Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@emocuc.polymorf no já jsem si říkala, že když můžou lidi vozit ty umělé mimina v kočáře na procházky, tak co by si někdo nevyfotil nějakou panenku takto venku. Jsem myslela, že je to nějaká z těchto panenek a že to dotyčná třeba sbírá nebo tak…
@emocuc.polymorf nee fakt rucicek,ze jsou takove chudoucke,a ta plet
fakt ja mam doma takovou podobnou panenu jeste po mne
a ta obrovska hlava na tom krku
ale to uz tady resim kraviny,ja fakt myslela ze to je panena od Mattelu ![]()
@emocuc.polymorf píše:
Jako Bára Štěpánová v Ordinaci![]()
jj, možný je vše
Právě ![]()
Asi časem jo a jak znám naši rodinu, byla by z toho ještě vtipná historka.
Se divím, že v dnešní době se podle profilovky odhaduje člověk:-)
@marra píše:
@emocuc.polymorf nee fakt rucicek,ze jsou takove chudoucke,a ta pletfakt ja mam doma takovou podobnou panenu jeste po mne
a ta obrovska hlava na tom krku
ale to uz tady resim kraviny,ja fakt myslela ze to je panena od Mattelu
Chuďoučké??.. Já mám doma nežravku narozenou jako hypotrof, čili soudím podle sebe - ty ručičky jsou cajk
Pleť jasně, ta je podezřelá. I ten účes.. já nevím, kdybych tohle vytvořila na hlavě své dcery, zda bych stihla sáhnout pro foťák, než by to servala ![]()
Tahle holka holt ví, co je to poslechnout mamku
![]()
(Dodatek: osobně proti téhle fotce jako profilovce nic nemám a nezarazila mě víc, než lecjaká jiná…) ![]()
@emocuc.polymorf píše:
(Dodatek: osobně proti téhle fotce jako profilovce nic nemám a nezarazila mě víc, než lecjaká jiná…)
Taky tak - mě zarazilo jediné - že je to živé dítě ![]()
@Angua píše:
Taky tak - mě zarazilo jediné - že je to živé dítě
Me taky ![]()
@dvojmatka píše:
no a mě třeba tohle jako dítě zajímalo a moji rodiče mi coby cca 8mi letý holce museli namalovat dělohu a vaječníky a vysvětlit mi, k čemu v tom těle dochází, že maminka každej měsíc má ty svoje dny a pak jsem nechápavě kroutila hlavou když spolužačka ve 4. třídě tvrdila, že děti se rodí jenom tím, že se rozřízne břicho a vyndá se dítě! já třeba vždycky ráda poslouchala vyprávění rodičů o tom, jak nás chtěli, počali a mamka porodila…asi o tom stejně budu mluvit se svými dětmi!
Jj neříkám , že to tak nemůže být, spíš jde jen o to, že ANO, dítěti vysvětlit jak se běžně rodí děti a kde se berou a ne, jak probíhá umělé oplodnění ![]()
Netýká se mě to, ale jestli je či není dítě z umělého oplodnění, nepřijde mi na tom nic důležitého a v dnešní době ani divného, takže bych to vůbec neřešila.Zeptalo by se, odpověděla bych pravdivě, jinak bych o tom vůbec nepřemýšlela.
Dítěti bych to určitě řekla, nečekala bych, až mě předběhne nějaký „rádoby dobrák a chytrák“
Jinak OT: nedávno jsem se, stejně jako některé z vás, podivila nad profilovkou a dostala jsem tu takovou čočku, že už raději mlčím
![]()
Již jsem k tématu zakladatelky odpověděla 2×.
Nechápu, proč se tady řešík tak sáhodlouze profilovka, o tom téma není.
Stejně jako mě trochu zaráží, kolik tu odpovídá žen, které po IVF dítě nemají. Otázka zní přece „ŘEKNETE“ a ne „ŘEKLI BYSTE“, čili směřováno na ty, které to takto mají.
Máme 2 děti z IVF, navíc z jedné strany dárcem, a děti to vědí a doktoři také ( i to dárcovství). Nemůžu jim lhát o zdravotním stavu, že je z jedné poloviny dobrý, když o tom nic nevím, zejména když děti mají zdr.problémy.
Proč vysvětlovat potomkovi, jestli si rodiče udělali dobře v posteli nebo na klinice do zkumavky? Myslím, že tyhle intimnosti o rodičích ani nebude chtít radši slyšet…
Navíc to není ani trochu důležité.
Budeme mít z IVF holčičku a pokud se zeptá tak ji to samozřejmě řeknu…nevidím v tom nic špatného, je z mého vajíčka a manželovi spermie a roste u mě v bříšku a je snad jedno jestli se ty dvě věci spojili s romantikou nebo ne. Milujem ji už teď a to že je ze zkumavky na tom nic nezmění. Takových děti je bohužel čím dál vic, důležité je aby byla zdravá
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.