Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak tohle nechápu, otevírám diskuzi s tím, že tu budou ženský po IVF a dodají své názory, místo toho je to tady jedna vedle druhé, kterých se to netýká a chtějí se vyjádřit. U druhé stránky mě přešla chuť se pídít po těch skutečných odpovědích
Za mě, máme chlapečka po IVF, v porodnici se na to normálně zeptali sami ( měla jsem v průkazce datum punkce, což tam asi normálně holky nemají
, já se tím nijak netajila, nic na tom nevidím a dokonce se mnou vyplňovali dotazník, vedou tam nějakej výzkum o IVF. Jestli to řeknu malýmu (je mu 8. měsíců), to zatím nevím, proto jsem byla zvědavá, jak to řeší ostatní.
Mě osobně se to netýká, ale máme člena rodiny po umělým oplodnění. Nikdo s tím nedělal žádné tajnosti a ví to. Myslím, že se to dá říct už v době otázek typu jak jsem se dostal do bříška.
Jinak kdybych neviděla minulý týden článek, jak rodiče dělají ze svých dětí panenky, tak bych si o zakladalčině profilovce taky myslela, že jde o panenku. Jenom to snad nedopadne tak, že maminka téhle holčičky panenky jí nebude v 15 píchat botox, jako v tom článku.
nevím co je špatného na tom, že tu odpoví i ty co nemají dítě z IVF??? Zakladatelka se ptala na názor, měla tedy napsat at odpoví jen ty, co to tak mají
nechápu v čem některé vidíte problém ![]()
Mám syna z IVF a jestli říct????
ano řeknu----nevidím důvod,proč neříct.
A v porodnici…věděli to…však to bylo na těhu průkazce
@Senorita píše:
Petka86:No vidite tak budte ráda že jste ráda,a kdyz uz tam mate sve vlastni davejte pozor at vam ho nekdo nesebere a neda si ho na profilovku kdyz nechapete rodice male divenky ze ji vystavili pritom v podstate delate to same s vlastním ditetem
Hele a tobě by se líbilo, kdyby si někdo jako profilovku dal fotku tvého dítěte? ![]()
Jinak ano, pokud bych měla dítě z IVF a přišla by na to jednou řeč, řekla bych to, proč ne? Vždyť to přece nemění nic na tom, že je to moje dítě.
@emocuc.polymorf Tím mi chceš jako dokázat co? Já vím, že si můžeš z netu stáhnout jakoukoliv fotku, ale přece si nebudu do profilovky dávát fotku cizího dítěte (že je zmalovaný jak plakát, to je věc jiná). Teď tě žádám, abys fotku mého dítěte ze svého příspěvku smazala, děkuji.
@emocuc.polymorf píše:
Zkouška…![]()
![]()
tak to je fakt hustý mně to jako sranda nepřijdě
I když nemám dítě z IVF, tak mám v tomto jasno, to se nesmí, to říct? Prostě se na to nedívám jako na něco, za co by bylo potřeba se stydět a pochybuju, že kdybych IVF podstoupila, že bych si to myslet začala.
Nehledě na to, že co znám lidi po IVF, tak se to o nich obecně ví, ví to normálně široké okolí, kterého se to netýká, tak nechápu, z jakého důvodu by to mělo zrovna to dítě nevědět ![]()
@Angua Ono je individuální a každý to může brát jinak.Osobně znám pár holčin co se za to stydí,že car museli vyhledat a neví to někdy ani jejich rodina,že ivf podstoupili.
Já s tím problém nemám a je mě to fuk..je to dítě sice ze zkumavky ale jenom nebylo počato přirozenou cestou..nic víc nic mín.Takže o ivf nešeptám a cestou do car určo kanálama nechodím
![]()
@denisa 76 jasně, každý to bere jinak. Jenom jsem chtěla říct, že když to ví široké okolí, je nesmysl to nějak tutlat před dítětem - jak kdyby mělo nějaký cejch. Já to beru taky jako jednu z možností, jak počít dítě - je super, že to jde a nic divného mi na tom nepřijde.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
Anonimní jsem na tom stejně. Mám 100% biologické dítě po 1IVF a teď čekám po 8IVF dítě od dárkyně. Kdy jsi to dětem řekla. Děkuji Tereza