Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@esprit1 sikovna holka ![]()
@agiss to je novinka, gratuluju! A jak probohaly zasnuby?
Bbudete chtit tady v Pb?
@Tomička Celý den na tebe myslim. 18 vajíček no to je nádhera
to by bylo aby nebyla i hromada nádherných embryí
Ale vydržet až do stredy bude asi mazec. Hele a ty tvoje příznaky jsou v pořádku? Nějak se mi to nezdá. Všude píšou, že po OPU bolí trochu břicho a nic víc.. Ale to bude asi tím, že jsi měla tolik folikulů. Nicméně se opatruj a pěkně odpočívej ![]()
@esprit1 tak mame obyc - prirozene oplodneni, tak uvidime, kolik jich to zvladne no
To bide k tomu ohss, ja mela 25folikulu na jednom vajecniku, tak je nejaky zvetseny pry…snazim se to porazit
ale kdyz nebude zbyti, sjedem do nemocnice, zatim se to da
Jen nesmim vstavat, zblednu, orosim se a udela se mi blbe.. tak manzel se bude ohannet okolo me i syna ![]()
@Tomička 18 vajíček je krásný výsledek
Držím palce, ať je z nich co nejvíc embryí ![]()
@Ecil dekuji
staci mi jedno jedine, kdyz to bude sampion
snazim se hodit do klidu, moc bych chtela, aby to vyslo…ale ktera ne ze ![]()
@Tomička gratuluji, to je krásný počet vajíček! Z toho určitě bude dostatečný počet embryí
Držím palce, ať břicho poleví a nerozjede se to ![]()
@Tomička Tak to jsem zvědavá, kolik se vam jich oplodní. Upřímně bych si taky přála přirozené oplodnění. Dr. říkala, že by to šlo vzhledem k tomu, že má muž kvalitní SPG, ale zatím není rozhodnuto
Drž se!
@Tomička jejda, tak snad se to nerozjede, ani nevím, jak se ohss bránit ![]()
18??? Mazec, já měla u prvního IVF 11, z toho se oplodnilo 8 a PK vydržela přesně polovina… Takže ty budeš asi hodně zmrazit ![]()
A ty jsi neměla odvoz? Ty jo, to bych asi neriskla ![]()
Tak nás průběžně informuj ![]()
Odvoz jsem mela, ale me fakt nic nebylo a manzel nespal kolem 40ti hodin ( jel rano rovnou po 24ce z prace), tak mi prisla lepsi varianta takhle
Holky zda se mi, ze min curam
nemuzu si lehnout, blbe se mi pak dycha nebo mi to nejde vubec… tlaci me neco priserne na rameni, jako kdyz jste po laparoskopii a mate v sobe ty plyny…a tom, ze mam o 3kg vic jak rano radsi nemluvim
Uklidnete me nektera, ze to prejde, nebo mi slehne…
@Tomička dej tomu chvilku času, ale když se to bude zhoršovat dojeď si do nemocnice na ty kapačky jak jsem ti psala, tohle je typickej OHSS. Měla jsem ty samé bolesti i problém z močením ![]()
@Tomička To nezní dobre. Nemáš nonstop tel. linku do CARu? V tom mém mi ji dali právě pro takovehle případy. Nevím, ale já bych zajela do nemocnice
nebo tam aspoň brnkla..
@Tomička Taky bych volala, OHSS není sranda…
…za to nic nedáš ![]()
Cislo mam, ale nechci do nemocnice…porad se to da vydrzet
Na zavhode jsem byla, sorchu jsem zvladla, chodit muzu, spatne se mi uz nedela…jen tesa budu soat asi v polosede
Kdyz tam zavolam, reknou mi, at jedu…takze dokud to bude unosny, chci byt doma
Nechci vas holky nejak desit timhle ![]()
@Tomička já ale jezdila na ty kapačky přímo do Caru, ráno jsem vždycky přijela pak jsem si hodinku poležela s kapačkou a jela jsem domu
ale jak to funguje v nemocnici to nevím