Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
je tu někdo, kdo také aktuálně dochází do centra v Pardubicích? Je to naše první zkušenost a začínám mít trochu obavy, zda jdeme správným směrem. Jak jste spokojené?
Mám 1 inseminaci za sebou neúspěšně. Od té doby slabé ms a bez ovulace. Přitom sliznice je prý ukazková. A stále mi jen doktorka mění léky. Ale říkám si zda to stačí? Nebylo by dobre hledat příčinu a třeba více vyšetření? ![]()
Manžel je v pořádku, takže problém bude u mě.
Jak válčíte vy? ![]()
Ahoj, já docházím do Sanusu PCE od ledna. V pondělí nás čeká 1. embryotransfér. Také je to má první zkušenost.. Nám nabídli inseminaci, ale rozhodli jsme se rovnou pro IVF, protože se pracuje už s konkrétníma buňkama a není to tak nahodilé.. Pokud se budeš nějak chtít spojit, tak napiš, můžeme to probrat ![]()
Ahoj, já docházím do Sanusu PCE od ledna. V pondělí nás čeká 1. embryotransfér. Také je to má první zkušenost.. Nám nabídli inseminaci, ale rozhodli jsme se rovnou pro IVF, protože se pracuje už s konkrétníma buňkama a není to tak nahodilé.. Pokud se budeš nějak chtít spojit, tak napiš, můžeme to probrat ![]()
Ahoj, já jsem taky v Sanusu od začátku roku. Mně teda obvodní gynekolozka nediagnostikovala endometriozu, takže jsem to zjistila až tady a už mám za sebou i laparoskopii v hradeckém Sanusu. A v červnu bychom měli začít řešit ivf. Taky nevím, jak je to s kvalitou péče, doufám, že vědí, co dělají. Srovnání nemám. Přemýšlela jsem i o Praze, ale pak při představě, že tam člověk musí častěji, Sanus v místě bydliště zvítězil. A recenze mi přišly dobrý..
Přístupem mi zatím přijdou skvělí, ale odbornost nepoznám..
Susanne, genetiku a imuno vám ale dělali, že?
Anežko, držím palce ![]()
Ahoj, já jsem taky v Sanusu od začátku roku. Mně teda obvodní gynekolozka nediagnostikovala endometriozu, takže jsem to zjistila až tady a už mám za sebou i laparoskopii v hradeckém Sanusu. A v červnu bychom měli začít řešit ivf. Taky nevím, jak je to s kvalitou péče, doufám, že vědí, co dělají. Srovnání nemám. Přemýšlela jsem i o Praze, ale pak při představě, že tam člověk musí častěji, Sanus v místě bydliště zvítězil. A recenze mi přišly dobrý..
Přístupem mi zatím přijdou skvělí, ale odbornost nepoznám..
@Miney12
Právěže nám nic.. imuno ani genetiku ani zda mám průchozí vaječníky. Pouze manžel byl na spermiogramu a já během ms na odběru krve na hormony a ty tedy prý dopadly dobře.
Inseminace se nepodařila, následující cyklus bez ovulace. Tak teď mám na měsíc prášky a uvidí se na další kontrole. Ale p. Remešová zase mluvila případně o ultrazvuku a další inseminaci. Ale vyšetření žádné, tak mám z toho smíšené pocity. Přeci jen aby člověk na to dokola nechodil zbytečně ![]()
Vás automaticky poslala na vyšetření? Jak jste zjistila endometriozu?
Já měla hormony z krve a manžel spermio už hotovo o pár měsíců dříve (na zadanku od mé gynekolozky). Nicméně mi na poslední kontrole našla cystu (pravděpodobně v reakci na hormony, které mi dala, když se nám nedařilo), ale už jsem byla objednaná do Sanusu. Takže jsem přišla s cystou, tady doktorka jasně určila, že to je endometriozni cysta, měsíc jsme ještě počkali, jestli nezmizí, a pak už mi plánovala operaci. Ale žádanku na genetiku a imuno nám dali rovnou na první návštěvě, tak jsem myslela, že na to posílají automaticky. ![]()
Napadá mě, že třeba může hrát roli, že mi je už skoro 32, takže třeba těch vyšetření dělají rovnou víc, protože už není čas něco zkoušet
Nebo jí bylo jasný, že to je endometrioza a povede to k ivf, tak rovnou dělala potřebné testy, aby se po operaci mohlo začít a už se nemuselo čekat. Stejně tedka čekáme ještě na výsledky genetiky, hrozný, jak to po těch měsících utíká, co?
@Miney12
Achjo no tak tomu nerozumím, kdy koho posílají a kdy ne. Příště ji o to poprosím. Mě je 29, manželovi 39. Sami jsme se snažili 5let. Bohužel manžel se do centra styděl, tak nám to trvalo déle.
Tohle všechno doktorka ví a čím víc doma přemýšlím nad poslední nepovedenou inseminaci, tak si říkám sakra to je jak snažit se doma jen možná s trochu větší pravděpodobnosti ![]()
@susanne11
Určitě si o genetiku a hlavně imuno řekni. Četla jsem, že třeba právě imuno může stát za dlouhým nedařením se, přitom ale je to lehce řešitelné. A je to jen odběr krve.
Výhoda inseminace je, že to není takový zásah. Tak asi fajn, že to jednou zkusili, ale chápu tě, že po 5 letech už jsi nedočkavá. Klidně se příště zeptej, proč je podle doktorky lepší ještě znovu na inseminaci a ne už ivf. Třeba existuje nějaký důvod, nějaké doporučené postupy, které my neznáme ![]()
@susanne11 ahoj, my jsme se byli podívat na jiné klinice na druhý názor a fakt mě šokovalo jak strašně rozdílné přístupy v tom byli. Tam nám hned do telefonu řekli, že v den konzultace půjdeme na imuno, odeberou genetiku a partner na spermio. V sanusu jim tohle trvalo přes 2 měsíce. Myslím, že v Sanusu posílají na gene a imuno jen když je to něco „spešl“, což je za mě dost hrozný. Naštěstí já mám paní doktroku, která mě poslala co nejdřív (i když to za mě dost trvalo), v Sanusu jsme nakonec zůstali přesně kvůli dojíždění a taky ten plán, co nám nakonec dali mi začal dávat smysl. Jen jsem dost naštvaná co se týče informovanosti a komunikace. Pokud se ti něco nezdá a chceš další postupy, musíš si o to fakt říct :/ Ale pořád se snažím věřit tomu, že snad ví co a proč dělají
Přeju hodně štěstí ![]()
Holky, preju hodně štěstí a budu ráda, když sem napíšete, jak to u vás pokračuje. Já jdu až začátkem června na kontrolu a měli bychom začít s ivf. A vůbec nevím, co mě čeká 🙈 Tak jsem z toho trochu nervózní
Já jsem se Sanusem spokojena nebyla, všechno trvalo, nikdy jsem nešla včas na řadu… Tak jsem centrum změnila, dojizdela jsem 70 km, ono těch návštěv zase tolik není. A ditko se mi narodilo rok po první návštěvě jiného centra.
Holky, obnovuji diskuzi.. jakpak pokračujeme?
Já jsem skoro týden po 2. IUI a jsem z toho špatná. 1.IUI jsem měla první dny bolesti a skoro týden neustále unavená a teď proste nic.. jak je možný takový rozdíl? ![]()
Jsem rozhodnuta, ze pokud se tento pokus nepodaří, tak chci přejít k Dvořákové. Aktuálně jsem u Remešove a nemám pocit, že to nekam vede. Dokonce v den iui ji neslo dat zrcatko se slovy ze ji nějaké spermie utekly, takže tohle už ne ![]()
Nemluvě o žádných vysetrenich a komunikace hrozná. Připadám si, ze ji spis obtěžuju.
Jak jste holky na tom vy? ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.