Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, na FB na mě vyskočila reklama, že můžu mít IVF cyklus zdarma, když se připojíme do klinické studie. Máte některá s tím zkušenosti?
Víte o co jde a co po nás budou chtít? Je to na Gynemu. Chci se tam zeptat, ale prvně bych ráda nějaké reálně zkušenosti.
Děkujuuuu
@renesmeeee Ahoj, zrovna taky hledám informace. Zjistila jsi něco? Nebo si do toho šla? ![]()
Ahoj holky, já už na první konzultaci v Gynem byla. Jinak tu studii mají i v Cube, takže si můžete vybrat která klinika vám je sympatičtější.
V tom Gynem mají stude 2. Jednu pro ženy s AMH do 5, tam je podmínka BMI max 30. Pak druhá studie je pro ženy s AMH vyšším než 5 a tam povolují BMI do 32.
požadují aby v předchozích stimulacích byla přiměřená reakce vaječníků (tj ani moc ani málo), koukají na genetiku, imunologii a tak. Vše musí vyhovovat parametrům studie.
Stimulace bude probíhat lékem Rekovelle a oproti IVF jako normální pacient, bude více kontrol a více krevních odběrů (asi budou zkoumat hladiny různých hormonů a tak). Dle toho do jsem se dozvěděla, tak předmětem studie je něco co by mělo pomoct uhnízdění enbrya, takže se to netýká samotné stimulace.
Já jsem připravená do toho jít, jen musím zhubnout, jediné co totiž nesplňuju je to BMI, tak hlídám stravu a když všechno dobře půjde, tak se studie budu účastnit tak v dubnu.
@Gracetheworld Ahoj, moc děkuju za cenné informace
taky se pohybuju na hranici toho povoleného BMI a mám v plánu se do studie přihlásit. A oni ti tedy teď udělali odběry a tak a počkají, než budeš mít i to BMI ok? ![]()
@xpetram On právě mají na stránkách že akceptují BMI do 32, tak jsem se přihlásila. Až pak na osobní konzultaci mi řekli o tom že jsou ty studie 2 a závisí to na AMH.
Důkladně si prošli všechny mé lékařské zprávy z genetiky, imunologie, endokrinologie, stimulační protokoly a zprávy z OPU a řekli mi že pokud se mi podaří dostat to BMI do povolených mezí, tak že mě berou.
Bylo mi řečeno že je předpoklad že studie ještě minimálně rok poběží. Mají schváleno že můžou do studie vzít 50 žen a zatím jich prý mají méně než 20. Plus tu studii má i to Cube.
Já teď navíc budu měnit práci, takže k hubnutí se přidá i zkušebka, takže budu hubnout a čekat až mi zkušebka skončí abych se mohla vrhnout dos timulace.
@Gracetheworld Přesně proto jsem se dívala na ten GYNEM, protože CUBE mají uvedeno to BMI do 30. No ráno jsem tam psala, tak uvidíme. Za jak dlouho ti naplánovali tu první schůzku?
tak držím moc palce, ať hubnutí jde. Můžeme se podporovat, když máme stejný cíl
a co už máš ohledně IVF za sebou?
@xpetram No, v Gynem mi změřili AMH a naměřili mi tam méně než v Gennetu, takže o chlup spadám do té studie s BMI do 30, takže mě čeká ještě dost hubnutí. Teď mám BMI 32,1 a potřebuju se dostat pod těch 30, takže to bude nějakých 6kg co potřebuju dostat dolů. Teď hubnu cca 1,5 kg měsíčně což je ghrozně pomalý. Potřebuju přidat víc pohybu abych hubla alespoň ta 2 kg měsíčně.
I když teď s hledáním nové práce a pak zkušebkou stejně nějaký čas mám, tak jsem ráda že ta váha dolů jde, i když pomalu.
Jinak mám za sebou 2 cykly IVF, jeden v Gennetu v Liberci, ale nesedli jsme si s doktorkou, tak druhý jsem měla v Praze v Podolí (tam jsem spokojená, kdyby nebylo té studie, tak bych další cyklus podstoupila znovu tam). Pokaždé odebráno rozumné množství vajíček, ale málo se nám oplodnilo a do 5. dne nám vždy vydrželo jen jedno. Měla jsem tedy 2× čerstvý transfer. Poprvé se to nechytlo, podruhé bylo biochemko.
Manžel má mizerný spermiogram a já mám mírné PCOS. Teď oba zobeme hromadu vitamínů a doufám že to pomůže a příští cyklus bude lepší. Chceme jedno dítě, jen ta cesta k němu je dlouhá ![]()
@Gracetheworld Tak to máme vlastně celkem podobné výsledky. S BMI jsem na tom úplně stejně. Taky máme za sebou 2 cykly. U prvního odebrali 8 a do 5.dne zbylo jen jedno jediné - ale to se teda udrželo a je z něj dcera. U druhého odebrali dokonce 16, ale do druhého dne přežily jen 3, tak jsme měli transfer už 3.den, to se dožilo jen jedno a z toho nic nebylo. Už mi přišel email, že mi budou volat. Tak jsem zvědavá kdy.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.