Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
@agiss Drzim paste nech ti to dobre dopadnekedy ides?
Konec února začínám stimulovat a začátkem nebo v polovině března jdeme ![]()
@esprit1 jj to mi taky říkali, že kdybych byla s jiným mužem tak už určitě děti mam
ale víš jak chci děti s tímto, tak hold nás to bude něco stát a nevadí ono se nám to snad povede ![]()
Moc doporučuji Femigárd od firmy Hemann měla jsem spoustu problémů nepravidelnost atd kdo má zájem povím dál.
Ahoj holky,
můžu se přidat?
Jsem po 3.IUI a čekám na výsledek a pokud to nevyšlo, tak nás zřejmě čeká IVF.
Snažíme se více jak rok a půl. Hned v začátku jsem otěhotněla, ale skončilo to zamlklým potratem. A od té doby se nám nedaří.
Já mám kombinaci trombofilních mutací a máme špatné výsledky spermiogramu.
Do IVF se mi zatím nechce, jelikož se bojím těch hormonů, ale asi nám nic jiného nezbude.
V CARu již máme od pojišťovny IVF schválené, takže se už jen čeká na naše rozhodnutí. ![]()
@Lexa88 Ahoj Vítej ![]()
Tak přeji ať to vyjde a na ivf nemusíš ![]()
U nás jiná varianta není, přítel má špatný spermio takže ani IUI sme neměli a hned ivf, ale ještě čekáme na schválení od pojišťovny ![]()
@agiss nám bylo řečeno, že úspěšnost IUI se u nás pohybuje pod 5%, což je hrozně málo, ale chtěli jsme vyzkoušet všechno. I po braní vatamínů na podporu spermatu se to nezlepšilo, ba naopak zhoršilo. Už jsem z toho nešťastná.
Tak za týden uvidíme…
Kdy se chystáš na stimulaci?
@agiss My si s mým manželem nemusíme nic „vyčítat“ - on špatný SPG a já neprůchodné vejcovody
Ale neměnila bych a snad ani on ne ![]()
Ahoj holky může se k Vám přidat? právě poprvé stimuluju a v pátek jdu na kontrolu ![]()
@Vitalka Ahoj a vitej
A jak stimulaci zvladas? Máš krátký protokol nebo dlouhý?
Děkuji za přijetí
nejspíš kráký, píchat jsem začala druhý menstruační den (min. pátek) a v pátek jdu na kontrolu a podle papírů bych měla mít nejspís pondělí-úterý odběr
jak jste na tom vy???
@Lexa88 tak nám IUI ani nenabídli, hned ivf ani sem nad tím nějak nepřemýšlela ![]()
Vitamínky přítel zobe a po další kontrole to bylo o malinko lepší ale i tak nám bylo doporučeno ivf a tak do toho jdeme
stimulace bude na konci února, do 22.února HA pak MS, injekce a jdeme na to ![]()
@Vitalka Vítej
tak hodně štěstí ![]()
@Vitalka Vítej, to nás musíš o všem informovat, my tady většina nevíme, jak to všechno chodí, jestli to bolí a tak
A čím stimuluješ?
@agiss No samozřejmě IVF je větší jistota…ale pro CAR je taky mnohem více zaplacené
Škoda, že jste IUI nezkusili, neříkám, že by se to povedlo, ale nestojí to ani korunu a pokud se to spermio zlepšilo… ![]()
Já jsem si ještě o Vánocích myslela, jaká to bude pohodička a vůbec jsem nepředpokládala, že by to nemuselo vyjít….A teď jak už jedu ve stimulaci a vím zhruba co mě čeká, tak mám fakt strach…
Naposledy jsem byla u svého doktora 18.1. a napsal mi protokol….měla jsem fakt strach z injekcí, ani ne tak si je píchnout, ale z toho jak moje tělo na ně bude reagovat… no pak jsem si je v lékárně vyzvedla a setra mě učila jak si to mám píchat atd….no a pak už jsem jen čekala, kdy to dostanu..začala jsem píchat 2 den menstruace a začínala jsem na 200j puregonu. Když nadešel ten den, tak jsem najednou zjišťovala, že to taková sranda není si něco píchnout do břicha, nakonec jsem to zvládla a asi půl hodiny po tom jsem byla strašně unavená….po tom další dny naprostá pohoda, po 3 injekcích jsem šla na 150j puregonu a dnes už jsem si píchla 150 j puregonu a k tomu jednu injekci orgalutranu (a to bylo dost děsný, protože ta jehla je dost silnější, takže se fakt musí rychle bodnout a potom jsem tam měla červenej flek a strašně to svědilo) a zítra mě to čeká ještě jednou a v pátek jdu na kontrolu, kde bych se měla dozvědět, kdy půjdu na odběr ![]()
@Vitalka tak držím palce, ať máš zítra utz grandiozní a vajíček spoustu, abys už nemusela nic navíc připíchávat ![]()