Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, koupila jsem těhotenský čaj, moc na účinky nevěřím, spíš jako placebo. O co mi ale jde… Každý pytlík zvlášť je balený v křiklavě růžovém obalu s nápisem těhotenství (či co
). Snídám v práci, tohle tam nemůžu/nechci vytahovat. Máte někdo tip na nějaký, co je balený diskrétně?
Upřímně mě to i dost překvapilo, představuju si holku, co se třeba rok snaží otěhotnět a ráno si ani nemůže dát v klidu snídani, aby jí to zase někdo nestrkal před čumák ![]()
Příspěvek upraven 14.04.25 v 14:48
@Yasmen píše: Více
A proč by ho pil někdo, kdo se teprve snaží otěhotnět?
Tak to doma prostě vyndej z pytlíčku a nes bez papírového obalu, stejně jako kdyby sis koupila třeba Apotheke, který nemá jednotlivé sáčky balené zvlášť. Nebo ho pij doma. Tvoje problémy bych fakt chtěla mít
Mimochodem, kvůli čemu ten čaj chceš pít?
@unuděná píše: Více
Protože chceme druhý a neklaplo to na první dobrou? Vyndat z pytlíčků mě napadlo, ale chtěla jsem to vyřešit elegantněji, pokud dojde na další krabičku. A teda sorry, nevěděla jsem, že je na „caj na podporu početí“ potřeba používat jiný terminus technikus, než „těhotenský čaj“ ![]()
Přečti si složení toho čaje. Nevím, jaký konkrétně máš, ale s podporou otěhotnění nebude mít pravděpodobně nic společného. Obvykle je tam něco na imunitu, něco na trávení a hotovo ![]()
Těhotenský čaj a čaj na podporu početí beru jako dva rozdílné čaje. V každém budou třeba jiné bylinky. Kup si sypaný čaj, který si doma přesypeš do nepopsané krabičky a tento si dopij doma.
Logicky, ta která chce počít není těhotná a těhotná nepočne.
@AnnieTRoj píše: Více
Tak jsem to brala třeba jako „caj pro budoucí těhotné“, proto těhotenský
ale ok, sama jsem tady agresivní, kdyz lidé zaměňují rodičovskou a mateřskou, tak to beru jako „návrat karmy“ ![]()
Tak já jsem to nejdřív pochopila tak, že jsi těhotná a nechceš, aby to v práci věděli
. Těhotenské čaje se opravdu pijí až v těhotenství
. Ale jinak mi to přijde jako trochu legrační problém a takový čaj jsem ještě neviděla ![]()
No existují, obvykle obsahují kontryhel (rovná cyklus) a třezalku („abys na to tak nemyslela“) plus nějaké další - z pohledu početí - zbytečné bylinky. Ale nejsou to těhotenské čaje, ale čaje na podporu početí/plodnosti.
Třezalku neee, ta je na psychiku a hlavně i ruší účinky různých léků, pokud člověk užívá.. pochybuji, že je na podporu těhotenství, však se ani poté v těhotenství nesmí užívat
kontryhel, drmek, možná i ženšen a hodně pomáhá pupalka.. poté taky třeba nějaké kapsle s karnititem, inositolem (ale to je hlavně i na nepravidelnou či bolestivou MS). ![]()
Stačí ty sáčky vytáhnou z obalu, nebo si uvařit čaj doma do termosky! ![]()
@- sedmikráska píše: Více
No tak mrkni třeba tady: https://www.prodejnabylin.cz/…a-plodnosti/ nebo tady: https://www.kouzlo-bylin.cz/…tneni-3.html
skutečně jí tam cpou…
snad to nebude bráno jako reklama, je to spíš antireklama ![]()
Jde o to, že by ti ostatní odpovídali jinak, než jsi chtěla. Těhotenský čaj je pro těhotné. Já jsem také pochopila, že těhotná jsi, ale nechceš, aby se to ještě vědělo (tak to mám třeba já).