Řeknete dítěti pravdu o umělém oplodnění?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
28.5.12 22:49

@emocuc.polymorf no já jsem si říkala, že když můžou lidi vozit ty umělé mimina v kočáře na procházky, tak co by si někdo nevyfotil nějakou panenku takto venku. Jsem myslela, že je to nějaká z těchto panenek a že to dotyčná třeba sbírá nebo tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
28.5.12 22:50

Jako Bára Štěpánová v Ordinaci :mrgreen: :mrgreen: jj, možný je vše :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
marra
28.5.12 22:52

@emocuc.polymorf nee fakt rucicek,ze jsou takove chudoucke,a ta plet :think: fakt ja mam doma takovou podobnou panenu jeste po mne :lol: a ta obrovska hlava na tom krku :think: ale to uz tady resim kraviny,ja fakt myslela ze to je panena od Mattelu :oops:

• Citovat
  • Upravit
50725
28.5.12 22:54
@emocuc.polymorf píše:
Jako Bára Štěpánová v Ordinaci :mrgreen: :mrgreen: jj, možný je vše :mrgreen:

Právě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
28.5.12 22:55

Asi časem jo a jak znám naši rodinu, byla by z toho ještě vtipná historka.

Se divím, že v dnešní době se podle profilovky odhaduje člověk:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
28.5.12 23:02
@marra píše:
@emocuc.polymorf nee fakt rucicek,ze jsou takove chudoucke,a ta plet :think: fakt ja mam doma takovou podobnou panenu jeste po mne :lol: a ta obrovska hlava na tom krku :think: ale to uz tady resim kraviny,ja fakt myslela ze to je panena od Mattelu :oops:

:lol: :lol: :lol: Chuďoučké??.. Já mám doma nežravku narozenou jako hypotrof, čili soudím podle sebe - ty ručičky jsou cajk ;) :mrgreen: :mrgreen: Pleť jasně, ta je podezřelá. I ten účes.. já nevím, kdybych tohle vytvořila na hlavě své dcery, zda bych stihla sáhnout pro foťák, než by to servala :mrgreen:
Tahle holka holt ví, co je to poslechnout mamku :roll: :mrgreen:

(Dodatek: osobně proti téhle fotce jako profilovce nic nemám a nezarazila mě víc, než lecjaká jiná…) ;)

• Citovat
  • Upravit
50725
28.5.12 23:04
@emocuc.polymorf píše:
(Dodatek: osobně proti téhle fotce jako profilovce nic nemám a nezarazila mě víc, než lecjaká jiná…) ;)

Taky tak - mě zarazilo jediné - že je to živé dítě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
28.5.12 23:05
@Angua píše:
Taky tak - mě zarazilo jediné - že je to živé dítě :lol:

Me taky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
29.5.12 00:23
@dvojmatka píše:
no a mě třeba tohle jako dítě zajímalo a moji rodiče mi coby cca 8mi letý holce museli namalovat dělohu a vaječníky a vysvětlit mi, k čemu v tom těle dochází, že maminka každej měsíc má ty svoje dny a pak jsem nechápavě kroutila hlavou když spolužačka ve 4. třídě tvrdila, že děti se rodí jenom tím, že se rozřízne břicho a vyndá se dítě! já třeba vždycky ráda poslouchala vyprávění rodičů o tom, jak nás chtěli, počali a mamka porodila…asi o tom stejně budu mluvit se svými dětmi! ;)

Jj neříkám , že to tak nemůže být, spíš jde jen o to, že ANO, dítěti vysvětlit jak se běžně rodí děti a kde se berou a ne, jak probíhá umělé oplodnění :)

• Citovat
  • Upravit
6555
29.5.12 01:27

Netýká se mě to, ale jestli je či není dítě z umělého oplodnění, nepřijde mi na tom nic důležitého a v dnešní době ani divného, takže bych to vůbec neřešila.Zeptalo by se, odpověděla bych pravdivě, jinak bych o tom vůbec nepřemýšlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
29.5.12 01:33

Dítěti bych to určitě řekla, nečekala bych, až mě předběhne nějaký „rádoby dobrák a chytrák“

Jinak OT: nedávno jsem se, stejně jako některé z vás, podivila nad profilovkou a dostala jsem tu takovou čočku, že už raději mlčím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7122
29.5.12 05:50

Již jsem k tématu zakladatelky odpověděla 2×.
Nechápu, proč se tady řešík tak sáhodlouze profilovka, o tom téma není.
Stejně jako mě trochu zaráží, kolik tu odpovídá žen, které po IVF dítě nemají. Otázka zní přece „ŘEKNETE“ a ne „ŘEKLI BYSTE“, čili směřováno na ty, které to takto mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.12 07:06

Máme 2 děti z IVF, navíc z jedné strany dárcem, a děti to vědí a doktoři také ( i to dárcovství). Nemůžu jim lhát o zdravotním stavu, že je z jedné poloviny dobrý, když o tom nic nevím, zejména když děti mají zdr.problémy.

• Citovat
  • Upravit
nepřihlášenáadéla
29.5.12 07:37

Proč vysvětlovat potomkovi, jestli si rodiče udělali dobře v posteli nebo na klinice do zkumavky? Myslím, že tyhle intimnosti o rodičích ani nebude chtít radši slyšet…
Navíc to není ani trochu důležité.

• Citovat
  • Upravit
Pce
13873
29.5.12 07:37

Budeme mít z IVF holčičku a pokud se zeptá tak ji to samozřejmě řeknu…nevidím v tom nic špatného, je z mého vajíčka a manželovi spermie a roste u mě v bříšku a je snad jedno jestli se ty dvě věci spojili s romantikou nebo ne. Milujem ji už teď a to že je ze zkumavky na tom nic nezmění. Takových děti je bohužel čím dál vic, důležité je aby byla zdravá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.