Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No, doktoři dělají všecko pro to, aby se vajíčko předem neuvolnilo, tudíž se ani neoplodní. Ale kdyby jo, tak to je nejspíš to, o co vlastně jde, ne?
Jinak sex jsme měli v pohodě povolený, jen pak nedoporučený cca od velikosti folikulů nad 15 mm, ale to už jsem se na to stejně necítila, jak jsem byla nafouklá.
Leky behem ivf az do punkce obvykle brani prasknuti vajicka a ovulaci, takze pokud mate chut, nestane se vubec nic.
Tak zalezi co za stimulaci. Ja stimuluju jen lehoucce na nativ a dozravaji mi 4 folikuly a ted ve ct mely 10 a 9 mm no a pozval me na kontrolni utz v pondeli a ja mu rikala, ze to o vilendu pro jistotu pojistime, tak vytrestil oci a predepsal orgalutran na zastaveni popraskani folikulu..takze mozny to je..kdybych to nerekla a nepredepsal to, tak by to mohlo byt zajimavy???? takze fakt zalezi jak stimulujes a jestli car dela i o vikendech ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
V době stimulace ano, po ET týden ne a pak pouze chráněný. Vajíčko se přirozeně neoplodní, protože budeš mít léky na blokování ovulace. Z folikulů si vajíčka odsají při punkci.