Řeknete dítěti pravdu o umělém oplodnění?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7512
28.5.12 21:49

Taky se mě to netýká, ale není to totéž, co třeba adopce. Miminka jsou přeci vaše. :hug: Na druhou stranu znám holčinu, která se o tom, že má nevlastní maminku dozvěděla od učitelky na základce, která jí použila jako příklad. :roll: Takže pokud je v okolí známo, že se nedařilo a museli pomoct doktoři, tak je asi lepší, pokud je dítě připravený na případný narážky třeba od spolužáků, že „je ze zkumavky“. Oni děti ve svojí naivitě lecos sdělí a ani neví, co to je, ale dotyčného by to mohlo hodně rozhodit. Takže asi jo, nějak ve vhodnou dobu bude lepší sdělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
@mamartina píše:
Není, je to tak pětiletá zmalovaná holčička chuděrka ze které naprosto vymatlaná matka toto udělala..

Pětiletá? 8o
Tak tohle mě minulo… Bože, ti lidi jsou šváclí :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278

nevidím důvod, proč bych měla před dětma cokoliv z takových věcí tajit…taky po nich budu chtít, aby ke mně byly upřímné, povedu je k tomu a sama k nim upřímná budu! :roll: dvojčata jsou z IVF a třetí prcek přirozeně…píšu jim deník a jednou si o tom všem budou moct přečíst! ale před tím o tom s nima budeme jistě i mluvit ;)

v porodnici to věděli neb jsem byla celý těhotenství sledována v rizikové poradně s jednovaječnými dvojčaty a pak se to všude píše do zpráv ze screeningů a tak… ;)

Příspěvek upraven 28.05.12 v 21:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7122

Tak to já se tím nijak netajila a v mém okolí to všichni věděli. Nemám se za co stydět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3798
28.5.12 21:50
@Angua píše:
Pětiletá? 8o
Tak tohle mě minulo… Bože, ti lidi jsou šváclí :roll: :lol:

Švihlí jsou i Ti co sem jim tohle líbí a dají si to jako profilovku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
28.5.12 21:51

Jo, rekla bych… samozrejme prizpusobila bych slova veku a inteligenci. Totomi neprijde jako neco choulostiveho… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
28.5.12 21:51

Zatim jsme to neresili, ale asi reknem. Neprijde mi na to nic divneho…az z toho budou mit nasi kluci rozum, tak bude takovych deti plno ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.5.12 21:52
@petka86 píše: Švihlí jsou i Ti co sem jim tohle líbí a dají si to jako profilovku :zed:

No, to taky :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
28.5.12 21:55

ahoj.
Můj případ to není, ale nevidím na tom nic špatného.Napadle mě akorád že miminko je vytoužený a že se nedařilo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
28.5.12 21:56

8o to není panenka?? bože, chudák dítě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
28.5.12 22:01

Děkuji moc za prispevky hlavne tem kteri pisou k tematu :hug: a neresi moji profilovou fotku ps:taky neresim ty vase a ani by me nenapadlo se ptat proc mate takovou nebo makovou a odsuzovat vas ze jste švihly, bože to mě vždycky dostava :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
28.5.12 22:02
@petka86 píše: Švihlí jsou i Ti co sem jim tohle líbí a dají si to jako profilovku :zed:

to jo no :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
28.5.12 22:04
@Senorita píše:
Děkuji moc za prispevky hlavne tem kteri pisou k tematu :hug: a neresi moji profilovou fotku ps:taky neresim ty vase a ani by me nenapadlo se ptat proc mate takovou nebo makovou a odsuzovat vas ze jste švihly, bože to mě vždycky dostava :cert:

Co se starají?? :cert: P.S.Dítěti bych řekla,jak vzniklo,není to nic horšího než normálně a v porodnici je jim do toho prd. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
28.5.12 22:07

Me se to take netyka, ale diteti bych to urcite rekla. I kvuli tomu, ze kdyby pak nekdy v budoucnu melo problemy s pocetim vlastni rodiny, tak by lekare urcite zajimalo, ze byl problem uz o generaci drive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.12 22:09

My dítko z IVF máme a řekneme jí to až bude větší. V porodnici to věděli neboť to bylo napsané v těhu průkazce. Takže jak už tu někdo psal…četnost IVF se zvyšuje a myslím že tomu bude bohužel takhle i dál :roll: ale děkujme za něj!! Kolik dětí by bez něj nebylo na světě :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.