Sanus Pardubice 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
99
8.7.24 14:37
@susanne11 píše: Více

V pohodě, já takhle tapala před měsícem. Ale měla jsem dlouhý protokol, ten si myslím, že skoro nedávají, tak nevím, jestli ti to info k něčemu bude.
Jedno pondělí jsem tam byla ještě na ultrazvuku a když všechno bylo ok, sestřička mi pichla první injekci a dostala jsem rozpis, kolik si mám píchat do pátku (plus by sis měla domluvit predoperacni vyšetření, dostaneš smlouvu o ivf, obalku na pojišťovnu, co máš poslat). V pátek jsem byla znovu na kontrole a podle toho, jak jsem reagovala jsem zase dostala pokračování rozpisu. V pondělí znovu na kontrole a už jsem dostala na doma injekci, která se dává 36 hodin před odběrem. A promluvíš si s embryologem, aby ti řekl, co doporučuje připlatit. Ve středu odběr (krátká narkoza, a hodku až dvě tam polezis), pak si každý den volas s embryologem, jak embrya rostou, a pátý den jsem šla na transfer (už bez narkozy a ležíš asi hodinku). Pak 14 dní čekáš do testu. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
8.7.24 14:40

A různě jsem četla, že první transfer má menší pravděpodobnost úspěšnosti, takže se zbytečně na to neupinat. Lehce se to řekne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
8.7.24 14:47

@susanne11 já měla protokol krátký, druhý den cyklu první stimulace, pak to hlídali ultrazvukem a podle toho přizpůsobovali dávky a celý ten proces ale ve výsledku to trvalo jen pár dní, pak už je to stejné, jak psala miley, odeberou ti vajíčka v anestezii (není se čeho bát), pak volání s embryologem a transfer :) taky mi z toho hrabe čím dál tím víc, nejsi sama, neboj :D ale je super, že se tady aspoň můžeme podělit o zážitky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
8.7.24 14:55

Zní to děsivě, ale zároveň jste mě potěšily. Rikala jsem si, ze ty kontroly a hormony bude na dlouho a ono ne. Ono se to letos i stihnu když to čtu :)
Chápu to dobře, že je tedy prvních několik kontrol s lékama doma a pak odběr a když je vše ok tak transfer. Bolí odběr vajíček? A jakpak jste to měly s práci? Dle četnosti kontrol to je možná na neschopenku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
8.7.24 15:01

@susanne11 já bych řekla, že tohle je pak dost individuální. někdo začíná injekcí v ordinaci, někdo doma prášky, někdo to má nakombinované. řekla bych, že nejpomalejší je ten start, než s tebou začnou něco dělat, pak to jde docela rychle :)
za mě odběr vajíček byl úplně na pohodu, nic mě nebolelo, ale bylo to tím, že jsem měla jen jedno, čím víc vajíček, tím víc to budeš cítit. Někdo u toho trpěl a jedna holčina měla bohužel alergickou reakci na narkózu a byla v nemocnici ještě pak den, ale to si myslím, že je vyjímečné. Za mě osobně neschopenka třeba nebyla, ale protože já jsem to fakt měla takový hodně v klidu, pro jistotu bych si ji vzala :) Nikdy nevíš, jak ti bude a je lepší být v klidu. po transferu ti nabídnou neschopenku na 14 dní. za mě osobně je to strašně dlouhé a zbytečné, ale zase.. já to měla hodně mírné. Bavila jsem se o tom s Dvořákovou a říkala, že pár dní v klidu určitě, potom podle toho, jak se cítíš, můžeš i nemusíš být celou dobu doma :) jsou v tom hodně flexibilní :) a na kontroly jsem chodila cca obden při stimulaci :)
ale bavila jsem se krátce s jednou holčinou, která byla na neschopence od stimulace a byla za to ráda, taky hodně záleží na tom, jakou máš práci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
8.7.24 17:28

@susanne11
Z mého pohledu - poslední dny před odběrem jsem měla neschopenku, protože jsem nedávala kontroly s prací. Po odběru jsem měla večer a druhý den docela bolení a několik dní šíleně nafoukle břicho, ale vlastně ve středu jsem byla na odběru a v pátek kamarádům na svatbě a dalo se to. Jen si myslím, že podle toho břicha už si tam někdo myslí, že jsem těhotná :D Po transferu jsem si vzala týden neschopenku a teď ten druhý týden už pracuji na home office. Ale záleží, jak se kdo cítí a co je pro něj i psychicky příjemnější.
A během stimulace se doporučuje navýšit proteiny (i když Dvořáková říkala, že je to jedno), prý to brání rozvoji hyperstimulacniho syndromu (takže tvaroh, jogurt, já si koupila i nějaký proteinový tyčky místo mlsání, je dobré s tím i pokračovat ještě pár dní po odběru). Jo a sama Dvořáková doporučuje červené víno, že je studiemi potvrzené, že pomáhá :D
A dávala jsem si navíc kyselinu listovou, déčko a béčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
8.7.24 18:39

@Miney12
Super, dekuju za informace budou se hodit :oops:
Neschopenku vystavují v Sanusu nebo spis pak obvodačka? Asi to budu mít v práci taky mizerný, ale to snad ještě vymyslim.

Genetika - výsledky vám přišly až za 2 měsíce nebo dřív?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
8.7.24 19:39

@susanne11
V Sanusu ti ji napíšou (kdykoliv jsem si řekla a kdykoliv jsem ji chtěla ukončit). Genetiku jsme měli po 6 nebo 7 týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
8.7.24 20:04

@Miney12
A ozvou se pak sami, že mají výsledky nebo mám pak občas zavolat?
Holky moc dekuju za informace a všem přeju konečně // :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
8.7.24 21:50

@susanne11
Rovnou jsme dostali termín, kdy máme přijít pro výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
11.7.24 18:02

@susanne11 pak nám napiš, jak válčíte :) jinak co se genetiky týče, tak my čekali dost dlouho a museli jsme se připomínat, myslím, že jsme čekali 10 týdnů, z původních 12, kdy jsme měli jít na výsledky jako objednaní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
11.7.24 18:08

@Anežka9409 termín genetiky mame začátkem srpna + doba než pak budou výsledky. Takže u nás to bude na dlouho. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Be12
17.8.24 08:25
@susanne11 píše: Více

Ahoj, do sanusu v PCE docházím někdy od dubna a zatím mám takové smíšené pocity. Ty testy o kterých mluvíte (genetika, apod.) nám nedělali. Zatím jedeme za podpory clostylbegytu a už nám moc pokusů nezbývá, protože se prý může jen 6× za život. A úspěšní jsme zatím moc nebyli. Před týdnem mi teda vyšli 4 pozitivní testy, ale tento týden už byli spíše negativní :( :( :,( :nevim:

• Citovat
  • Upravit
99
21.8.24 22:09

@Be12 Ahoj, to mě mrzí. U jaké doktorky jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
21.8.24 22:41

Holky po ivf, jak jste dopadly? :srdce:

My čekáme na výsledky genetiky. A při odběru mě překvapila sama sestřička, že nabere rovnou imuno. Tak čekáme na výsledky.. jen je to už dlouhý :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.