IVF a PCOS

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.12.24 11:49

IVF a PCOS

Ahoj, je mi 25 let a mám PCOS, partner je v pořádku. Snažíme se o miminko, máme za sebou časované styky, IUI a teď první IVF - zatím vše neůspěšně. Vzhledem k PCOS jsem měla stimulaci rekovelle. Měla jsem 23 foliklů, ale pouze 3 vajíčka (1 nezralé, 2 zralá). Obě vajíčka se podařilo oplodnit, ale jejich vývoj se zpomaloval a k transferu nedošlo. Čeká nás druhé IVF s jinou stimulací a prý silnější (kombinace LH a FSH) - aby bylo více vajíček, u které pravděpodobně dojde k hyperstimulačnímu syndromu. Máte někdo zkušenost s takovým nepoměrem foliklů a vajíček? Případně byla u vás jiná stimulace úspěšná - bylo více vajíček? Jsme z toho dost špatná a byla bych ráda za osobní zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.12.24 13:36

Já tedy PCOS nemám, avšak v mém CARu je snaha o takovou stimulaci, aby bylo cca deset folikulů. I těch 23 se snad už bere za riziko OHSS. A obecně je lepší menší počet folikulů s kvalitnějšími vajíčky, než velký počet folikulů s nekvalitními oocyty. OHSS je rizikový stav a divím se, že ti jej někde chtějí udělat záměrně 8o. Třeba ti odpoví někdo erudovanější, protože, jak říkám, v mém CARu ten přístup je jiný.

• Citovat
  • Upravit
2821
15.12.24 19:03

Ahoj, take mam pcos, mela jsem rekovelle a pomernjsem mela cca 16/13. Jake mas amh? Chodis do gennetu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.24 20:28

V rámci IVF mi bylo PCOS diagnostikováno. Stimulace Puregonem. Měla jsem na každé straně nějakých 15 - 20 vajíček. Bolest před odběrem šílená.
Odebráno necelých 30, oplodnili jich a chytlo se 12. Do 2. dne vydrželo 6 a do 5. dne, kdy se mrazí, tak jedno embryo.
Jelikož mi OHSS hrozil, tak mi dali nějaké prášky po dobu 3 asi 6 dnů a pak doporučili hodně pít (klidně 3,5 litru denně) a zvýšený přísun bílkovin (pila jsem nutridrinky). Bylo mi po odběru hodně zle, ale naštěstí se mi OHSS vyhlo. Menstruaci jsem dostala asi za týden a pak jsem začalo se stimulací na KET.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.24 09:13

AMH mám 14,89 snažili se mě právě stimulovat co nejšetrněji nízkou dávkou a očekávala se nadměrná reakce, která taky byla (hodně foliklů), ale málo vajíček. Jaké máte AMH vy? Teď je postup takový, že u další stimulace budu mít nově k hormonu FSH (což je ten rekovelle a puregon) i hormon LH - někdo ho prý potřebuje, aby se do folikulů tvořili vajíčka,… jenže s vysokou pravděpodobností budu nadměrně reagovat vzhledem k tomu hormonu LH a mému vysokému AMH. Prakticky jinou možnost nemám :zed: Chodím do Pronatalu, přístup se mi zdá dobrý hned navrhovali novou stimulaci, ale upozorňovali na možná rizika.. jak si spokojená v Gennetu? Jak píšeš, že ti bylo špatně, to je strasný :zed: a stálo to aspoň za to a vyšel KET? nebo jaký byl další postup?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.24 11:13

Vzhledem k reakci bych už do dalšího IVF nešla. Naštěstí se zadařilo a termín porodu mám za pár dní. Těhotenství bez problémů.

• Citovat
  • Upravit
2821
16.12.24 11:39

Ja si presne amh nepamatuji, ale take to bylo okolo 15. A folikulu jsem vice mela, cekali ale jeste vic. Zato hrozne blbe reaguji na leky, takze jsem musela stimulaci jeste prodluzovat a dokupovat leky, aby ze me neco dostali. Jinak bohuzel moc nerozumim, kdy je ve folikulu zrale vajicko a kdy ne, v romhle neporadim 😔
Jinak me zajimal ten gennet, protoze za me to bylo jedno z mala center, ktere ho predepisovalo. Mel tesne po jlinickych zkouskach. Ale je oravda, ze uz to par let je. Jinak jsem byla spokojena, ale zatim bych to nevzdavala tak, kde jsi. Drzim moc palce, at se co nejdriv dockate :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8014
16.12.24 12:18

Já mám AMH více než 23. V prvním car jsem měla 1. Ivf stimulace rekovelle (prý je u něj větší šance na to že embryo dojde do stádia blastocysty někde jsem to i četla) v plné dávce vypočítané z AMH + váhy. Z toho jsem měla více než 60 folikulů ale odebrali 35, z toho zralých 22 a oplodnilo 12, den bylo 6 blastocyst. V druhém car proběhlo druhé ivf, stimulace rekovelle ale dávky byly nižší a postupně zvyšovány, aby naroslo méně folikulů a pak zvýšené dávky aby dorostli jen ty větší. Odebrano celkem 40 z toho 34 velkých. 22 bylo zralých, oplodnilo se 20, a 5. den zůstalo 12 blastocyst. Držím palce ať vám to brzo vyjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
16.12.24 12:45

Ahoj, mám AHM 8. Měla jsem krátký protokol s Rekovelle. Folikulu jsem měla kolem 30. Odebralo se mi tuším 19 vajíček a 7 se jich podařilo oplodnit. Každopádně i přes tak velký počet folikulů se doktoři divili, že vypadám tak “dobře” měla jsem mírně nafouklé břicho a zcela bez bolestí. Samotný odběr byl také úplně bez problému a bolesti. Doktorka byla nadšená jak to moje tělo zvládlo. První KET byl neúspěšný a druhý se zadařilo, jsem v 10 týdnu.🙂 OHSS mi také hrozilo a vidíš, tělo to zvládlo. Držím palce, aby to tvé také dalo. :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
15.4.25 21:18

@Zetmi muzu se zeptat, zda jiná možnost než IVF nebyla? Mam AMH pres 23.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8014
16.4.25 05:31

@Anonym798 u mě ne, anovulacni cykly, HP naprosto ukázkový pro pcos. Na clostylbegyt jsem blbě reagovala s ním byly 2 iui, pak 2 iui s fematou a nakonec 1 iui s letrozolem. Ani jednou nic. A co cyklus s léky museli být navýšeny dávky protože na původní už jsem nereagovala. Ale upřímně lituji že jsme plytvali časem s iui.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
16.4.25 09:44

@Zetmi Tak to jsem nepotřebovala slyšet 🙁 😃udelala se ti i cysta během te lecby? Min cyklus jsem nereagovala na letrozol a ted hsem mela zacit znovu, ale objevila se cysta, takze nic. Muzu se i zeotat ja te to vyšlo finančně to ivf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8014
16.4.25 09:49

@Anonym798 ano chápu žes to číst nechtěla bohužel ono to má pořád malou úspěšnost. nn cystu jsem po lécích nikdy neměla. Měla jsem akorát jednou jedinkrát ale to s tím nesouviselo, tu jsem měla před zahájením stimulace na 3.iui… první ivf nás vyšlo do 30.000 ( včetně léku a mražení) + 5× ket za 7.000. druhé ivf nás vyšlo cca na 40.000 ale v tom kromě léků byla i biopsie na genetiku mrazení dvojnásobku embryí než v předchozím ivf + 9.000 ket

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí