Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj Ivi,
tak 6.11. jsem byla na průchodnosti vejcovodů a bylo to přesně, jak jsi říkala… nepříjemný tlak v podbřišku, jakp při silné MS, dalo se to zvládnout
Jinak, zjistili mi, že mám právý vejcovod neprůchodný, ale to není prý nic tak strašného
, jen se IUI asi trochu ještě víc vzdálila od naší naděje…
No a včera jsem byla ještě na folikul. UTZ a našli mi vajíčko na levé ( té průchodné) straně, tak jsem ještě včera večer dostala injekci do zadku a ve středu 11.11. nastupuji na mou 1. IUI
Těším se, ale zároveň mám obavy, aby se to podařilo… a jestli to bude bolet, tak na to už moc nemyslím… ![]()
No a co ty, jak se ti daří?
Cau Holky taky jsem dnes byla na sonu a ve čtvrtek 12.11. mám jít na svůje 1IUI. Zitra jsem jít nechtěla protože ráno končím noční 12 hod směnu a nemohla bych jít ani spát . Bude lepší když budu trochu vyspala a odpočatá.No ,ale i tak se bojím co mě čeká zda to bude bolet . Dnes mi bylo rano dost blbe nemam totiž odpočinek a dostatek spánku mezi službami a tím vším běhaním kolem těch vyšetření.
Ahoj Nepalko,
no tak já ti budu držet palce
Já jdu zítra na svojí 1.IUI, napsala bych ti jaké to bylo, ale půjdu z IUI rovnou domu a tam pc bohužel nemám.
Ale napíšu hned ve čtvrtek ráno, tak když to budeš stíhat, jukni sem na moje zážitky.
Jinak já jsem také posera, tak se nebojíš sama… mám z toho už teď křeče v břiše…
Ale pokud to vyjde, tak čert pak vem ty mepříjemnosti okolo toho! ![]()
Ahojte,
Stepi, preco by sa malo IUI u vas este vzdialit? Ved na folikulometrii zistili,ze mas folikul!!!! To je dolezite! Samotny zakrok sa da zvladnut,daleko horsich je tych 14 dni cakania:o(
Nakoniec , z krvi som mala jednotky HCG ,ale rastlo pomaly…a o par dni som dostala 39 stupnove teploty…a bolo po vsetkom…takze IUI funguje!
Stepi, Nepalka, drzim vam pasticky!!!!!
Budem rada,ked aspon obcas napisete,ako sa vam dari a zelam vela vela stastia!!!!!
Ivana
no Ivi, doktor nám řekl, že ta IUI bude komplikovanější, až bude folikul na pravé straně a v kombinaci s tím naším špatným SPG tomu nedává velkou úspěšnost.
Jednoznačně nám od začátku dopoučuje IVF, ale to mi zatím odkládáme na příští rok. Tak snad se také manželovi SPG zlepší… cpu do něj vitamínky a MACU, sice jen 1 měsíc, ale snad to trošku zabralo… no uvidíme zítra.
Ivi, moc mě to mrzí, že se ti ta IUI nepodařila a takhle to dopadlo
snad příště ti to vyjde!!!! Také ti moc přeji úspěch a hlavně pevné nervy! Já také teď budu napnutá, jak tětiva, jaké budou výsledky za těch 14 dní.
Tak se zatím opatruj a drž se! ![]()
Ahoj holky, Ivi
tak mám za sebou svoji první IUI a musím říct, že to byla úplná pohodička… vůbec to nebolelo a nic jsem skoro necítila…
Takže jsem se bála úplně zbytečně!
Teď už jenom čekat a čekat a čekat… Dr. mi ale moc naděje nedal, prý je pravděpodobnější, že se mi za těch cca 14 dní MS rozjede.
Ale já doufám, že se zadařilo a budu moct i já potvrdit, že zázraky se dějí! Jo a SPG prý dělali jen tak orientačně a bylo to prý skoro stejné, jako minule…
Tak zatím pa pa ![]()
Tak dnes jsem byla na prvním IUI tak to nebylo tak hrozné ,ale neplánovaně mi dali nějaké léky i když moc dobře věděli ,že žádné nechci.jaké máte holky zkušenosti s Utrogestanem ? Jsem sama v práci na noční a nevím co budu dělat když se mi potom udělá blbě.mám totiž taky velkou zodpovědnost za 35 lidí a taky za to aby neudělali nějakou blbost.Taky se musímpřiznat ,že už od uterka jsem měla nervy na pochodu a dnes ráno 2× průjem tak jsem si zmapovala všechny Wc po cestě.Tak ted jsem se trochu uklidnila ,ale i tak nejsem schopna nic jíst jen banány mám doma dvě kg.
Ahojte,
Stepi : jedna kamoska od „nas“ vravi,vzdy ked da Dr. uplne malu nadej ,tak sa to podari!!!! Nam Dr. povedal,ze sa narodili deti uz aj z horsieho spg…:o) Ako utecha nic moc,ale aspon to skusil:o)Som rada,ze to mas za sebou , a ze to tak nebolelo! To cakanie je hadam najhorsie, budem na vas mysliet a drzat pasticky!!!! Vzdy ma potesi,ked sa to podari!
Nepalka: ja som, naopak, bola rada,ze mi dal utrogestan, mam potom lepsi pocit! Ak utrogestan zavadzas ,tak by nemali byt ziadne vedlajsie priznaky,okrem unavy - pisem za seba. Ale v praci som ho jedla - po obede a to mi bolo zle, tocila sa mi hlava a bolel ma zaludok,ale ty to mozes zvladat lepsie!!! MOzno ta prehanalo,lebo si nevedela,do coho ides, teraz to bude uz len lepsie. Aj vam moc drzim pasticky a dajte vediet,ako sa vam dari…
My sme to nechali na jar…
pa!
Anavi možná máš pravdu nevěděla jsem do čeho jdu. manža říkal ,že jsem pěkně vyváděla a dělala mu ostudu. je od mé doktrory dost blbé ,že mi to neřekla že mi předepíše léky. Je problém v tom ,že jsem se jí přímo ptala na komplikace ,že to potřebuji vědět do práce neboť jsem na některé službě sama. Pokud bude nějaký epileptický záchvat a mě se bude točit hlava a nikdo další tam nebude tak taky můžu skončit v kriminále. Takže mne štve to ,že mi toto neřekla i když jsem se na tuto konkrétní věc ptala.
děkuji Anavi za podporu. Já začínám brát Utrogastan až zítra a to 3×D . Nedá se nic dělat v praci v práci budu muset asi polední polykat.a vzhledem k tomu jaké mám problémy se žaludkem tak nevím jak to dopadne ,ale bude to jen 2× za těch 14 dní tak to celkem jde.
Držím ti taky palečky ať se ti splní tyky to po čem toužíš ?
Ahoj Ivi,
já také děkuji za podporu.
Snad se toho 26.11. dočkám // na testu.
Dneska jsem začala mít takové příznaky, jako před MS, bolí mě v kříži, v podbřišku a v rozkroku mám takové divné tlaky…tak snad to nedostanu už takhle brzy?
MS mám dostat až 25.11. No budu čekat a uvidím… A co ty Ivi, jak se máš?
Ahoj Nepalka,Stepi,
Nepalka :dakujem,este stale verim,ze sa vsetky dockame!!! co ten utrogestan,hneva ta moc?
Stepi: neboj,ja myslim,ze clovek tak lahko nerozozna tehu nevolnosti od predmenstruacnych!!! Mne nebolo nic,ziadne priznaky a mala som v krvi HCG.....je to tym,ze sa ,pochopitelne,viacej pozorujeme a dufame!!!!
Drzte sa! Ja viem,ze to cakanie je hrozne dlhe!
pa
Ivana
Stepi: mam sa podla moznosti dobre. Dohodli sme sa ,ze pockame na jar a opat to skusime.....aj ta chripka tu stale strasi…a manzel este nie je ok…
A ja som tesne po angine…:o( Ked sa z toho vyhrabeme a opat bude slniecko,tak to skusime…
Ivi, tak hlavně, aby ti bylo dobře i po psychické stránce… na kašel stačí kapky a je nám dobře… ale psychika je potvora! Taky manžel ať je brzy v poho a můžete to zkusit brzy znovu!
Ale je fakt, že teď před Vánocemi je všechno takové hektické a stresující a pak k tomu ještě ta nostalgie…to člověk je ve větším nervovém vypětí a k tomu ještě to čekáni na // je fakt skoro o nervy!!! Tak se pozorujeme a hledáme ve všem příznaky těhu…
Ale to k tomu asi patří a všechny tady máme s tím své zkušenosti.
Ivi, tak se držte s manželem a věřte, že i vám to vyjde, ať dříve nebo později!
Zatím pa pa, měj se. ![]()