Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte,
neviete mi, prosim,niektora poradit,aky je „limit“ spermiogramu,aby bolo prevedene IUI?
Alebo,aky ste mali vy spg. pri uspesnej IUI?
Dakujem
Ivana
Ahojky, no, spg musí být prostě dobrý, dost pohyblivých spermií, žádné malformace. Spermií by mělo být nad 20.mil, pod už je celkem málo. Manža měl 12mil a dělali nám IVF ICSI při umělým, čehož ty se bát nemusíš, to je něco jiného. Držím palečky ať IUI zvládnete. Jo a taky hodně záleží na každém doktoru.
Ahoj Caty,
dakujem za odpoved.
Neostava mi nic ine ako cakat,ale neverim,ze by to vyslo, mali sme stredne zly spg. podla Dr.....,ale aj tak IUI urobil, zdalo sa mi to zbytocne,ale budem sa hadat???:o)
Ahoj Anavi,
my máme také špatný SPG - astenospermie- malá pohyblivost, ale stejně chceme nejprve IUI, alespoň 2 pokusy a pak až IVF. Nám také doktor hned doporučil IVF, ale je to už moc nápor na organismus a peněženku
, takže proč nezkusit nejprve tu " lepší " variantu…
Tak na IUI jdeme příští měsíc, doktor v CARu souhlasil. Já jsem úplně v pořádku… teda ještě mě čeká průchodnost vejcovodů ulztrazvukem, tak snad to bude také v poho…
A co ty, kdy půjdeš na IUI?
Ahoj Stepi,
my mame IUI za sebou - vcera sme ho absolvovali. Ja som ok…stimulacia prebehla v pohode…lenze manzel chytil zapal mocovych ciest uz pocas rozbehnutej stimulky…berie atb…proste sa pokazilo,co sa mohlo.....a co pisala Caty,tak sme IUI ani nemali absolvovat…aj bez choroby ma manzel zly spg.....
Drzim ti pasticky,nech vam to vyjde!!!!
Ivana
Aha, tak už to máš za sebou…
Tak ti také držím palečky, ať vám to vyjde…
No a dej pak vědět, až budeš testovat…
A můžu se zeptat… co má manžel za SPG? Víš co… nám také doktor doporučil hned IVF s tím naším SPG, ale nenechali jsme se odradit od IUI, podle mě tam šance je…
tak za zkoušku nic nedáme… jen to čekání je na nic ![]()
Stepi, manzel ma asteno…spermie este nejaka predpona tam bude…,ale bol lieceny cca 3 roky a podarilo sa nam otehotniet 2× prirodzene ,ale neudrzalo sa to ,.....takze teraz mal manzel spg. velmi dobry, vraj sa nam to moze opat podarit aj prirodzene,tak sme tomu chceli pomoct cez IUI a takto sa to vsetko pokazilo.....
paci sa mi tvoj optimizmus,potrebovala by som tak jedno velke balenie:o)))) a dakujem…
Ivi, uvidíš, že to nakonec všechno dobře dopadne…
Je dobře, že jsi zkusila nejprve IUI, na IVF pak můžeš jít vždycky… Hodně holek tu na fóru píšou, že se jim IUI zadařila i se špatným SPG nebo dokonce otěhotněly přirozeně, byl to sice malý zázrak, ale musíme věřit i v to!
Já jsem v tomto celkem optimista, ale věř tomu, že někdy si už říkám, jestli se vůbec toho miminka dočkáme…
je mi už 37 let a čas tak rychle utíká…
Sice 2 děti už mám z prvního manželství, ale druhý manžel děti ještě nemá a hrozně po mimi touží a já ho také moc chci!!! A Ivi, bolela tě ta IUI? Některé holky psaly, že je to dost nepříjemné… ![]()
Dakujem ,si mila…:o)))
Stepi,samotny zakrok ma bolel ako silnejsia MS,ale len chvilocku , neprijemne su tie" zeleza" na spristupnenie cesty.....neviem to lepsie napisat…
Mna to bolelo az navecer a dnes dost citim podbrusko.....a tiez som spinila az krvacala…asi mi praskla zilka…
A ked mas uz 2 deticky,tak IUI nie je nic strasne,neboj!!!!!
Holky nebojte, IUI není nic hrozného a za pokud to stojí. My jsme do něj taky dvakrát šli, ikdyž se nezadařilo, ale s tím jsem tak nějak počítala.
ALe znám ve svém okolí holčiny, kterým se IUI povedlo i s horším spermiogramem. Jde hodně o štěstí no.
Je fakt, že je to menší záhul na tělo, psychiku i peněženku.
Anavi a nemůže být chybička ještě někde jinde, když jsi dvakrát o miminko přišla? Třeba protilátky proti miminku nebo nějaká genetická vada v manželovi?
my meli spg vyborny a stejne 3× IUI na nic, ono to je opravdu malo uspesne,
me asi nejvic nastvalo, ze mi nerekli, ze kdyz po iui mam mit utrogestan, ze zpozduje MS, takze jsme se temer radovali a prdlajz…
Ivi a Caty - děkuji za uklidnění, já jsem docela strašpytel
, ale je fakt, že jsem toho u doktorů vytrpěla už dost, tak tohle taky zvládnu… jde jen o to, že člověk jde do neznámého, tak má trošku obavy…
Hlavně, aby se to podařilo… o nic jiného nejde…!
Ivi , tak ať tě ty bolesti brzy přejdou a hlavně, ať pak najdeš na testíku //! Caty , ať se ti a mimískovi v bříšku daří!!! ![]()
štěpi opravdu se neboj, spíš je se třeba připravit, že u IUI je šance jen o něco málo větší než při normálním styku, takže záleží na štěstí, osudu a bůh ví na čem ještě. Každopádně IUI nebolí, mě teda nebolelo, prostě se uvolni, uvolni svaly a mysli na něco hezkého.
MYSLÍM, ŽE TEN utrogestan působí jak na koho. Já jsem vždy dostala MS ještě v době braní utroše, po IUI mji ho dali také, raději na moje přání 3×1 tab. a MS už nepřišla. IUI se zadařilo
Caty, no pokusím se řídit tvojí radou… prostě si budu myslet, že je to jako normální sex, i když doktor není zrovna můj typ! ![]()