IVF 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2140
17.2.16 17:00

@Vitalka Hmm tak ti nevím. Nejsem doktor, ale neni lepší zjistit během PK, že se embryo nevyvíjí, než ho rovnou zavést? Vím že neznas odpověď. Jen uvažuji nad tim, proč ti dr. řekla, že je lepší zavést emr. druhy den, než ho prozkoumat a zjistit během těch pěti dni jestli má vůbec šanci. Nevím no..Trochu se mi to pak vylučuje :nevim: Ale to je stejně teď jedno, hlavně se snaž být v klidu :kytka: i bez PK to určitě vychází ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
17.2.16 17:34

@esprit1
ta embryoložka mi řekla, že to embryo je po těch hodinách tak jak má být a že je lepší, když mám jen 1 aby mi ten transfer udělali, že mu u mě může být lépe…tak nevím….ale někdo mi i psal, že po tak krátké době se transfery dělat nemají, že nemá být embryo ještě v děloze :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22446
17.2.16 19:07

Ahoj holky, můžu se k Vám přidat? Od včera píchám decapeptyl, mám dlouhý protokol. Je to moje 3.IVF, ze druhého mám roční holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
17.2.16 19:11

@Vitalka Taky jsem někde četla, že by transfer měl probíhat ve stejnou dobu, jako by se embryo do dělohy dostalo přirozenou cestou z vejcovodu (ve stejném stádiu - stáří). Ale četla jsem to tady v diskuzi a spíš bych věřila doktorům, přeci jen mají vzdělání a školy. My si tady můžeme chytračit a diskutovat a přemýšlet a lámat si hlavu, ale stejně jsou na tom s vědomostmi lépe.. Ty pro sebe můžeš udělat jen to, že se budeš snažit být v klidu a nestresovat se, i když je to nadlidský výkon. Sama se bojím toho, až začnu stimulovat, jak to všechno bude probíhat, jestli bude dost vajíček, jestli bude dostatek kvalitních embryí.. Nakonec ale vždy skončím u vnitřní jistoty, že všechno je tak jak má být.. a co nevyšlo teď, vyjde jindy. A hlavně, ty nemáš nic ztracené ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
18.2.16 10:48

Ahoj holky. já sem sice už nepatřím, protože IVF jsem absolvovala vloni, ale vím jak vám je, co řešíte a chtěla bych vás povzbudit. u nás to začlo asi před osmi měsíci, když jsme se rozhodli, že teda podstoupíme IVF. absolvovali jsme všechno, píchání injekcí do břicha, protažení děložního krčku nejdřív naživo, pak v anestezii, odběr vajíček, píchání injekcí do zadku, čekání jak dopadne oplodnění vajíček, kolik embyí přežije, následně zavedení jednoho embrya a hyperstimulační syndrom, každodenní kapačky, čekání na výsledky těhu testu… test byl naštěstí pozitivní. pak čekání na výsledky ultrazvuku, protože už máme za sebou jedno zamlklé těhotenství. srdíčko naštěstí pěkně pracovalo. další den krvácení, panika, pohotovost. obavy. léky, odpočinek, stres. spolu naděje i beznaděje. krvácení asi do 3. měsíce. pak konečně zlepšení. teď už finišujeme, ale obavy tu jsou pořád. myslím, že si oddychnu až v momentě, kdy se nám narodí zdravé miminko.
chtěla jsem vás tímto povzbudit, že to může mít i dobrý konec, i když cesta je dlouhá, náročná na psychiku pro oba partnery, náročná i fyzicky to všechno ustát. od vzbouřených hormonů vlivem všech těch léků, strachu že to nevyjde, tlakem okolí. tak se držte, moc vám to všem přeji a buďte statečné. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
18.2.16 12:26

@mitule Děkujeme za povzbuzení a přeji ti, abys celý zbytek těhotenství prožila v klidu, bez komplikací a se šťastným koncem - začátkem :srdce: Užila sis toho stresu a trápení víc než dost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
18.2.16 14:25

@mitule Diky za povzbuzeni :potlesk: Tobe preji co nejlepsi a nejrychlejsi porod a na konci krasne, zdrave ditko, co bude chrupkat celou noc :mrgreen: Jinak pises OHSS a cekani na carky…tys ho mela az po zavedeni embrya?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
18.2.16 14:31

Tak ja dnes kontrola, jeden vajecnik nespoluoracuje, folikuku je asi 5… ale na tom druhem nesly foliky ani spocitat, dr to odhadl tak na 20 :mrgreen: Tak snad nebudou prazdne a budou tam ty nejlelsi vajicka… :think: :srdce: Dnes a zitra si picham jeste tri ampule merionalu a v sobotu dalsi utz, v pondeli to vidi na odber! Sliznice 11mm - neni to moc?? :nevim: piju teda kontryhel, tak jestli ho radsi uz nevynechat? A vajicka maji tak 14mm, to je ok, nevite nektera???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
18.2.16 17:36

@Tomička S tou sliznici bych řekla, že je v pořádku. Mně dr říkal při kontrolním UZ 13. den MS, když mi naměřil sliznici 7mm že je to málo :nevim: A co ti na to řekli v CARu? Kontryhel bych být tebou už nepila, pro jistotu. Jinak gratuluji k nadhernemu množství folikulu, určitě v nich budou supr kvalitní vajíčka :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
18.2.16 17:44

@Tomička Jo a pokud si to dobře pamatuju tak zralý folikul praská ve velikosti kolem cca 21 mm a pred tim roste 1-2 mm za den, tak bych řekla, z laického pohledu, že pokud máš předběžně naplánovány odběr v pondělí, že by to mělo být OK.Ale nevím, jak cyklus dozrávání ovlivňují hormony co bereme :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
18.2.16 17:50

@esprit1 dr prave nerekl nic, tak snad to bude dobry :nevim: Kontryhel si uz nedam…v nejake diskuzi jsem cetla, ze pokud je nad 12mm, je to uz spatne :nevim: Hele tech 7 si myslim, ze je normalni. Ja pred IUI mela taky tak nejak a dr rikala, ze dobry, kdyz je nad 5 tak no problemo 8) Jj s tema hormonama buhvi jak to bude, ale na ovulaci jsem se ptala a nemela by prijit, tak snad vedi co delaji… i kdyz dnes jsem byla u dr, ktery mu z nich je nejmene sympaticky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
18.2.16 18:00

@Tomička Já si taky říkám, že doktoři snad vi, co dělají. Ikdyz je tu spousta holek, co by mi to vyvracela :roll: Kdyby bylo něco špatně, určitě by s tím dr něco dělal, nebo by tě aspoň upozornil. Raduj se z toho nadherneho množství folikulů ;) Vidíš to a já se celou dobu stresuju, že mám problém se sliznicí i když při posledním UZ mě doktorka po všech stránkách chválila vč. sliznice.. To se tak pěkně poslouchalo :andel: Snad to bude takhle optimální i příští cyklus :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
18.2.16 18:46

@esprit1 no jiste, ze bude, to se neboj :pankac: Mozna bys taky mohla zkusit ten kontryhel, trebas to ma fakt neco do sebe… No hlavne, aby tam byli i vajicka :mrgreen: Dneska jsme jeste podepsali prodlouzenou kultivaci, ty do ni taky pujdes? Ja se o tom snazila vcera neco nacist a prijde mi to lepsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
18.2.16 22:26

Ahoj holky tak já mam probrečený celý večer a vypadá to že i celou noc, bylo mi oznámeno že moje švagrová je těhotná :,( vídáme se skoro denně a teď ji asi nechci vidět vůbec a to příští týden začínáme se stimulací a já sem úplně na zhroucení :,(
Tohle fakt už nezvládám :( a teď ta představa když se nám to nepodaří a já budu koukat jak jí roste břicho :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
19.2.16 04:31
@Tomička píše:
@mitule Diky za povzbuzeni :potlesk: Tobe preji co nejlepsi a nejrychlejsi porod a na konci krasne, zdrave ditko, co bude chrupkat celou noc :mrgreen: Jinak pises OHSS a cekani na carky…tys ho mela az po zavedeni embrya?

Já měla celkově dost bouřlivou reakci vaječníků na stimulaci, takže hned po první kontrole jsme šli urgent na odběr vajíček. A pak se to tak nějak rozjelo a trvalo to dost dlouho, břicho jsem měla velké jak v šestém měsíci. Trochu mě to tehdy vyděsilo, ale zvládli jsme to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí