Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky další IUI my nevyšlo a když jsem se minule ptala zda třeba nemám ovu dříve . Mývám totiž 9 až 11 DC hleny a dr. řekla ,že neví co to je a nemá ani zájem zjistit kdy přesně mám ovu. Když jdu před IUI na sono tak se pouze domnívají kdy budu mít ovu a když mi dělali ten zákrok tam jsi myslí ,že proběhla ovu. Přitom když jsem byla u své gynekoložky tak mě řekla ,že mám ovu a mohlo by to vyjít . Jsem z toho jelen nebot moje dr to pozná a v caru ne. Mám pocit ,že mě chtějí tímto nahnad do toho IVF i když ví ,že to nechci. No 21 jdu na další konzultaci a zeptám se zda by mohly zjistit jak to s tou Ovu je kdy přesně je a zda mám narosté folikuly pokud ji totiž mám dříve než IUI tak je jasné ,že to nevyjde a dvakrát do měsíce ovu nebude ,že ?,
Sue,je mi moc líto,co si teď prožíváš
Holky,které se jen otřou o trenky a hned jsou těhu nemají vůbec ponětí,že by mohly mít třeba tu mozaiku nebo milion jiných potíží a je jim to jedno,ale my si musíme holt projít vším
Možná,kdybychom to ani nevěděli,bylo by nám líp
Kéž bych Ti mohla poslat trochu té pozitivní energie
Bude líp ![]()
Jo pokud příjdu brzo tak mě nedají šanci jít třeba za 3 dny na další sono zase další až příští měsíc pokud zase pozdě tak zase další měcís. Nechápu to proč je problém přijít dřív a pak třeba za 5 dní na další?? Teď jsem byla neodbytná tak mi ho udělali stále pracuje jeden vaječník a pokud bude další měsíce pracovat další tak 16 Dc může být pozdě . Neumím to totiž sama poznat kdy je doba akorát a budete se divit chodím do toho nejznámějšího a nejvyhlášenějšího centra v Brně a ve světě.Nebo je to tím ,že jsem zdravotník tak mi dělají samé problémy, obvynují mě ,že jsem nezaplatila poplatek a napíší to do zprávy dalším 4 mím lékařům ,ale neoprávněně , krev mi berou na 5× to mi nikde nikdo nedělal.Když řeknu ,že nechci mít před víkendovkou rozpícháné obě ruce tak se na mě dívají jak na blba jeli jsme na hory a pokud mám dost rozpíchanou ruku tak mám problémy s rukou a úchopem. Jeli jsme na namrzlé žebříky a dřevěné mosty do Tater potřebovala jsem mít jednu ruku OK tak jse na mne dívali jak na blázna. Klouzalo to šlo i o život . Měla jsem volno jak na vánoce tak na silvestra poprvé za 12 let co pracuji jako sestra tak jsem si to užila podle svých snů které jsem měla už tolik let. Dovolená se totiž v prosinci nikdy nedává.
Ahoj holky,
Ilo, tak jsme na tom stejně! Já si také přeju, aby to IVF vyšlo! Teď jsem to počítala, tak bych se ETu měla dočkat až v polovině března, pokud vše půjde dobře… Mě z toho asi hrábne! ![]()
Zuzko, ještě jsem na neschopenku nemyslela, takže nevím kdy bych měla jít. Chci se o tom poradit s dr. v CARu. No a jinak ti moc přeji, ať vše zvládneš a ať ti vše dobře dopadne!
Nenech se tím znechutit a věř, že to bude dobré! ![]()
![]()
Sue,to si mi připoměla mojí kámošku,taky říkala,že se cítí jako ufo
Měla 2 dělohy a kamkoli přišla na vyšetření před i v těhu,svolali na ní celou nemocnici,aby se přišli všichni podívat
Co na to ta tvá kámoška,když si jí to řekla? Já zatím mlčím,neví to vůbec nikdo
Ta Mojžíšová je fajn,bohužel u nás to nikdo necvičí,nejblíš 80km ![]()
Holky,nevíte,jestli v zahraničí to vše kolem ivf trvá tak dlouho nebo je to zase ňáká česká specialita?
Já jsemm si holky objednala DVD z Prahy tak až dojde zkusím ho dát do uschovny na netu k vyzvednutí.
Sue, já se ptala reh.sestry a ona mi řekla,ať sama v žádném případě necvičím,jestli nebudu jezdit na mobilizace,že se to nemá ![]()
Ahoj holky. Rozhodla jsem se Vám napsat ze Snažilek, protože tam už skoro každý otěhotněl a já jsem tam tak trochu mimo ![]()
Nevím, jestli se máme rozhodnout pro IUI nebo rovnou pro IVF. Manžel byl dnes na kontrolním SPG, vyšel mu konečně v pořádku. U mně MS po vyvolání, hormonální profil i děložní sliznice ukázkové. Čeká mně v CAR odběr krve, který je na vše, včetně vyšetření štítné žlázy. Jsem zvědavá, jak to dopadne. Snažíme se o mimčo 11 měsíců a začíná mi z toho už hrabat. Každý v okolí je hned těhotný a my nic. Od té doby, co neberu antikoncepci, tak mám problém s tím, že mám hustý, bílý cervikální hlen. Říkám si, jestli i to není problém v otěhotnění. Jednou mne doktor stimuloval Clostilbegytem, ale na ten jsem nereagovala. V CAR mně od toho odrazovali, je tam prý vysoké riziko rakoviny děložní sliznice a snaží se nás vmanipulovat na IVF. Promiňte za ten román, potřebovala jsem se vypovídat ![]()
helenko - nenech s sebou manipulovat, jestli je spg OK, tak jdi do IUI aspoň 3× ![]()
Helenko1- jak píše Boriska, jestli je SPG v pořádku, tak bych si IVF nechal až druhou možnost…třeba bude stačit zvýšit dávky Clostíku. Držím palečky.
Helenko,
záleží na tobě, jak moc na mimčo spěcháš. Při IVF máš větší pravděpodobnost, že otěhotníš, na druhou stranu pro tělo (a pro peněženku
je to větší zátěž. Pokud ti ještě nebylo 35, myslím, že má smysl zkoušet méně drastické metody před těmi drastičtějšími, IUI bych zkusila.
Holky, díky za odpověď. Rozohdla jsem se, že zkusím IUI, poprosím, zda by mně nestimulovali injekčně Menopurem ( je to prý něco slabšího, co se používá při IVF ), nechám si tedy udělat i tu genetiku a pak uvidím. Nejradši bych vše chtěla hned, ráda bych měla miminko před Vánoci, další střelec
Příští čtvrtek jdeme ke známému lékaři do Gennetu, tak dám vědět, jak jsem dopadla.
Ahoj holky, můžu se k Vám přidat ? Snažíme se o mimi už skoro 2 roky a nic, ve stř. jdeme na první konzultaci do CARu a podstoupíme zřejmě IUI, holky jak to presně probíhá, bolí to ? Musím pak zůstat doma a před tím budu chodit na injekci do Caru ? To abych si pak vymyslelal něco v práci…Díky všem za odpovědi Míša
Mysage více si přečti co co znamená na www.ivfbrno.cz průvodce léčbou tam máš vše popsané,abys věděla co a jak tě čeká za vyšetření atd. mi konečně po 8 měsících budeme mít všechno hotové. takže počítej i s tím ,že je to na měsíce . IUI mi dělali dvakrát fakt to nic není mě to nebolelo ,ale mám pocit ,že mi to nedělali přesně v době ovu. teď jak půjdu na další konzultaci tak se poptám na to zda by se to dalo zjistit.
Helenko to je jasné, že bys nejradši všechno chtěla hned, ale mně se teda osvědčilo spíš počítat s tím, že to bude až za dlouho. Pak člověk není tak zklamaný, když se nepodaří (my čekali pět let… z toho dva roky v CAR). Ale jasně že ti přeji, ať to vyjde hned ![]()
mysage IUI vůbec nebolí, neboj
a po výkonu můžeš jít hned do práce, není nutné být doma. Akorát předtím si tě pozvou parkrát na ultrazvuk, zkontrolovat, jak rostou folikuly, takže trochu chybět v práci budeš muset, ale ne moc.