Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@agiss A kdy ti řekli, že budeš mít krátký protokol? Já si to asi predstavuju jak Hurvínek válku. Příští týden jdu do CARu na kontrolni UZ, budou i výsledky HP a když by bylo všechno v pořádku myslela jsem, že s další MS koncem února už v případě krátkého protokolu budu stimulovat a v březnu už bude zadelano
Asi jsem fakt blázen. Dr. nám na první schůzce říkala, ze to bude maličkost naše IVF, máme jen mechanicky problém… Ale měla v ruce jen propousteci zpravu z nemocnice, žádné jiné vysledky..
No nic, musím počkat na příští tyden.. Jen si klepu na celo, jak si to všechno maluju
![]()
@esprit1 mám to stejně, myslela jsem, že když teď dostanu MS, začnu stimulovat a na konci února už můžeme mít embrya. Ale když jsem včera v ruce držela ten marvelon, tak jsem si teprve uvědomila, že to asi zas taková sranda nebude a že to je poměrně běh na dlouhou trať, ještě s tím PGD, které to protáhne o měsíc…
@esprit1 no oni mi to asi ani neřekli, když je krátký protokol tak začíná druhý den menzesu a když je dlouhý protokol tak začíná týden před menzes a jelikož si první den MS mam zavolat a objednat se na druhý den a že začátkem března jdu na transfer, tak tím si myslím že mám krátký protokol ![]()
@esprit1 jo a začínáme v únoru kvůli tomu že jsme nestihli podat žádost na pojišťovnu jinak by sme začínali v lednu a únoru transfer
Takhle se nám to o měsíc posunulo. HP mam hotový, pohlavní nemoce i všechna vyšetření krve taky takže už jen čekáme až budeme moct začít stimulovat ![]()
Holky díky za reakce. Asi každá to chceme mít co nejdřív za sebou a na konci cyklu vidět ty dvě vysněné čárky na testu
To čekání je příšerné
@agiss My původně taky měli začít driv, jenže jsem MS dostala na Štědrý den takže krev na HP nebylo kde odebrat všude zavřeno stejně tak UZ
@barca77 Divim se, že ti přesně neřekli jaký je postup v tvém konkrétním případě. Nám Dr. vše ukázala na obrazku, vysvětlila jak probíhá odběr vajíček, transfer embrii.. Vše tedy teoreticky a praxe může být jina ![]()
Ahoj holky, mohla bych se k vám přidat? Rozjíždíme naše první IVF. Jelikož máme genetickou zátěž, tak to budeme mít i s PGD a protože to víme už dlouho, tak jsme se ani doma nesnažili sami.
Pokud budu optimista tak bych chtěla stimulovat březen nebo duben a další cyklus transfer.
Ahoj. Ráda bych se k Vám přidala…Já mám za sebou dvě neúspěšná IVF…Dítě zatím nemáme žádné…Rozhodly jsme se jít do IVF ještě jednou, tkaže nás ted čeká v únoru reprodukční imunologie vyšetření, v březnu výsledky/snad/ a pak snad žádost o PGD úhradu na pojištovnu a pak huráá do IVF…PRvní IVF nevyšlo, bylo málo embryí a po PGD žádné vhodné k transferu, druhé IVF byla tři embrya k vyšetření, dvě vhodná/2× transfer/ ani jednou se neuchytilo / HCG 3 jednotky HG 4 jednotky/…Přemýšlíme ještě nad možností IUI po imunologii, nemáme problém s oplozením vajíček spermiemi, jen to udržet potom…
@esprit1 ona to byla asi blbá shoda náhod, že nic nevíme, protože jsme měli v pláu ještě jeden cyklus s clostilem a pak že se uvií, te´d jsme byla na kontrole před dovolenou a řekla mu, že ybchom asi už chtěli jít do IVF, ale že mi případná MS má ne/přijít už na dovče, tak jak mám příapdně postupovat. On mi napsal marvelon a že pak jak přijedu, tak si sedneme a vše probereme. až doma jsem si uvědomila, že vlastně vůbec nic nevím. Takže mu dnes napíšu a poprosím ho o konzultaci někdy v příštím týdnu, aby nám to vysvětlil. Protože bez informací do toho nejdu, my vlastně ani nevíme, kolik nás to bude stát
@barca77 jj my sme museli tak nevím jestli je to u všech ale myslím si že je, už sem to slyšela od víc lidí že podepisovali žádost ![]()
Ahoj holky, já měla před tím i nyní krátký protokol, je to podle mne běžnější postup, dlouhý protokol se dává, je-li výsledek HP neuspokojivý…
Cena? Pokud musíte mít i ICSI, tak to bude i se zamražením kolem 20-25 tis doplatek…no a za KET pak další asi 7tisíce… no, je to šílený business ![]()
@barca77 Každý car má asi fakt jiné postupy. Nám dr. říkala hned na té první schůzce částku cca, se kterou máme počítat a tak jak píše @Hanesi spočítala to na cca 21 tis.
Což se samozřejmě může změnit, podle aktuálního stavu a protokolu a vůbec… Ale řekla nám to sama od sebe, ani jsme se nemuseli ptát. Naštěstí. Ono je těžký pohotově reagovat a zeptat se na všechno když tam člověk sedí a aspoň já byla pořádně vykulená a to se se mnou ani nic nedělo ![]()
@agiss Taky jsme dostali informaci, že na příští schůzce dostaneme papíry pro pojišťovnu a to jste si to asi na pojišťovně vyběhali sami co? ![]()
No holky my to máme vypočítáno na 19300,– a k tomu + dva až tři tisíce za léky ![]()
Je to teda pokud se bude zamrazovat, jinak to bude o 7 tisíc míň ![]()
Jo a vlastně máme tam k tomu prodlouženou kultivaci