Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý večer chci se zeptat komu se podařilo ivf napoprvé a jak to probíhá stimulace vaječníků apod i ve vyšším věku co to obnáší i otěhotnění těhotenství a porod ptám se protože jsme tam byli poprvé a chci znát jaké to je dál děkuji
@Andílek strážný ahoj, na první pokus a meli jsme jen jediný embryo.
Odběr a stimulace byla v pohodě, bylo mi v te dobe 36, držím palce.
@Virgina123 děkuji za podporu doufám že nám na poprvé vyjde už jsme v ivf byli v FN Olomouc Car ale až po mé léčbě štítné žláze se vrátíme tak uvidíme
@Andílek strážný u nás vyšel až paty pokus. Pak jsem šla ale ještě na další - kde bylo i co zamrazit a poté ještě na KET 2×
Snad se u vás zadari dřív.
Mě vyšel první pokus v pětatřiceti s jedním jediným embryem a vaječníky na pokraji entropie. Bylo to ale i díky tomu, že jsem se připlatila všechny nadstandardní procedury a pečlivě jsem si vybrala CAR podle jeho úspěšnosti a bez ohledu na to, že je soukromý. Ale to je asi to, co ty zrovna slyšet nechceš…
@Janli tak to chápu ale my nemáme tolik financí na soukromé Car
@Andílek strážný píše:
@Janli tak to chápu ale my nemáme tolik financí na soukromé Car
Ale ono to ve státním i soukromém stojí prakticky úplně stejně. Oběma hradí pojišťovny ty samé úkony. A pokud nemáte peníze, tak o to je to větší důvod jít tam, kde jsou úspěšnější, protože je sakra rozdíl otěhotnět při prvním cyklu nebo muset jít opakovaně. Ty máš pořád strach, že tě v soukromém budou tlačit do všeho, jen aby vydělali peníze, ale vůbec si neuvědomuješ, že nejvíc vydělají na tom, když se to poprvé nepovede a budete muset všechno absolvovat znovu. Ono je lepší si na začátku připlatit než znova absolvovat celou stimulaci a odběr. Byla jsem v CARu, kde mají úspěšnost v prvním cyklu 77%. Zaplatila jsem 20tisíc za hormony a 27tisíc za ostatní procedury, ale víckrát jsem tam nemusela. Dělej jak chceš, ale trochu si to srovnej v hlavě…
@Janli však ano budem jak chceme my nemáme tolik financí neříkám že nemáme žádné ale ne takové částky a ve státních dělají maximum co můžou a to neznámé že se to nemusí podařit je každého věc
@Janli to je pravda. My jsme první zkusili jen z ICSI. Když to nevyjde, jdeš znovu a das další věc, která zvýší úspěšnost. Takže druhé IVF už u nás bylo za 60. 3,4,5,6 cca podobně. Ale za mě pořad dobre investované peníze
poklad je v postýlce.
@Andílek strážný v soukromém myslíš, ze maximum nedělají?
My chodíme do soukromého a já na nej proste nedám dopustit. Nenutí do ničeho. Z procedurou navíc poradí popr řeknou, ze ji nedoporuci - a to upozorňuji ze stala 12tisic - a řekli mi ať ji nedávám. Takže bych neřekla, ze všude v soukromém jim jde jen o peníze, jak píšeš.
@Andílek strážný
Neblbni, stoji to vsude stejne, ale v soukromych maji sakra lepsi vybaveni a uspesnost. Platit budes same kacky. Na placeny pokus ivf minimalne 20-30000. Zbytek zaplati pojistovna. Jestli si myslis ze ve statnim je to levnejsi tak neni…
Ve statnich maximum nedelaji. Nekde pracuji i velmi nezkuseni lwkari, kteri pendluji mezi porody, operacemi a nemaji ani atestaci. Mluvim o Obilnaku.
Ale my nemáme nějakých 50tis na ivf když to můžeme mít jinak a taky dobře nevěřím že ve státních nedělají maximum zvolili jsme FN Olomouc Car a tam to i dokončíme a šlo mi pouze jaké to je a jak to probíhá vše okolo ivf a ne řešit soukromé a státní CAR a když to berete takhle to je vaše věc my zase jsme rozhodli takto
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď