Řeknete dítěti pravdu o umělém oplodnění?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
28.5.12 22:13

Netýká se mě přímo, ale v porodnici to vědět snad nemusí a jinak nějak nevím, třeba až jednou dítě bude dospělé a bude plánovat vlastní rodinu, tak bych se třeba zmínila, že u vás to nešlo tak hladce a že jste si počkali a pak už podle toho, zda dítě projeví zájem.

Já taky nebudu druhorozenému říkat, že jsme ho zplodili 2.září v den ovulace a že jsem přitom ležela na zádech :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3798
28.5.12 22:15
@Senorita píše:
Děkuji moc za prispevky hlavne tem kteri pisou k tematu :hug: a neresi moji profilovou fotku ps:taky neresim ty vase a ani by me nenapadlo se ptat proc mate takovou nebo makovou a odsuzovat vas ze jste švihly, bože to mě vždycky dostava :cert:

Vy se nad našimi profilovkami pozastavovat nemůžete,jelikož tam máme své děti,sebe,či obrázek-kresbu atp… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
28.5.12 22:15

…možná je to trochu OT,mě třeba moje mami nikdy neřekla,jaký byl můj porod,jen se zmínila,že nebyl lehký…mě by to třeba zajímalo :nevim: ale nevím,jak se zeptat.Možná,že by to i leccos vysvětlilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
28.5.12 22:18

Já osobně mám teda syna počatého přirozenou cestou a nevím, k čemu by dítěti tato informace byla… Pořád je to vaše tak co. Už vidím jak pětiletému nebo desetiletému dítěti vysvětluješ že vajíčko maminky a spermíci tatínka… atd… nebo pokud je řec o starších dětech, tak osobně má reakce by byla. „Hm, aha“ a nebo „a co jako?“ :lol:

• Citovat
  • Upravit
6836
28.5.12 22:18
@petka86 píše:
Vy se nad našimi profilovkami pozastavovat nemůžete,jelikož tam máme své děti,sebe,či obrázek-kresbu atp… :P
:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
28.5.12 22:19

Petka86:No vidite tak budte ráda že jste ráda,a kdyz uz tam mate sve vlastni davejte pozor at vam ho nekdo nesebere a neda si ho na profilovku kdyz nechapete rodice male divenky ze ji vystavili pritom v podstate delate to same s vlastním ditetem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.5.12 22:21
@Senorita píše:
Petka86:No vidite tak budte ráda že jste ráda,a kdyz uz tam mate sve vlastni davejte pozor at vam ho nekdo nesebere a neda si ho na profilovku kdyz nechapete rodice male divenky ze ji vystavili pritom v podstate delate to same s vlastním ditetem ;)

My nechápeme rodiče malé dívenky, že ji tak zřídili :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

ahojky taky se mě to netýká, ale určitě bych to dítěti jednou řekla :kytka: nevidím na tom nic špatného a navíc většinou lidé okolo to vědí a možná by se mu to stejně doneslo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1aktak1

Nejsem v této situaci a kdybych byla, tak bych to asi neříkala. Pokud by vajíčko bylo moje a spermie byly manžela, nevidím k tomu důvod proč to říkat. Jiné by asi bylo, kdyby vajíčko či spermie byly darované. Osobně nechápu proč někteří v okolí dělají z umělého oplodnění takovou vědu - vždyt vznikne nový lidský život, akorát mu bylo trochu pomoženo… Já osobně bych měla trošku problém přijmout darované vajíčko či spermie - nějak tomu nemůžu přijít „na chut“ a nechtěla bych to. Ale kdo ví co bude za pár let…

• Citovat
  • Upravit
6836
@Senorita píše:
Petka86:No vidite tak budte ráda že jste ráda,a kdyz uz tam mate sve vlastni davejte pozor at vam ho nekdo nesebere a neda si ho na profilovku kdyz nechapete rodice male divenky ze ji vystavili pritom v podstate delate to same s vlastním ditetem ;)

Jéé pozor,teď se na ná sesypou,že oni děti netýrají a nestaví do role panenek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
28.5.12 22:23
@Senorita píše:

No, tak to se snad srovnat neda, ne??? :mrgreen:
Opomenu, ze nejsi matka one holcicky, no tak se ti libila, tak sis ji sem dala…
Ale nemuzu opomenout to, ze ja sve dite nelicim a nenutim sedet u kadernika. Je vystavovat a VYSTAVOVAT…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
28.5.12 22:24
@Tereza1986 píše:
Jéé pozor,teď se na ná sesypou,že oni děti netýrají a nestaví do role panenek…

No, ale bohuzel je to pravda… ;)

Ted uz se nevyjadruju k tomu, co ma zakladatelka za profilovku, to je mi docela sumak… ale k tomu, ze nekdo to tomu ditku proste dela a normalni mi to fakt neprijde. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
28.5.12 22:24

Dneska je to už tak obvyklé, že mi to nepřijde jako nějaká exotika :mrgreen: Takže ano, řekla. Vůbec nic zvláštního na tom není. :nevim: Dítě máme počaté přirozeně, ale kdyby tomu tak nebylo a byla by to taky držka po mně, nejspíš by se zeptala sama. :lol: Já se své mámy několikrát ptala, jestli nejsem adoptovaná, když jsem to někde slyšela (nejsem :mrgreen: ). Umělé oplodnění tenkrát ještě nebylo ;)

Co jsem byla v porodnici, tak tam se na to ptali :think: Kolikáté těhotenství a způsob početí. Taky mi na tom nepřijde nic divného. Tutlat to před doktorem - proč jako?..?? 8o To už spíš bych pochopila to tutlání před děckem, ale porodnice??? :lol: :lol: Tam jim to přijde už jako nulová exotika :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
6836
28.5.12 22:26
@Barca12345 píše:
No, ale bohuzel je to pravda… ;)Ted uz se nevyjadruju k tomu, co ma zakladatelka za profilovku, to je mi docela sumak… ale k tomu, ze nekdo to tomu ditku proste dela a normalni mi to fakt neprijde. :think:

Od toho tady ale byly jiné diskuze.Tahle o tom není! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
28.5.12 22:27
@Tereza1986 píše:
Od toho tady ale byly jiné diskuze.Tahle o tom není! :nevim:

Bohuzel, diskuze se vyvyji a ne vzdy zustava pouze v jedne rovine - vlastne nikdy nezustava v jedne rovine… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.