strašně rychle uteklo… s krátkým protokolem je to „jen“ asi 12 dní píchání, to se vydržet dá ;)
Dokonce mě ani nějak výrazně nebolelo břicho, to až po odběru… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
5.2.16 12:18

Ket

Ahojik holky. Potrebuji poradit. Dneska jsem 14.den po KET.Tehot.test negativni. Od 10.dne spinim neni to nic vaznyho, ale dnes misto spineni krvaceni. Chvili hodne, chvili trosku(jenom na papire)chvili vubec. V pondeli mam jit na krev a na ult.Mam se bat ze je to vsechno pryc nebo je jests nadeje??Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
5.2.16 12:19
@Veunka1 píše:
Ahojik holky. Potrebuji poradit. Dneska jsem 14.den po KET.Tehot.test negativni. Od 10.dne spinim neni to nic vaznyho, ale dnes misto spineni krvaceni. Chvili hodne, chvili trosku(jenom na papire)chvili vubec. V pondeli mam jit na krev a na ult.Mam se bat ze je to vsechno pryc nebo je jests nadeje??Dekuji
Jeste beru estrimax31 a utrogestan 22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
5.2.16 12:41

@Veunka1 Ahoj, obávám se, že těhotná nejsi :,( tak dlouho po KET by již na testu měla být alespoň slabá čárka. To že „jen“ špiníš dělá Utrogestan, jakmile ho vysadíš, začneš menstruovat.
Každopádně naděje umírá poslední, ale vím, jak jsem sama takto několikrát marně doufala…
Kolik máš ještě zamražených embryí? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
5.2.16 18:58
@Hanesi píše:
@Veunka1 Ahoj, obávám se, že těhotná nejsi :,( tak dlouho po KET by již na testu měla být alespoň slabá čárka. To že „jen“ špiníš dělá Utrogestan, jakmile ho vysadíš, začneš menstruovat.
Každopádně naděje umírá poslední, ale vím, jak jsem sama takto několikrát marně doufala…
Kolik máš ještě zamražených embryí? ;)

Jeste mam 3embryjka…zavadeli mi 2…jsem z toho na nervy. V pondeli me doktor objednal na krev tak uvidime, ale moc tomu nedavam :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
5.2.16 20:43

@Veunka1 Raději si moc naději nedávej, je to lepší, věř mi..a pokud máš ještě 3, tak se můžeš těšit na další pokus, to je pořád lepší, než kdybys musela znovu na stimulaci :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
9.2.16 08:34

Cau zeny, se to tady nejak seklo ze :mrgreen: Ja jedu ve ctvrtek do CARu na dalsi injekci, asi Elonvy, tak uz se to blizi, prijde mi to nejaky dlouhy :roll: Ale cekali jsme xx mesicu, tak nejaky ten tyden nezabije :lol: Dostala jsem to ted po 4 dnech spozdeni, ale hlavne, ze dostala…uz jsem se bala, ze bude problem nekde 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí