Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý večer chci se zeptat komu se podařilo ivf napoprvé a jak to probíhá stimulace vaječníků apod i ve vyšším věku co to obnáší i otěhotnění těhotenství a porod ptám se protože jsme tam byli poprvé a chci znát jaké to je dál děkuji
@Andílek strážný ahoj, na první pokus a meli jsme jen jediný embryo.
Odběr a stimulace byla v pohodě, bylo mi v te dobe 36, držím palce.
@Virgina123 děkuji za podporu doufám že nám na poprvé vyjde už jsme v ivf byli v FN Olomouc Car ale až po mé léčbě štítné žláze se vrátíme tak uvidíme
@Andílek strážný u nás vyšel až paty pokus. Pak jsem šla ale ještě na další - kde bylo i co zamrazit a poté ještě na KET 2×
Snad se u vás zadari dřív.
Mě vyšel první pokus v pětatřiceti s jedním jediným embryem a vaječníky na pokraji entropie. Bylo to ale i díky tomu, že jsem se připlatila všechny nadstandardní procedury a pečlivě jsem si vybrala CAR podle jeho úspěšnosti a bez ohledu na to, že je soukromý. Ale to je asi to, co ty zrovna slyšet nechceš…
@Janli tak to chápu ale my nemáme tolik financí na soukromé Car
@Andílek strážný píše:
@Janli tak to chápu ale my nemáme tolik financí na soukromé Car
Ale ono to ve státním i soukromém stojí prakticky úplně stejně. Oběma hradí pojišťovny ty samé úkony. A pokud nemáte peníze, tak o to je to větší důvod jít tam, kde jsou úspěšnější, protože je sakra rozdíl otěhotnět při prvním cyklu nebo muset jít opakovaně. Ty máš pořád strach, že tě v soukromém budou tlačit do všeho, jen aby vydělali peníze, ale vůbec si neuvědomuješ, že nejvíc vydělají na tom, když se to poprvé nepovede a budete muset všechno absolvovat znovu. Ono je lepší si na začátku připlatit než znova absolvovat celou stimulaci a odběr. Byla jsem v CARu, kde mají úspěšnost v prvním cyklu 77%. Zaplatila jsem 20tisíc za hormony a 27tisíc za ostatní procedury, ale víckrát jsem tam nemusela. Dělej jak chceš, ale trochu si to srovnej v hlavě…
@Janli však ano budem jak chceme my nemáme tolik financí neříkám že nemáme žádné ale ne takové částky a ve státních dělají maximum co můžou a to neznámé že se to nemusí podařit je každého věc
@Janli to je pravda. My jsme první zkusili jen z ICSI. Když to nevyjde, jdeš znovu a das další věc, která zvýší úspěšnost. Takže druhé IVF už u nás bylo za 60. 3,4,5,6 cca podobně. Ale za mě pořad dobre investované peníze
poklad je v postýlce.
@Andílek strážný v soukromém myslíš, ze maximum nedělají?
My chodíme do soukromého a já na nej proste nedám dopustit. Nenutí do ničeho. Z procedurou navíc poradí popr řeknou, ze ji nedoporuci - a to upozorňuji ze stala 12tisic - a řekli mi ať ji nedávám. Takže bych neřekla, ze všude v soukromém jim jde jen o peníze, jak píšeš.
@Andílek strážný
Neblbni, stoji to vsude stejne, ale v soukromych maji sakra lepsi vybaveni a uspesnost. Platit budes same kacky. Na placeny pokus ivf minimalne 20-30000. Zbytek zaplati pojistovna. Jestli si myslis ze ve statnim je to levnejsi tak neni…
Ve statnich maximum nedelaji. Nekde pracuji i velmi nezkuseni lwkari, kteri pendluji mezi porody, operacemi a nemaji ani atestaci. Mluvim o Obilnaku.
Ale my nemáme nějakých 50tis na ivf když to můžeme mít jinak a taky dobře nevěřím že ve státních nedělají maximum zvolili jsme FN Olomouc Car a tam to i dokončíme a šlo mi pouze jaké to je a jak to probíhá vše okolo ivf a ne řešit soukromé a státní CAR a když to berete takhle to je vaše věc my zase jsme rozhodli takto
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.