Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem. Právě procházím poprvé procesem IVF. Nastavili mi dlouhý protokol a v pátek jsem byla na prvním kontrolním ultrazvuku. Doktorovi se nezdál jakýsi útvar na ultrazvuku, prý to vypadá na polyp, ale že ještě uvidíme na dalším ultrazvuku. Pokud by byl, tak samozřejmě neproběhne ET. Chtěla bych se zeptat, kdo z vás měl třeba taky polyp, jak moc se vám prodloužil transfer? Vím, že to u mne nemusí být stejné, ale zajímají mě zkušenosti. Případně, je opravdu KET úspěšnější než ET? Předem díky za každý názor ![]()
@Týnka 44 píše: Více
Polyp v deloze se po hysteroskopii a histologii identifikoval jako nador endometria, nastesti hodne brzy a ohraniceni. Gynekolozka to taky typovala na polyp podle uzv. Vubec to nebylo poznat. Fakt te nechci strasit jsem uz asi o dost starsi nez ty, ale jen koukam jak si mohou byt jen na uzv tak jisti.
@Anonymní píše: Více
Ježiš, tak hlavně, že na to přišli brzy. A je teď vše v pořádku? On si právě jistý nebyl, na minulém ultrazvuku nic nebylo, až teď v pátek. Zítra jdu na další, tak uvidí, jestli tam ten útvar bude, tak mě na tu hysteroskopii pošle.
@Týnka 44 měla jsem polyp v děloze, přišli na to taky v CAR při vyšetření. Šla jsem na hysteroskopii, menstruaci jsem dostala až po 7 týdnech, pak probíhaly kontroly, další menstruace a pak teprve transfer.
@Magda124 Takže docela na dlouhé lokte… A bolí ta hysteroskopie?
Ahoj,
u me taky na polyp prisli v CARu. On je pry totiz videt jen kratce po menstruaci, kdyz je sliznice nizka. Take jsem sla na hysteroskopii, az pak na KET. Uz presne nevim, jak dlouho to trvalo.
Jinak ano, KET je úspěšnější dle studií než čerstvý ET cca o 10 - 15 %. Jediná nevýhoda je, že KET se platí, ale mě to za to stálo.
@Týnka 44 hysteroskopii mi dělali v celkové narkóze, takže nic nebolí. Trvalo to sice dlouho, ale raději nespěchat, ať má šanci se vše zahojit.
@Anonymní píše: Více
Doktor mi řekl, že když neproběhne ET, tak by se KET platit neměl. Teda ten první samozřejmě. Každopádně děkuji za info ![]()
@Týnka 44 píše: Více
Zatim tuk tuk jo, prisla jsem o delohu i vajecniky ale je mi 50+ tak mi to nevadilo. Tam bylo desive, ze kdyz jsem prisla do zarizeni kde mne meli delat hysterokopii tak na prohlidce mi rekl, ze mi ta sliznice klesla na 0,5mm, bnc spatneho na uzv nevidi a ze necha na me jestli na to chci jit..radeji se pro jistotu sla..no jakysi vzorek sliznice nekde vzadu v deloze byl zhoubny. Takze pak ta hysteroktomie kde uz nenasli nic i vajecniky ok..takze uz se nedelalo nic..ten gyndar byl nastesti urputny a poslal me tam hned na zacatku.