Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To si tu neschopenku nech raději napsat před odběrem vajíček. Jestli budeš mít hormonální stimulaci, tak ta bolest před OPU není nic příjemného a měla by ses náročné práci vyhýbat.
Ja do prace chodila, jen sem si prohodila sluzbu, abych mohla byt doma den po OPU
Dobrý den, taky bych potřebovala poradit. Také mě nejspíš čeka ivf a nevím zdali jít raději na neschopenku? Pracuji jako učitelka v mateřské skolce a není úplná pohoda a válení.
Já měla třeba hyperstimulak a bez neschopenky bych nemohla fungovat. Tohle ale nikdo předem nevi, jaký bude průběh. Možná lekar v průběhu stimulace upozorní, ze se tvoří hodně vajíček a pak je možnost hyperstimulaku reálná. Mě se vždy ptali, jestli ji potřebuji.
@Anet.li učím na prvním stupni, měla jsem první třídu, když jsem podstupovala stimulaci. Je to individuální, já jsem byla radši v práci, odběr vyšel na jarní prázdniny. Bohužel jsem měla hyperstimulační syndrom. Hned po návratu z nemocnice jsem šla zpět do práce a chodila jsem ještě 17.dní před TP ![]()
Ja dostala neschopenku hned, jak sem zacala pichat injekce. No a diky bohu. Bolelo me priserne bricho a po OPU to byla vazne hruza. Dva tydny jsem se nemohla ani posadit, vycurat se, proste nic. Nakonec se embryo nechytlo, ale i tak jsem byla doma 6tydnu. Nedelam sice sestricku, ale pracuji ve skladu a vubec si nedokazu predstavit, ze bych mela neco tahat. Po navratu jsem se dohodla s manazerem a on mi jeste dalsi mesic zadaval jen lehci praci.
Hlásí se zdravotní sestra
zatim jezdíme na IVF kliniku a uvidíme, kdy nás bude čekat ivf. Na PN půjdu určitě a už se na to těším. Nikdy jsem nebyla, toto bude má první. Můžu se zeptat? Proč jdete až v říjnu? Já teprv začínám a nevím co mě čeká.
Ahojky snažilky,
Začali jsme s manželem docházet do CARu a v říjnu jdeme na IVF.
Jsem zdravotní sestra a mám dilema jestli si po odběru vajíček mám nechat napsat neschopenku. V práci se tahám s pacienty a na noční většinou sama. Rodina mi říká ať jdu na neschopenku, že nemám riskovat infekce, což mají pravdu. Jenže já mám obavy, že se na mě budou v práci zlobit a kdyby se IVF nepovedlo, tak si neumím představit návrat.
Je tu nějaká sestřička, která řešila podobný problém? A jak to vyřešila, popř. Jak byste to řešili vy?
V práci je to momentálně celkem náročné vzhledem k situaci v ČR, plus psychicky náročné po všech stránkách. Ale zvládat se to dá.
Děkuji