IVF: 7.KET a miminko stále nikde

42775
29.9.18 22:36

@LevanduleKo ahoj, je mi to líto, jediné co mě napadá je IVF s PGS - genetika embrya.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
29.9.18 22:57

Mě k dítěti pomohlo až IVF s PGD. Předtím potrat ve 21tt, 6 biochemických těhotenství a roky marnýho snažení. Jinak jsme s manželem byli oba zdraví. Jakmile mi zavedli geneticky zdravé embryo, byla jsem těhotná.

• Citovat
  • Upravit
390
30.9.18 02:40

Ja bych zase doplnila k te imunite (reakce na sperma). Ja ji mela pozitivni dlouhe roky. Zaryte odolavala jakekoli kortikoidove lecbe (Prednison). Jakmile byly testy negativni, otehotnela jsem hned. P.S. Pozor na pristup nekterych center: IVF tento problem obchazi nebo dame Prednison tri dny pred transferem a to staci. Nestaci. IVF problem neresi uplne a Prednison kratce pred se dava zdravym zenam jako eliminaci reakce imunity zeny na otehotneni mimo ovulaci.

A jeste me napada: co kravni srazlivosti - zadny problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
30.9.18 14:51
@Ginuš píše:
@LevanduleKo ahoj, je mi to líto, jediné co mě napadá je IVF s PGS - genetika embrya.

Z vysledku a ted nevim jestli genetiky nebo imunologie mi PGD, PGS doporucili do 3. IVF take, ovsem v CARu na to zapomneli a tak ho nemam. Nicmene, pokud by z tech testu vyslo, ze je nektere „zdrave“ muselo by se snad uchytit i bez tohoto predrazeneho testovani, ne? Tohle je vec, ktere nerozumim… V pripade, ze by se ukazalo, ze ani jedno z embryi „vhodne“ neni, co se deja pak? Vsecky je vyhodi a ja jdu do 4.a posledniho pokusu nebo je vkladaji i tak? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
30.9.18 14:52
@Janli píše:
Mě k dítěti pomohlo až IVF s PGD. Předtím potrat ve 21tt, 6 biochemických těhotenství a roky marnýho snažení. Jinak jsme s manželem byli oba zdraví. Jakmile mi zavedli geneticky zdravé embryo, byla jsem těhotná.

Pane, a ja si rikam, jak jsem na tom hrozne… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
30.9.18 14:58
@Tajeka píše:
Ja bych zase doplnila k te imunite (reakce na sperma). Ja ji mela pozitivni dlouhe roky. Zaryte odolavala jakekoli kortikoidove lecbe (Prednison). Jakmile byly testy negativni, otehotnela jsem hned. P.S. Pozor na pristup nekterych center: IVF tento problem obchazi nebo dame Prednison tri dny pred transferem a to staci. Nestaci. IVF problem neresi uplne a Prednison kratce pred se dava zdravym zenam jako eliminaci reakce imunity zeny na otehotneni mimo ovulaci.A jeste me napada: co kravni srazlivosti - zadny problem?

A to ti delali testy nejak casto nebo v pravidelnych intervelech? Mne to udelali jednou, nasadili prednison na 4m a kdyz jsem neotehotnela, dala jsem si nucenou pauzu, kvuli te konizaci a ted uz to zase beru mesic a jdu na 2. pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
30.9.18 23:33

@LevanduleKo PGS se dělá hlavně proto, aby se předešlo potratům - u opakujících se potratů, s ohledem na věk, když se nedaří otěhotnět po IVF. Mě se neuchytila 2 zdravá emrbya, z 1 máme dítě a z 1 zdravého jsem potratila. Ono spíš jde o vyloučení abnormalit.
Jestli vkládají nevhodná embrya s genetickou vadou netuším, já si je vkládat nenechávám. No je možnost darovaných vajíček, spermií :nevim: nevím. A pak je samozřejmě otázka peněz :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
1.10.18 18:54

Na kontroly jsem chodila pravidelne. Ale vedela jsem, ze mi to neklesa. Zkusila jsem par pokusu, ale dokud to bylo pozitivni, byt malo, nevyslo to. Jak to kleslo, vyslo to hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí