Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Netýká se mě přímo, ale v porodnici to vědět snad nemusí a jinak nějak nevím, třeba až jednou dítě bude dospělé a bude plánovat vlastní rodinu, tak bych se třeba zmínila, že u vás to nešlo tak hladce a že jste si počkali a pak už podle toho, zda dítě projeví zájem.
Já taky nebudu druhorozenému říkat, že jsme ho zplodili 2.září v den ovulace a že jsem přitom ležela na zádech ![]()
@Senorita píše:
Děkuji moc za prispevky hlavne tem kteri pisou k tematua neresi moji profilovou fotku ps:taky neresim ty vase a ani by me nenapadlo se ptat proc mate takovou nebo makovou a odsuzovat vas ze jste švihly, bože to mě vždycky dostava
Vy se nad našimi profilovkami pozastavovat nemůžete,jelikož tam máme své děti,sebe,či obrázek-kresbu atp… ![]()
…možná je to trochu OT,mě třeba moje mami nikdy neřekla,jaký byl můj porod,jen se zmínila,že nebyl lehký…mě by to třeba zajímalo
ale nevím,jak se zeptat.Možná,že by to i leccos vysvětlilo…
Já osobně mám teda syna počatého přirozenou cestou a nevím, k čemu by dítěti tato informace byla… Pořád je to vaše tak co. Už vidím jak pětiletému nebo desetiletému dítěti vysvětluješ že vajíčko maminky a spermíci tatínka… atd… nebo pokud je řec o starších dětech, tak osobně má reakce by byla. „Hm, aha“ a nebo „a co jako?“ ![]()
@petka86 píše:
Vy se nad našimi profilovkami pozastavovat nemůžete,jelikož tam máme své děti,sebe,či obrázek-kresbu atp…
Petka86:No vidite tak budte ráda že jste ráda,a kdyz uz tam mate sve vlastni davejte pozor at vam ho nekdo nesebere a neda si ho na profilovku kdyz nechapete rodice male divenky ze ji vystavili pritom v podstate delate to same s vlastním ditetem ![]()
@Senorita píše:
Petka86:No vidite tak budte ráda že jste ráda,a kdyz uz tam mate sve vlastni davejte pozor at vam ho nekdo nesebere a neda si ho na profilovku kdyz nechapete rodice male divenky ze ji vystavili pritom v podstate delate to same s vlastním ditetem
My nechápeme rodiče malé dívenky, že ji tak zřídili ![]()
ahojky taky se mě to netýká, ale určitě bych to dítěti jednou řekla
nevidím na tom nic špatného a navíc většinou lidé okolo to vědí a možná by se mu to stejně doneslo
Nejsem v této situaci a kdybych byla, tak bych to asi neříkala. Pokud by vajíčko bylo moje a spermie byly manžela, nevidím k tomu důvod proč to říkat. Jiné by asi bylo, kdyby vajíčko či spermie byly darované. Osobně nechápu proč někteří v okolí dělají z umělého oplodnění takovou vědu - vždyt vznikne nový lidský život, akorát mu bylo trochu pomoženo… Já osobně bych měla trošku problém přijmout darované vajíčko či spermie - nějak tomu nemůžu přijít „na chut“ a nechtěla bych to. Ale kdo ví co bude za pár let…
@Senorita píše:
Petka86:No vidite tak budte ráda že jste ráda,a kdyz uz tam mate sve vlastni davejte pozor at vam ho nekdo nesebere a neda si ho na profilovku kdyz nechapete rodice male divenky ze ji vystavili pritom v podstate delate to same s vlastním ditetem
Jéé pozor,teď se na ná sesypou,že oni děti netýrají a nestaví do role panenek…
@Senorita píše:
No, tak to se snad srovnat neda, ne??? ![]()
Opomenu, ze nejsi matka one holcicky, no tak se ti libila, tak sis ji sem dala…
Ale nemuzu opomenout to, ze ja sve dite nelicim a nenutim sedet u kadernika. Je vystavovat a VYSTAVOVAT…
@Tereza1986 píše:
Jéé pozor,teď se na ná sesypou,že oni děti netýrají a nestaví do role panenek…
No, ale bohuzel je to pravda… ![]()
Ted uz se nevyjadruju k tomu, co ma zakladatelka za profilovku, to je mi docela sumak… ale k tomu, ze nekdo to tomu ditku proste dela a normalni mi to fakt neprijde. ![]()
Dneska je to už tak obvyklé, že mi to nepřijde jako nějaká exotika
Takže ano, řekla. Vůbec nic zvláštního na tom není.
Dítě máme počaté přirozeně, ale kdyby tomu tak nebylo a byla by to taky držka po mně, nejspíš by se zeptala sama.
Já se své mámy několikrát ptala, jestli nejsem adoptovaná, když jsem to někde slyšela (nejsem
). Umělé oplodnění tenkrát ještě nebylo ![]()
Co jsem byla v porodnici, tak tam se na to ptali
Kolikáté těhotenství a způsob početí. Taky mi na tom nepřijde nic divného. Tutlat to před doktorem - proč jako?..??
To už spíš bych pochopila to tutlání před děckem, ale porodnice???
Tam jim to přijde už jako nulová exotika
![]()
@Barca12345 píše:
No, ale bohuzel je to pravda…Ted uz se nevyjadruju k tomu, co ma zakladatelka za profilovku, to je mi docela sumak… ale k tomu, ze nekdo to tomu ditku proste dela a normalni mi to fakt neprijde.
Od toho tady ale byly jiné diskuze.Tahle o tom není! ![]()
@Tereza1986 píše:
Od toho tady ale byly jiné diskuze.Tahle o tom není!
Bohuzel, diskuze se vyvyji a ne vzdy zustava pouze v jedne rovine - vlastne nikdy nezustava v jedne rovine… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď