Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahojky holky řeknete jednou svemu díteti/detem že je z umeleho oplodneni?a je treba to říkat v porodnici?dekuji za nazory ![]()
@Senorita píše:
ahojky holky řeknete jednou svemu díteti/detem že je z umeleho oplodneni?a je treba to říkat v porodnici?dekuji za nazory
Téma se mě netýká,ale jen reaguji ,proč tam máte v profilu fotku cizí holčičky ![]()
Není to náš případ, ale asi bych to dítěti neřekla, proč taky, kdyby měl oba rodiče, kteří ho mají rádi… Příjde mi to jiné než třeba u adopce…
I když nemůžu soudit, kdybychom to tak měli my, možná bych mluvila jinak… ![]()
AHoj, taky o tom občas přemýšlím, ale abych pravdu řekla, tak vůbec nevíme. Není to podle mě podstatné, ale nevím no.
Já na tom nevidím nic, co by se mělo tajit, takže jo, normálně bych to dítěti řekla. V porodnici asi jenom, kdyby na to přišla řeč, rozhodně bych to nějak dopředu nehlásila ![]()
Ahoj,my máme malou z ivf a řeknu ji to.Na tom není nic špatného.Prostě nám doktoři pomohli a pak stejně byla u mě v bříšku…
@petka86 píše:
Téma se mě netýká,ale jen reaguji ,proč tam máte v profilu fotku cizí holčičky
Není to náhodou panenka?
Ahoj, mě se to netýká tedy,ale asi bych to jednou až s toho bude mít rozum řekla.
Zatím jsme to doma neřešili, ale asi řeknem. Kromě toho až bude syn tak velký aby to pochopil bude podle mně umělé oplodnění ( bohužel) už naprosto běžnou záležitostí. V porodnici se na to nikdo neptal.
@Angua píše:
Není to náhodou panenka?
NE panenka to není bohužel.Je to holčička,co byla nedávno na internetu,nevím už přesně o co šlo v tom videu,ale maminka si s malé dělá modelku a to jí jsou tuším 2 roky ![]()
Máme dvojčátka z IVF a až budou velký, tak jim to řekneme. Ale malým pravděpodobně ne, děti jsou některé i zlé a mohly by se jim pak třeba posmívat, kdyby to věděly…
V porodnici bych to řekla, v těhu průkazce to stejně bývá poznamenané.
@Angua píše:
Není to náhodou panenka?
Není, je to tak pětiletá zmalovaná holčička chuděrka ze které naprosto vymatlaná matka toto udělala..
@mamartina píše:
Není, je to tak pětiletá zmalovaná holčička chuděrka ze které naprosto vymatlaná matka toto udělala..
přesně tak
![]()
náš případ to není,ale kdyby byl,tak bych to malýmu řekla.Stejně tak,jako mu povím,co bude chtít vědět.
Netýká se mě to, ale kdyby se mě to jednou týkalo, tak bych se tím netajila. Myslím si že je potřeba tuhle věc odtabuizovat. Dnes chodí na umělko kde kdo, není to nic co by měl člověk tajit nebo za co by se měl snad stydět. Čím víc se o tom budou lidé otevřeně bavit, tím míň nepříjemná záležitost to pro takové páry bude. Co já vím, tak se s tím moc nesvěřují protože se bojí reakcí okolí, nechtějí aby je někdo litoval, někdy nechtějí nic kolem toho vysvětlovat apod. Vzhledem k tomu že jen ve svém okolí znám dva páry které šly na umělko, tak si myslím, že je na čase aby se to začalo brát jako housku na krámě.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.