Řeknete dítěti pravdu o umělém oplodnění?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33916
29.5.12 11:10
@Angua píše:
@denisa 76 jasně, každý to bere jinak. Jenom jsem chtěla říct, že když to ví široké okolí, je nesmysl to nějak tutlat před dítětem - jak kdyby mělo nějaký cejch. Já to beru taky jako jednu z možností, jak počít dítě - je super, že to jde a nic divného mi na tom nepřijde.

já vím jak jsi to myslela..jenom jsem chtěla vysvětli,že někdo se stydí už jenom že tam jde a na tož to pak říct dítěti :roll: :roll:
Jak píšeš dneska to už není nic divného a za chvíly už bude jenom ivf..dnes je to už skoro každý třetí pár co vyhledá car a za pár let už to bude tak normální jako když jde člověk do krámu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
29.5.12 11:18

1miss1 - myslím, že formulace: řeknete svému dítěti, že je z IVF? Jednoznačně implikuje, že zakladatelku zajímají názory těch, kteří jsou v dané situaci. Ale asi to špatně chápu a neumím číst. Mě např. celkem nezajímá názor veřejnosti, ale lidí, kteří tím prochází. A číst sedm stran, abych našla pět relevantních příspěvků, mi dost leze na nervy. Tak si tak.

• Citovat
  • Upravit
50725
29.5.12 11:22
@martinaaaaaaaaa7 píše:
1miss1 - myslím, že formulace: řeknete svému dítěti, že je z IVF? Jednoznačně implikuje, že zakladatelku zajímají názory těch, kteří jsou v dané situaci. Ale asi to špatně chápu a neumím číst. Mě např. celkem nezajímá názor veřejnosti, ale lidí, kteří tím prochází. A číst sedm stran, abych našla pět relevantních příspěvků, mi dost leze na nervy. Tak si tak.

Já jsem asi špatně četla, protože bych přísahala, že tam původně bylo „řekly byste“. Ale asi ne… Přesto si myslím, že tohle je jedna z věcí, ve kterých má člověk jasno. Buď mu to přijde divné, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1aktak1
29.5.12 11:27
@martinaaaaaaaaa7 píše:
1miss1 - myslím, že formulace: řeknete svému dítěti, že je z IVF? Jednoznačně implikuje, že zakladatelku zajímají názory těch, kteří jsou v dané situaci. Ale asi to špatně chápu a neumím číst. Mě např. celkem nezajímá názor veřejnosti, ale lidí, kteří tím prochází. A číst sedm stran, abych našla pět relevantních příspěvků, mi dost leze na nervy. Tak si tak.

Pokud myslíš, že neumíš číst, je to tvá věc. Já nic takového neřekla. Naopak třeba mě názor veřejnosti zajímá, protože i ty, které zatím nemají dítě z IVF ho tak mít mohou. Ovšem pokud zakladatelce vadí, že přispíváme i my, které zatím dítě z IVF nemáme, omlouvám se za narušení diskuze i když si myslím, že právě o tomto diskuze je a zrovna tato diskuze se drží tématu ;)

• Citovat
  • Upravit
12794
29.5.12 11:35

Tak mi mame chlapecka z IVF a urcite mu to az bude starsi reknu,nevidim duvod proc mu to nerict ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.12 12:05

Terezo, v průběhu třetího až pátého roku, kdy na to přišla řeč.
Jedno dítě to probírá více a vrací se k tomu - je to malý analyzátor:-)
Druhému to je jedno.

• Citovat
  • Upravit
5278
29.5.12 12:16
@nikol.ondrášovka píše:
Jj neříkám , že to tak nemůže být, spíš jde jen o to, že ANO, dítěti vysvětlit jak se běžně rodí děti a kde se berou a ne, jak probíhá umělé oplodnění :)

já teda nevidim důvod, proč dítěti nevysvětlit i umělý oplodnění - pro mě je to stejnej zázrak jako to přirozený - mám dvojčata z umělk a klučíka přirozeně - pro mě jsou ty děti stejný, miluju je stejně a budu jim ráda vyprávět, že na holky jsme čekali 5 let, že injekce mi musel péchat tatínek neb sama bych do sebe nebodla! ráda jim povyprávim, jak jsme se zúčastnili studie IVF, která měla eliminovat rizika s tím spojená a tak jsme souhlasili s transférem jen jednoho embrya, aby se vyloučilo vícečetný těhptenství a jak jsme jim tu studii trochu pokazili, když se to jedno embryo rozdvojilo a máme z něj dvě nádherný slečny…klidně jim povyprávím, jak jsme laškovali s embryologem, když jsme se ptali, jestli vybral embryo s modrýma očima po mně nebo hnědýma po tatínkovi! naše děti prostě budou vědět vše - chci upřímnost na všech stranách! podle mě není IVF nic špatnýho o čem by se mělo mlčet nebo šeptat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
29.5.12 12:33

1miss1 - jo, drží se tématu, na x stranách se řeší profilová fotka :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
1aktak1
29.5.12 12:36
@martinaaaaaaaaa7 píše:
1miss1 - jo, drží se tématu, na x stranách se řeší profilová fotka :zed: :zed: :zed:

ty musíš mít pořád s něčím problém že? Ano, to že se řeší profilová fotka je špatně, ale já tu mluvím o tom jak ti vadí, že tu nepíší jen ty, které už mají děti z IVF…

• Citovat
  • Upravit
martinaaaaaaaaa7
29.5.12 12:40

1miss1 - no jo, vadí mi to. Proč jsem vysvětlila.

• Citovat
  • Upravit
3115
29.5.12 12:40
@1miss1 píše:
ty musíš mít pořád s něčím problém že? Ano, to že se řeší profilová fotka je špatně, ale já tu mluvím o tom jak ti vadí, že tu nepíší jen ty, které už mají děti z IVF…

Otázka zní:
„ahojky holky řeknete jednou svemu díteti/detem že je z umeleho oplodneni?“
Tak i když se na to dívám z různého úhlu pohledu mi vychází, že se zakladatelka ptá maminek co mají dítě z IVF, neptá se co by kdyby. To jenom na okraj.
Mně diskuze moc zaujala, chtěla jsem si přečíst názory maminek co mají děti z IVF a taky mně štve, že jsem musela louskat stránky, kde se třeba řeší profil:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1aktak1
29.5.12 12:45

@Mišela1 ale tato otázka se může týkat i mě jednou… nevidím tam psáno, "vy které máte dítě z IVF, řeknete jednou… "
ale nebudu se tu o tom hádat, pokud zakladatelce vadí názory např. budoucích maminek dětí z IVF, omlouvám se jí ;)

• Citovat
  • Upravit
33916
29.5.12 12:50
@1miss1 píše:
@Mišela1 ale tato otázka se může týkat i mě jednou… nevidím tam psáno, "vy které máte dítě z IVF, řeknete jednou… "
ale nebudu se tu o tom hádat, pokud zakladatelce vadí názory např. budoucích maminek dětí z IVF, omlouvám se jí ;)

Prosím tě co by jsi se vzrušovala..neřeš to a napiš si co chceš a pokud někoho čtení nebaví tak at to nečte nebo diskusi uzavře.Já taky ještě nemám dítě z ivf a snad se nikdo neposerdí,že jsem napsala svůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
29.5.12 12:54

Holky, máte pravdu, takže od teďka, když se diskuze jmenuje Co vaříte k obědu?, budeme si psát o nejnovějších poznatcích z jaderné fyziky, proč taky dělat něco logicky, že? Denisa 76 - tak jak to vidíš s využitím jádra v příštím desetiletí?

• Citovat
  • Upravit
338
29.5.12 12:56

Tak my máme prvního syna normálně a druhé nám nejde chystáme se na první IVF,takže proč ne, klidně bych to dítěti řekla až na to bude mít rozum.Myslím si,že je to úplně normální věc.Myslím,že by to dítě vědět mělo,třeba to jednou bude muset podstoupit také aby mělo svou vlastní rodinu :nevim: Určitě mu to řeknu,spíš než z reakce dítěte mám strach z okolí když řeknu že IVF vůbec podstupím.Bydlíme na vesnici,takže tady se vše hned rozkřikne a spousta lidí tu o IVF ani neslyšela a považují to za nějakou rozežranost.Ale to jsem asi nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.