Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím,
hledám podobné případy jako jsem já. Mám VVV dělohy uterus subseptus a k tomu neprůchodné vejcovody. Lékaři řeší jestli bude pro mě lepší operace nebo zkusit rovnou IVF. Máte někdo podobný problém a jak jste ho řešili? Otěhotněla jste některá pomocí IVF i s nějakou vývojovou vadou dělohy? Případně v jakém CARu?
děkuji za všechny reakce
ahojky. já mám dva čípky a dvě dělohy,takže mám vše dvakrát. otěhotnila jsem do pravé dělohy a za týden jdu na císařský řez. Malý je otočení, celé těhotenství - musím zaklepat- proběhlo vzorově, malý je velký, má dost místa, dost vody a k tomu je otočený hlavičkou dolů, jen se doktroři bojí, tak pro sichr jdu na císař.
@Janeynka ahoj. Gratuluji k prckovi v bříšku. A otěhotněla jsi přirozeně?
vysadila jsem prášky na srpen a od září jsem se začali snažit a už po pár dnech po menstruaci jsem otěhotněla! byl to zázrak! Jsem věřící a věřím, že to všechno, že zatím vychází je dar! já jsem zezačátku vůbec netušila, že by s tím mohly být nějaké větší problémy jen s tím porodem, že uvidíme, jestli bude císař, což bude. ale co jsem četla potom příspěvky tak jsem si říkala, že jsem netušila více komplikací, že vůbec může existovat. tak jsem moc šťastná, jak to u nás je! držím palečky,a vy se snažíte?
@Janeynka Tak to Ti opravdu moc přeji že se to všechno povedlo bez problému. Zároveň ještě držím palce ať i porod proběhne bez problému a ať máš brzy u sebe ten svůj uzlíček štěstí.
Ano. Snažíme se už více než rok. Bohužel se u nás objevilo hned několik problémů. Kromě děložního septa, mám prý neprůchodné i vejcovody což pro mě znamená jedinou možnost a to umělé oplodnění. Miminko si moc přeju, jsem rozhodnuta i pro adopci, ale současně se chci pokusit i o svoje vlastní když dnešní věda tyto možnosti nabízí. Jen nevím zda předtím zkusit operaci nebo ne.
To mě moc mrzí! je nespravedlivý, že v televizi vidíme, jak jsou ženy, které o dítě nestojí a dokáží ho i zabít! a my ostatní co miminka chceme máme některé problémy! Určitě bych se poradila s více doktory, jestli zkoušet před operací nebo až po. držím palečky
Ahojky, abych vylíčila svou situaci, 2× otěhotnění přirozeně, ale bohužel zamlklé těhotenství, pak další (3) těhotenství- máme pětiletou dceru, počata přirozeně, těhotenství bez problémů, porod císařem pro šikmou polohu plodu koncem pánevním. Na začátku těhu zjištěna přepážka v děloze, což prý mohlo způsobit ty nevydařená těhotenství a třetí těhu už tu přepážku roztáhlo a dočkala jsem se vymodlené dcery.
Po dvou letech jsme chtěli malé pořídit sourozence, ale každý měsíc přišla MS
. Objednala jsem nás do CAR, měli jsme tři mrazáčky, první KET, podezření na těhotenství umístěné v rohu děložním, následovaly časté kontroly utz., bohužel opět ZT a prý nutná laparoskopie k vyloučení umístění v rohu s následnou revizí. Za půl roku druhý KET, kde se embryo vůbec nechytlo. Máme ještě posledního bojovníka a chystám se na poslední KET. Není tu některá, taky s vývojovou vadou dělohy po IVF, které těhu vyšlo? Probíhal u vás KET třeba pod ultrazvukem?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.