IUI a spermiogram

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2670
8.1.10 15:51

Já mohu jít pouze jedenkrát na sono nikdy mi nenabídly ,že mohu jít na sledování kdy dorostou. Ted jsi to budu chtít vyžádat.nevím totiž ani po těch x sonech a 8 měsících jak mi který vaječník funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
8.1.10 16:03

Helenko ahóój,vítám Tě :mavam: Občas mrknu na naší starou dizkuzi a nedivím se Ti,že si utekla za náma,ikdyž je tam super parta,těhulky si myslím,do snažilek nepatří,zvláště nám dlouhodobějším to zkrátka nedělá dobře,viď :oops: Pokud máte v Genetu známého,tak se vsadím,že vás procpe bez zdlouhavého čekání a IUI bude coby dup :dance: Už si nevzpomínám,ty nějak zjišťuješ ovulku?Jak si psala o tom hustém hlenu,taky to některý cyklus mívám a připadá mi,že jsou to anovulační cykly :nevim: To je ale jen můj pocit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
8.1.10 17:21

Ahoj Agy, to jsem ráda, že jsme se tu setkali :dance: Co se týká té ovulace, tak tu mi sledovali folikulometrií. Jednou jí doktor zachytil, ale až 23.DC, další měsíc nasadil Clostilbegyt, po tom nebylo nic, poté jsem byla na laparce a teď nic nevím. Zkoušela jsem si párkrát ovu testy, jednou tam byl slabý náznak//, tak jsem to pak vzdala. Napíšu,jak budu něco vědět po té konzultaci v Gennetu. Všem přeji hodně úspěchů ve snažení a v brzké době těhotenská bříška :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
9.1.10 08:56

Sue,já když jsem poprvé četla o sledování hlenů,myslela jsem si,že se ty holky snad zbláznili :poblion: :wink: Ale pak jsem si toho taky začala všímat,myslím,že tak každý třetí cyklus zaregistruju plodný hlen,ale ostatní cykly mám právě jen ten hustý hlen(podle mě neplodný)a většinou mi pak ani nedorazí ms bez vyvolávačky :nevim: Holky to je šílený,když jsme vysadili antiko,myslely jsme si,že příští měsíc poběžíme koupit dupačky a zatím se „šťouráme“ v hlenech,bazálních teplotách,kvalitě spermia a podobně :zed: Nevěřila bych,že cesta za mimískem bude tak trnitá.
JO,holky,taky jste si všimli,že v poslední době ve všech filmech a seriálech hlavní hrdinky těhotní? :cert: Nesnáším televizi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.10 23:32

Ahoj holky, přidám se. V pondělí mám jít na IUI po stimulaci. Před necelými dvěmi lety jsem díky první IUI otěhotněla a to navíc i bez stimulace. Takže pro ty, které to mají poprvé před sebou - může to vyjít i napoprvé! Partner neměl a nemá ideální spermiogram. Tehdy jsem s tím ale vůbec nepočítala, byla jsem psychicky srovnaná s tím, že nás čeká IVF a nakonec to klaplo. Teďka už od červnece bych chtěla mimi. Zatím ale pokaždé, když jsem přijela do Caru, tak byly nějaké komplikace a k IUI jsme se vůbec nedostali. Jsem nervózní z toho pondělí.

• Citovat
  • Upravit
agy
15466
10.1.10 08:51

Sue, a kolik měl dominantní folík? a pregnyl ti píchali? Ale řekla bych,že když každý měsíc poznáváš ty změny,tak máš každý měsíc ovulku,to je super.Alespoň jednu překážku jsi přeskočila :wink:
Anonymní, to mě mrzí,že ste měli komplikace a UIU se Vám oddálilo. A jaké to vlastně byly komlikace? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
10.1.10 10:51

Jsem ta anonymni z předešlého příspěvku.

Sue, budete řišit tu genetiku embrya? Nás poslala gentička do genetu, ale jelikož prvni mimi proběhlo OK, tak jsme to zatim oddalili. (jde o genticke zatiženi, ktere být muže ale i nemusi - byla jsem kvuli toho na amniocenteze u prvniho mimi)

Pokud ale neklapne IUI, tak bych chtěla zkusit IVF a to když tak už s genetikou. Srašně se bojím situace, že bych otěhotněla, čekala třeba dvojčata a po amniocenteze bych kvuli jednoho mimi musela jit na potrat obou. Mám z toho strach. I kvůli stimulace… Více folikulů - větší šance vícerčat, větší riziko :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
11.1.10 12:35

Ahoj holky mám ještě dotaz, když jsem nyní zaměstnaná, ale bohužel už to nejde v práci vydržet, nesnesu se s vedoucí a jen se tím užírám, jak je to s mateřskou, zde jsem pracovala 2 roky, vypčítává se za posledních půl rok odpracovaný ?Abych dostala nějaké peníze ? Díky za odpověd holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
11.1.10 16:29

Sue,no já to právě nechci zakřiknout :oops: ale ve středu máme jet do CAR a zatím jsem to nedostala a dost mě bolí prsa,tak zítra testnu. To by bylo supeeer,ale raději doufám jen potichu,poslední cyklus měl přes 50 dní,teď jsem asi 50.dc takže se to u mě těžko počítá :nevim: Ikdyž dr.mi řekla,že když otěhotním přirozeně,je s naším spg.dost velká šance,že se chytí špatná spermijka a já potratím(90:10) :cry: :nevim: Uvidíme,no. Jak jsi na tom Ty?
Mysage,nevím přesně,ty už jsi těhotná? Jestli ano,tak nedávej výpověď,ale jdi na neschopenku. Taky to nemůžu v práci už vydržet,ale jestli se IVF nevyhneme,nemůžu si dovolit být bez práce,tak jsem zatla zuby a dřu :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
11.1.10 17:10

Právě, že nejsem těhotná, ale už jsem se dohodla že tady dám výpověd a nastoupím jinam, prostě to tady už fakt nejde. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
11.1.10 17:13

Když máš náhradní místo,tak je to v poho,hm? Jen bych do konce zkušebky tajila snahu o mimi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
11.1.10 19:35

Sue - amniocenteza je odběr plodové vody (přes bříško). Zjišťuje se z toho, genetika miminka. Zda právě není postižené. Taky právě máme blbý gen, takže na ni vždycky musím, aby se vyloučilo postižení. A jde o to, že když máš vácerčata a zjistí se postižení u jednoho „plodu“, tak jdeš na potrat obou. :-( Jo, jinak jsem byla po dvou letech dneska na IUI, cítím se nějak stupidně šťastná, jako po velmi dobrém orgasmu :-) Tak nevím, co to tam ten doktor do mne nalil :-)

Hm, mysage - já jsem zaměstnala holku, která mi před podpisem smlouvy řekla, že je těhotná. Není každý zaměstnavatel stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
11.1.10 22:40
sue001 píše:
Jezinečko, přeji ti ať se IUI povede! Držím palečky! Udělaly ti IUI i bez Clostilbegytu, napsali ti Utrogestan? Nebyla jsi v CARu dnes po prvé? A to ti hned uchytili ovulaci?

Měla jsem stimulaci clomhexal. Brala jsem ji 3-7 den a 13. měla přijet. Folik. jsem měla 21 a 22 mm, pichli mi pregnyl a za tři hoďky udělalai IUI. Před dvěmi lety mi vyšlo mimi bez stimulace. To jsem koukala. Jo a mam Ultrogestan, ten mám brát myslím 17-25 den. Vím, že pokud se zadaří, tak můj dr.hnedka napíše další :-) Jo a mám napsanou kyselinu listovou.

V CARu jsem byla poprvé před dvěmi a něco lety. Před tím jsme to zkoušeli sami rok a půl. Druhé mimi plánujeme od června. Nejprve jsem měla rozhozený cyklus a pak zase malé folik. Takže až teďka mohlo dojít k IUI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
11.1.10 22:46
sue001 píše:
Jezinečko, aha, tak to máte taky vše ztížené. Ale i přes to se vám už jedno dítě „povedlo“. To je fajn! To u nás, kdyby bylo vícečetné těhot., tak není řečeno, že by byla obě embrya postižená. V případě našeho špatného genu, jsou možnosti, že se vyvedou dvojčata a je postiženo jedno z nich.. No, co nám genetička řekla možnosti postižení u našeho dítěte, tak se mi moc nechce zkoušet otěhotnět přirozeně a spoléhám na IVF. Nevím, zda nedělám chybu.

Tj. jako že pokud otěhotníš přirozeně, tak je velká pravděpodobnost postižení?? A nebo že genetika Ti brání vůbec otěhotnět? To jsou ale vyhlídky, co? Pamatuji si, když jsme byli před dvěmi lety na genetice, jak to na nás doktorka vysypala, tak jsem myslela, že mne asi „jebne“. Tehdy jsem se moc bála.

Po prvním mimi, jsem byla šťastná, že je OK a v prvním momentu jsem si říkala, že druhé už jen s IVF a genetikou. Pak nějakou ve mne vše otrnulo a řekla si, že zkusíme i druhé zatím bez IVF. .. Nemyslím, že děláš chybu, každý chce maximalizovat šance narození zdravého potomka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
13.1.10 21:38

A co je ten turneruv syndrom? Nic mi to neříká.

Je super, že už máme zdravé dítě, ale ještě jako dnes si pamatuji ten stres z toho, že to nešlo a pak čekání na to, zda bude zdravé.. Viděla jsem všude okolo jen samé maminy, co si jednou vrzly bez ochrany a už byly těhotné. Hlavně takové to, „no řekli jsme se, že vysadím antikoncepci a uvidíme a ono to vyšlo hned první měsíc..“ Toto bylo všude kolem mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí