Sanus Pardubice 2024

100
10.5.24 23:18

Sanus Pardubice 2024

Ahoj holky,

je tu někdo, kdo také aktuálně dochází do centra v Pardubicích? Je to naše první zkušenost a začínám mít trochu obavy, zda jdeme správným směrem. Jak jste spokojené?
Mám 1 inseminaci za sebou neúspěšně. Od té doby slabé ms a bez ovulace. Přitom sliznice je prý ukazková. A stále mi jen doktorka mění léky. Ale říkám si zda to stačí? Nebylo by dobre hledat příčinu a třeba více vyšetření? :nevim:
Manžel je v pořádku, takže problém bude u mě.

Jak válčíte vy? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
39
11.5.24 12:12

Ahoj, já docházím do Sanusu PCE od ledna. V pondělí nás čeká 1. embryotransfér. Také je to má první zkušenost.. Nám nabídli inseminaci, ale rozhodli jsme se rovnou pro IVF, protože se pracuje už s konkrétníma buňkama a není to tak nahodilé.. Pokud se budeš nějak chtít spojit, tak napiš, můžeme to probrat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
11.5.24 12:12

Ahoj, já docházím do Sanusu PCE od ledna. V pondělí nás čeká 1. embryotransfér. Také je to má první zkušenost.. Nám nabídli inseminaci, ale rozhodli jsme se rovnou pro IVF, protože se pracuje už s konkrétníma buňkama a není to tak nahodilé.. Pokud se budeš nějak chtít spojit, tak napiš, můžeme to probrat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
14.5.24 11:48

Ahoj, já jsem taky v Sanusu od začátku roku. Mně teda obvodní gynekolozka nediagnostikovala endometriozu, takže jsem to zjistila až tady a už mám za sebou i laparoskopii v hradeckém Sanusu. A v červnu bychom měli začít řešit ivf. Taky nevím, jak je to s kvalitou péče, doufám, že vědí, co dělají. Srovnání nemám. Přemýšlela jsem i o Praze, ale pak při představě, že tam člověk musí častěji, Sanus v místě bydliště zvítězil. A recenze mi přišly dobrý..
Přístupem mi zatím přijdou skvělí, ale odbornost nepoznám..
Susanne, genetiku a imuno vám ale dělali, že?
Anežko, držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
14.5.24 11:48

Ahoj, já jsem taky v Sanusu od začátku roku. Mně teda obvodní gynekolozka nediagnostikovala endometriozu, takže jsem to zjistila až tady a už mám za sebou i laparoskopii v hradeckém Sanusu. A v červnu bychom měli začít řešit ivf. Taky nevím, jak je to s kvalitou péče, doufám, že vědí, co dělají. Srovnání nemám. Přemýšlela jsem i o Praze, ale pak při představě, že tam člověk musí častěji, Sanus v místě bydliště zvítězil. A recenze mi přišly dobrý..
Přístupem mi zatím přijdou skvělí, ale odbornost nepoznám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
14.5.24 11:58

@Miney12
Právěže nám nic.. imuno ani genetiku ani zda mám průchozí vaječníky. Pouze manžel byl na spermiogramu a já během ms na odběru krve na hormony a ty tedy prý dopadly dobře.
Inseminace se nepodařila, následující cyklus bez ovulace. Tak teď mám na měsíc prášky a uvidí se na další kontrole. Ale p. Remešová zase mluvila případně o ultrazvuku a další inseminaci. Ale vyšetření žádné, tak mám z toho smíšené pocity. Přeci jen aby člověk na to dokola nechodil zbytečně :nevim:
Vás automaticky poslala na vyšetření? Jak jste zjistila endometriozu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
14.5.24 12:55

Já měla hormony z krve a manžel spermio už hotovo o pár měsíců dříve (na zadanku od mé gynekolozky). Nicméně mi na poslední kontrole našla cystu (pravděpodobně v reakci na hormony, které mi dala, když se nám nedařilo), ale už jsem byla objednaná do Sanusu. Takže jsem přišla s cystou, tady doktorka jasně určila, že to je endometriozni cysta, měsíc jsme ještě počkali, jestli nezmizí, a pak už mi plánovala operaci. Ale žádanku na genetiku a imuno nám dali rovnou na první návštěvě, tak jsem myslela, že na to posílají automaticky. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
14.5.24 13:01

Napadá mě, že třeba může hrát roli, že mi je už skoro 32, takže třeba těch vyšetření dělají rovnou víc, protože už není čas něco zkoušet :lol: Nebo jí bylo jasný, že to je endometrioza a povede to k ivf, tak rovnou dělala potřebné testy, aby se po operaci mohlo začít a už se nemuselo čekat. Stejně tedka čekáme ještě na výsledky genetiky, hrozný, jak to po těch měsících utíká, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
14.5.24 14:13

@Miney12
Achjo no tak tomu nerozumím, kdy koho posílají a kdy ne. Příště ji o to poprosím. Mě je 29, manželovi 39. Sami jsme se snažili 5let. Bohužel manžel se do centra styděl, tak nám to trvalo déle.
Tohle všechno doktorka ví a čím víc doma přemýšlím nad poslední nepovedenou inseminaci, tak si říkám sakra to je jak snažit se doma jen možná s trochu větší pravděpodobnosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
14.5.24 14:25

@susanne11
Určitě si o genetiku a hlavně imuno řekni. Četla jsem, že třeba právě imuno může stát za dlouhým nedařením se, přitom ale je to lehce řešitelné. A je to jen odběr krve.
Výhoda inseminace je, že to není takový zásah. Tak asi fajn, že to jednou zkusili, ale chápu tě, že po 5 letech už jsi nedočkavá. Klidně se příště zeptej, proč je podle doktorky lepší ještě znovu na inseminaci a ne už ivf. Třeba existuje nějaký důvod, nějaké doporučené postupy, které my neznáme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
14.5.24 15:16

@susanne11 ahoj, my jsme se byli podívat na jiné klinice na druhý názor a fakt mě šokovalo jak strašně rozdílné přístupy v tom byli. Tam nám hned do telefonu řekli, že v den konzultace půjdeme na imuno, odeberou genetiku a partner na spermio. V sanusu jim tohle trvalo přes 2 měsíce. Myslím, že v Sanusu posílají na gene a imuno jen když je to něco „spešl“, což je za mě dost hrozný. Naštěstí já mám paní doktroku, která mě poslala co nejdřív (i když to za mě dost trvalo), v Sanusu jsme nakonec zůstali přesně kvůli dojíždění a taky ten plán, co nám nakonec dali mi začal dávat smysl. Jen jsem dost naštvaná co se týče informovanosti a komunikace. Pokud se ti něco nezdá a chceš další postupy, musíš si o to fakt říct :/ Ale pořád se snažím věřit tomu, že snad ví co a proč dělají :) Přeju hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
21.5.24 14:08

Holky, preju hodně štěstí a budu ráda, když sem napíšete, jak to u vás pokračuje. Já jdu až začátkem června na kontrolu a měli bychom začít s ivf. A vůbec nevím, co mě čeká 🙈 Tak jsem z toho trochu nervózní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.24 12:01

Já jsem se Sanusem spokojena nebyla, všechno trvalo, nikdy jsem nešla včas na řadu… Tak jsem centrum změnila, dojizdela jsem 70 km, ono těch návštěv zase tolik není. A ditko se mi narodilo rok po první návštěvě jiného centra.

• Citovat
  • Upravit
100
13.6.24 16:20

Holky, obnovuji diskuzi.. jakpak pokračujeme?
Já jsem skoro týden po 2. IUI a jsem z toho špatná. 1.IUI jsem měla první dny bolesti a skoro týden neustále unavená a teď proste nic.. jak je možný takový rozdíl? :zed:

Jsem rozhodnuta, ze pokud se tento pokus nepodaří, tak chci přejít k Dvořákové. Aktuálně jsem u Remešove a nemám pocit, že to nekam vede. Dokonce v den iui ji neslo dat zrcatko se slovy ze ji nějaké spermie utekly, takže tohle už ne :zed:
Nemluvě o žádných vysetrenich a komunikace hrozná. Připadám si, ze ji spis obtěžuju.

Jak jste holky na tom vy? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
13.6.24 16:21
@Anonymní píše: Více

Kampak jste dojížděli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.