Dotaz na financování IVF

Michel12
10.5.24 09:37

Dotaz na financování IVF

Dobrý den,

chtěla bych se touto cestou zeptat, zda je možné, aby mi klinika vrátila nějaké peníze nebo by se cena dala nějak napadnout.
Minulý týden jsem byla na odběru vajíček, celkově jich bylo 24 použitelných a všechny ( i když se mě nikdo nezeptal ) zkusily oplodnit. Kalkulaci nám dělali zhruba 3 měsíce před zákrokem, ale vysvětleno nám to bylo způsobem, že za každé úspěšné nad 9 se platí o 1000 více. K zamrazení jich bylo 10. Cenu si však započítaly za všech 24 tudíž o 15k víc. Kalkulaci nám celkově vypočítali na zhruba 30k a už teď jsme kvůli tomu to zaplatili 45 a není v tom zahrnuto ani rozmrazení ani transfer.

Předem děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
10.5.24 09:42

A co se ti na tom nelíbí? Oplodnili jich o 15 víc, takže 15 tisíc. Jako že jich měli oplodnit jen 9? Nebo si myslíš, že když do pátého dne zbylo 10, tak máš platit jen jedno navíc nebo co se ti nelíbí?
Ne, že bych si dělala iluze o psotupech IVF klinik, ale tady mi tvůj dotaz přijde naprosto nenadekvátní situaci. Mimochodem mě samotné bez otázek vyhodili dvě expandoavné blastocysty, to je teprve úlet.

• Citovat
  • Upravit
9293
10.5.24 09:49

Započítali si každé oplodněné. To je normální.
Ta kalkulace je jen předběžná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michel12
10.5.24 09:57
@Anonymní píše: Více

Mně jde jen o to, že se vůbec nezeptali, kolik jich oplodnit vůbec chci. 24 bych jich určitě nechtěla. I doktorce jsme říkali, že chceme zkusit maximálně 4× a že pak už to budeme brát, že nám není přáno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.24 10:01
@Michel12 píše: Více

A jak bys z těch 24 jako chtěla vybírat? Taky by se ti mohlo stát, že ti podle náhodného výběru nebude zbývat ani jedno embryo. A co to má společného s těmi čtyřmi?
Jako že chceš zkusit jen čtyři transfery? Nebo co? Tvoje uvažování je dost divné.

• Citovat
  • Upravit
24713
10.5.24 11:20

A kdo by vybíral, které se vyhodí a které ne, ty? Jo, žaluj je, že dělají svoji práci svědomitě. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
10.5.24 12:44

Na postupu kliniky neshledávám nic špatného. Vždy je snaha oplodnit všechna zralá vajíčka, protože si nikdy nikdo nemůže být jist kvalitou.
Můžeš mít oplodněných 20 vajíček, ale do 5. dne to dotáhne třeba jenom jedno, nebo klidně všechny, dopředu to ale nikdo neví.
Určitě vám ve vašem centru dali ceník, kde jste si mohli spočítat na kolik vás to zhruba vyjde. A počet folikulů se taky přibližně ví ještě před odběrem, tak jste si výslednou cenu fakt mohli spočítat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1798
10.5.24 13:37
@Michel12 píše: Více

Buď ráda, že jich máš tolik. Píchala jsi si hormony a huntovala tělo, aby ti oplodnili jenom 9. Co kdyby z těch 9ti nic nebylo a vysolila bys 30tis za nic. Takhle aspoň máš slušnou šanci, že se to povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
10.5.24 13:38
@Magda124 píše: Více

Uz je smazana…

Ale cela diskuze je jeden velkej vtip. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.