Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, lékař nás posílá na nějaká vyšetření imunulogie a mám tady napsáno na lístečku MAR a PB test, HSP test můžete mi prosím poradit o co se přesně jedná?
@kacorax Ahojky, tak pokud jde o imulogii, tak tam ti naberou 3ampule krve a tvému partnerovi sperma, nevím kam Vás doktor posílá, my byli v Praze Podolí na tomto vyšetření, výsledky byly do 14dní, ale pro ty jsme museli osobně s občankou.
Takže Vám držím palce, aby nic nenašli. ![]()
Ahojky děvčata, tak dneska jsem po KETu 1zrzlíka. Je tady někdo po podobné zkušenosti? Beru Crinone, 1/2 Prednisonu a je mně vždy po 16hod. vždycky úplně blbě co se břicha týká. Doktor mně dnes říkal, že to přejde. Máte některá podobné zkušenosti? Díky moc a pěkný den ![]()
Ahoj dnes na screaningu vše OK.
Miminko je uplně v pořádku, na plodovku nemusím, zatím budeme dělat jen ty screaningy s krví, tu krev za 14000 si též dávat nebudu.bylo mi řečeno, že je to rozumné tak ok.Jen kdyby se něco dělo tak uděláme plodovku, ještě mě čeká jedna krev a koncové UZ. Zatím Down syndr 1:410 a po dnešku 1:500.Tak prý zatím ok.Co to bude doteď nevíme.
@jahoda 2 to je super.to to leti. v kolikatym tydnu uz jsi? My se uz pomalu chystame na prvni ivf ![]()
@Alex17 Ahoj.Drzim palecky. A at se podari hned to prvni.
Jsem v 12+4.:-).Dostala jsem tu fotecku co mam v profylu.:-)
Nu je mi porad spatne.Ale pry to je pozitivni, u zen s nevolnosti klesa moznost potratu az napolovic.No zapomeli rici, ze za to muze mira hcg.:-)Pisi to v casopisu maminka.:-)
@jahoda 2 tak to vypadá, že na pokus u nás zatím nedojde… dnes jsem měla jít na vyvolání MS, ovšem hCG z krve 69
. V pondělí další krev, tak snad bude vesele stoupat
@Alex17 Jupiii..Drzim palecky snad to bude uz jen stoupat.:-)
![]()
@jahoda 2 ahoj, tak od pátečního hCG 69 mám dnes 367, tak to je docela pěkný posun, paní doktorka měla radost (teda asi ne z toho, že tím pádem přijdou o peníze
). Tak už jen aby to tak pěkně pokračovalo, další mám až UZ 17/10
Ahoj holky,
na dlouhou dobu jsem se odmlčela, ale mám k tomu pádný důvod. Podařilo se nám po 4 letech spontálně otěhotnět, jako zázrakem. Vystřídali jsme několik zařízení a nakonec jsme zůstali v Podolí. Po mém posledním IVF, jsem odmítla další testy a objednala jsem manžela na urologii, jelikož nám pořád v každém zařízení opakovali, že spermiogram není v pořádku, ale nikdo to dál neřešil. Na urologii mu našli příčinu; příliš mnoho cév, které ohřívaly varlata… Po zákroku jsme si s manželem dali pauzu na 4 měsíce. Následně jsme šli do poradny k paní doktorce Řezáčové v Podolí, chtěla jsem jít k panu Darebnému, ale nakonec jsem byla ráda, že jsem zůstala u paní doktorky. Čekali jsme od ní dobrou zprávu, že operace byla úspěšná, ale ta nepřišla. Byl to pro nás šok.
Stručně a upřímně nám oznámila, že spermiogram, je lepší, že máme už dobrý počet pohyblivých spermií, ale bohužel, většina je poškozených. Její ráznost a upřímnost mi hodně pomohla! Nedala nám, žádnou naději, že bychom mohli někdy spontálně počít a mentálně nás připravila na další zákrok, který se měl konat v záři. Díky jejímu komentáři jsem úplně vypla, přestala jsem sledovat plodný dny a nic jsem neřešila. V červnu mi ze zahraničí přijela sestra s dcerkou, s kterou jsem často hlídala, už z důvodu, že neuměla česky a já jí chtěla naučit pár slovíček a sama si oprášit angličtinu. Také kamarádce se narodil syn i je jsem jela navštívit. Byla jsem v jednom kole a přitom jsem si nepřipouštěla, že by mi to nemělo vyjít v záři. Když jsem přišla v září na kontrolu, kde jsme měli probrat, další léčbu paní doktorka mi udělala nejprve ultrazvuk a k jejímu překvapení jsme viděli jedno zdravé tlukoucí srdíčko.
Držím všem palce xx
Příspěvek upraven 10.11.14 v 21:26
Holky po zákroku jděte do práce, buďte obklopený lidma, nepozorujte se prostě jako kdyby to byl další všední den. Kamarádce to vyšlo, když po zákroku měla hoňku a lítala po úřadech a neměla čas se pozorovat. Psychika dělá divy.
Příspěvek upraven 10.11.14 v 21:25
@Renattita Tak to je hezký, že vám to takhle vyšlo
jestli se mohu zeptat kolik IVF jsi podstoupila a kolik máš let?
Zdravím,
podstoupila jsem na 3 různých místech 9 inseminacích a 1 IVF zacali jsme, kdyz mi bylo 33 let.
@Renattita Tak celkově iui moc šancí nedávají, ale někomu to zrovna stačilo ke štěstí
někomu výjde hned první a to je opravdu štěstí.
Tak hlavně, že už jste od těch všech pokusů osvobozený ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď