ivf dolpatky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12332
24.10.09 15:39

ahoj, tak těch 60.000 počítat na pokus mi přijde opravdu moc 8O a rozhodně to není běžné!
PGD doporučuju jen na základě genetického vyšetření a doporučení- což by měli ctít i v CARu, a pokud je doporučení - většinou hradí pojišťovna a doplatek bývá kolem 15.000 - ale PGD má opravdu minimum párů a většinou ne hned na první pokus :wink:

neapalko - a to třeba konzultaci a přípravu protokolu to přece nehradíš ne? to by podle mě měli hradit jen samoplátci, ne?

takhle to je v reprofitu

1. výběr protokolu - volba léků - doplatek 0-5000 (pro normální HP)podle léků s či bez doplatku - pokud někomu špatně fungují vaječníky, jsou doplatky větší, ale dají se zase snížit tím, že se vezmou ty levnější léky a ve výsledku můžeš být na stejné částce

b)dobré spermio = O špatné spermio = ICSI = 8.000 (nehledě na počet vajec! - což považuju za důležité, když mi dělali ICSI na 27 vajec :wink: )

1. chceš prodlouženou kultivaci, aby byly vybrány nejlepší embryja = 6.000 - platí v případě, že je z čeho vybírat a hodně se jich vyvíjí dobře čili jedno lepší než druhé
  1. zbudou embryja do mrazu = 4.000

takže celkem +- 23.000,–- na cyklus s lepšími léky, ICSI, prodlouženou kultivací alias PK a mrazáčky na další pokus!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
25.10.09 14:12

Jen chci doplnit, že já jsem měla léky hrazené pojišťovnou, ale potřebovala jsem jich víc než pojišťovna hradila, takže doplatek za ně stejně dělal 4.500,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
25.10.09 14:15

jindřiš zdravím tě :D ,takže se do mnou zmiňovaného limitu 5.000 vešla :wink: protože to je takový obecný odhad

největší hnus je ten, že v podstatě doplatky u ne zcela hrazených léků tvoří pouze marže pro lékárny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí