Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@agiss holka musis se nad to povznest…timhle si prosla asi kazda dlouholeta snazilka, vcetne me… koncilo to tak, ze se mi dokonce njlepsi kamaradka bala rict, ze je tehotna, protoze jsem kazdy tehotenstvi obulela a hroutila se…rekla mi to nejak ve 20tt, porad doufala, ze taky budu tehotna
Pak se to nejak zlomilo a kvuli tehotnym kamaradkam/ pribuznym se mi svet uz nebori (taky mam cerstve tehotnou svagrovou
)… Zkus ji to prat…vybrec se, kup si lahvinku…asi ti i pomuze se s ni min stykat…je to tezky, ale musis k tomu dojit sama no
A neboj, urcite se povede, nam vsem
![]()
@mitule vis ze ja vcera cetla, ze kdyz mas ohss az po transferu, je to skoro vzdy spojeno s tehotenstvim?
Koukam, ze tys to mela take tak…
A dal se teda zvlasnout jo? Ja byvam nafoukla dost casto i normalne, mam povolene vnitrni svaly, tak trebas mam dobrou prupravu
![]()
@agiss jo to známe tady asi každá, ale tak zase budeš mít pěknou neteř/synovce. Já si holčičky od švagrové vyloženě užívám. Té starší už jsou 4 roky, takže se taky narodila už v době kdy jsme se snažili ![]()
Já to beru jako možnost užít si mimčo, ňuňat, rozmazlovat ![]()
Malá mě zbožňuje a já jí ![]()
@Tomička Jo kontryhel, co já se ho napila a kakostu a jiných „dobrutek“ abych nakonec zjistila, že problém je jinde
Ale možná ho jeste vytahnu a dam šanci
S prodlouženou. kult. zatím nevím. Dr nám říkala při sestavování předběžného planu že by nám ji udělali a já jsem asi pro. Taky se mi zda, že je to lepší
Sice další peníze navíc, ale při první IVF asi nechci řešit finance..
@agiss Vím, že je ti smutno z toho, že jiným se dari otěhotnět a tobe ne, ale máš před sebou měsíc poctivé „práce“ doktorů a taky tvé psychiky. Doktoři se budou snažit a ty musíš taky, tak mysli pozitivne. Jsi zdravá ženská a s pomocí se ti určitě podaří otěhotnět tak nevěš hlavu ![]()
@Tomička já to přeji všem ale tohle mě úplně položilo
@markyj no nemyslím že zrovna její děti si budu užívat
potkáváme se často ale kamarádky z nás nikdy nebudou
@esprit1 přišlo to v nepravou dobu kdy se potřebuju dát do pohody a ne brečet po nocích ![]()
@esprit1 me to povidej, neni preparat, co bych nevyzkousela
bohuzel nemuzu o zadnem referovat kladne, ze by mi k tehotenstvi pomohl ![]()
@agiss ja vim no
Zkus to zkousnout, vybrecet se, moc ji ted nevidat…a bud sobecka a mysli na sebe a na to, jak ji to za mesic natres!!! Nakonec budes rada, ze mas nejakou tehuli na pokec v okoli ![]()
@agiss Promiň, že se ptám, ale máte nějaký zásadní problém, který by bránil otěhotnění? Vím, že tvůj manžel má horší SPG a u tebe je něco? Víš, jen se snažím pochopit, proč tě to tak sebralo. Mně teda čeká první IVF a musím říct, že jsem velmi pozitivně naladěná a asi ani ty těhule co kolem sebe vidím na každém kroku mě moc na klidu neubírají. Nevím, jak bych to vnímala v budoucnosti, kdybych absolvovala třeba už 3.IVF - neúspěšně, ale zkrátka teď u toho prvního jsem fakt mírně nervozně v klidu a těším se. Hoď švagrovku za hlavu a soustřeď se na sebe. Stresy opravdu ničemu nepomůžou.. ![]()
@Tomička Když ani ty bylinky nejsou všemocné, ale aspoň jsme se nějak „zabavily“ při tom snažení
No a já dnes začala špinit, takže uvidím jak se to rozjede. Každopádně mě v neděli nebo pondělí čeká první dávka gonalu.. uf, už abych ji měla za sebou ![]()
@esprit1 to uz mas taky za chvilicku
Ja byla dneska na poslednim utz a v pondeli v 8 jdu na opu.. ale mam jich asi 30, dr je presvedcena, ze budu mit hyperstimulak
tak se prolevam vodou a sjela jsem si navic krome mlika a jogurtu koupit protifar… uvidime ![]()
@Tomička
tybrďo! A dá se s hyperstimulákem normálně pokrčovat v IVF nebo se čeká, až se z toho tělo otřepe? Asi je to šílený nápor na organismus. No přeji ti, ať se dr. mýlí a ty ho mít nebudeš
A jak se cítíš? Já pořád přemýšlím, jestli jen špiním nebo už krvácím (osobně to vidím něco mezi). Menstruaci mám vždy slabou, takže dle instrukcí kdy jako první den se počítá den silného krvácení, bych se ho asi nikdy nedočkala.. tak nevím ![]()
@esprit1 no nemluvila o tom, ze by to jit nemelo…tak snad jo
To vis, ze jsem cetla, ze kdyz je silny, tak ti ET neudelaji, to by me mrzelo
Ale to ze mam hodne folikulu jeste nemusi znamenat, ze ho stopro budu mit…delam vse pro to, abych ho nemela
Boli me prsa, sem tam bricho, hlavne kdyz si sednu..dostala jsem i prednison a na vecer dneska pregnyl,10tis. jednotek, takze hadam ze mam od zitra i tehotensky priznaky
No kdyby to spineni trvalo vic dni, asi bych to jako zacatek ms brala…a dr kdyz ti udela utz tak by mel zjistit, jak je vysoka sliznice a jestli jsi " odmenstruovala" - snad teda ![]()
@Tomička No uvidis, snad to bude OK. Každopádně v pondělí přeji hladký průběh OPU, musíš pak dát vědět jak to probíhalo, ať se mužů „těšit“
No a já dle instrukci, které jsem vyčetla na všech možných stránkách o IVF, že dnes špiním, takže stimulace mě čeká od pondělí ![]()
@Jani1982 ahoj, my už to vezmeme ´plně všechno, co jde, tj. filtrace spermií metodou MACS, oplodnění pomocí ISCI+PISCI následně prodloužená kultivace a pak ještě preimplantační diagnostika (mám za sebou 2 potraty). Nemít v anamnéze potraty, asi to napoprvé zkusím i s méně příplatky, ale chci zkrátka mít co největší šanci počít zdravéé dítě a nepřijít o něj