Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Taky se mě to netýká, ale není to totéž, co třeba adopce. Miminka jsou přeci vaše.
Na druhou stranu znám holčinu, která se o tom, že má nevlastní maminku dozvěděla od učitelky na základce, která jí použila jako příklad.
Takže pokud je v okolí známo, že se nedařilo a museli pomoct doktoři, tak je asi lepší, pokud je dítě připravený na případný narážky třeba od spolužáků, že „je ze zkumavky“. Oni děti ve svojí naivitě lecos sdělí a ani neví, co to je, ale dotyčného by to mohlo hodně rozhodit. Takže asi jo, nějak ve vhodnou dobu bude lepší sdělit.
@mamartina píše:
Není, je to tak pětiletá zmalovaná holčička chuděrka ze které naprosto vymatlaná matka toto udělala..
Pětiletá? ![]()
Tak tohle mě minulo… Bože, ti lidi jsou šváclí
![]()
nevidím důvod, proč bych měla před dětma cokoliv z takových věcí tajit…taky po nich budu chtít, aby ke mně byly upřímné, povedu je k tomu a sama k nim upřímná budu!
dvojčata jsou z IVF a třetí prcek přirozeně…píšu jim deník a jednou si o tom všem budou moct přečíst! ale před tím o tom s nima budeme jistě i mluvit ![]()
v porodnici to věděli neb jsem byla celý těhotenství sledována v rizikové poradně s jednovaječnými dvojčaty a pak se to všude píše do zpráv ze screeningů a tak… ![]()
Příspěvek upraven 28.05.12 v 21:50
Tak to já se tím nijak netajila a v mém okolí to všichni věděli. Nemám se za co stydět.
@Angua píše:
Pětiletá?
Tak tohle mě minulo… Bože, ti lidi jsou šváclí![]()
Švihlí jsou i Ti co sem jim tohle líbí a dají si to jako profilovku ![]()
Jo, rekla bych… samozrejme prizpusobila bych slova veku a inteligenci. Totomi neprijde jako neco choulostiveho… ![]()
Zatim jsme to neresili, ale asi reknem. Neprijde mi na to nic divneho…az z toho budou mit nasi kluci rozum, tak bude takovych deti plno ![]()
@petka86 píše: Švihlí jsou i Ti co sem jim tohle líbí a dají si to jako profilovku
No, to taky
![]()
ahoj.
Můj případ to není, ale nevidím na tom nic špatného.Napadle mě akorád že miminko je vytoužený a že se nedařilo. ![]()
Děkuji moc za prispevky hlavne tem kteri pisou k tematu
a neresi moji profilovou fotku ps:taky neresim ty vase a ani by me nenapadlo se ptat proc mate takovou nebo makovou a odsuzovat vas ze jste švihly, bože to mě vždycky dostava ![]()
@petka86 píše: Švihlí jsou i Ti co sem jim tohle líbí a dají si to jako profilovku
to jo no ![]()
@Senorita píše:
Děkuji moc za prispevky hlavne tem kteri pisou k tematua neresi moji profilovou fotku ps:taky neresim ty vase a ani by me nenapadlo se ptat proc mate takovou nebo makovou a odsuzovat vas ze jste švihly, bože to mě vždycky dostava
Co se starají??
P.S.Dítěti bych řekla,jak vzniklo,není to nic horšího než normálně a v porodnici je jim do toho prd. ![]()
Me se to take netyka, ale diteti bych to urcite rekla. I kvuli tomu, ze kdyby pak nekdy v budoucnu melo problemy s pocetim vlastni rodiny, tak by lekare urcite zajimalo, ze byl problem uz o generaci drive.
My dítko z IVF máme a řekneme jí to až bude větší. V porodnici to věděli neboť to bylo napsané v těhu průkazce. Takže jak už tu někdo psal…četnost IVF se zvyšuje a myslím že tomu bude bohužel takhle i dál
ale děkujme za něj!! Kolik dětí by bez něj nebylo na světě ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď