Hodnoty spermiogramu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22
22.10.09 12:07

Hodnoty spermiogramu

Poradi mi nekdo co presne znamenaji hodnoty spermiogramu žive sper. 8% a pohyblive 10%, kdyz mi to lekar sdeloval bylo mi podle tonu jasne ,ze je to zle,ale nemela sem uz silu dal to rozebirat.. Mame spermiog. zopakovat za 2 mesice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28294
22.10.09 12:13

Tady odkaz na hodnoty normospermiogramu:

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

A kolik bylo spermií v ml neřekl? Jakože kolik pak dělá 8% a 10%. A nerozumím údaji 8% živých a 10% pohyblivých. Těch 10% je jako z těch 8% živých?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
22.10.09 12:27

Rekl mi to jen takhle a ze to nevypada dobre, mnozstvi atd mi nesdelil. Ze mame nakoupit vitaminy,zmirnit stres.. a pak to zopakovat za ty 2 mesice. Nebo se objednat na konzultaci na andrologii. Ani nevim jesltli lze provest pri techto hodnotach IVF :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
22.10.09 12:30

To jsou teda informace, být tebou tak se zeptám ještě jednou a podrobněji, nejlépe vidět ten papír s výsledkem.

IVF lze provést i s velmi malým počtem dobrých spermií, znám pár, kterému dělali IVF při počtu pouhých desítek borců v ml (normálně jsou hodnoty v řádu miliónů).

Nevěš hlavu! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
22.10.09 12:58

Tak dik za utechu snad se to do priste zlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
22.10.09 13:08

Kacerek - my jsme měli 10 mil spermií/ml, 20% pohyblivých vpřed a 10% zdravých, což je taky slabota. Doktoři nám doporučili zkusit jednou IUI (na to ani nedošlo) a pak vzhledm k mému věku už nečekat a rovnou jít do IVF, které se nám naštěstí povedlo.
Spermiogram může hodně kolísat, ale doktor k nám byl upřímný a říkal, že i když by se podařilo ho zlepšit o 100%, stejně dosáhneme jen na spodní hranici normy. Přirozené otěhotnění možné je, ale pravděpodobnost malá.
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.10.09 14:53

Tak abych te snad uklidnila…pred par lety mel manzel 20000/mm3 (normal od 40000), vysledek pohyblivosti po 2 hod. 10% pohyblivych, 15% semipohyblivych a 75% nepohyblivych, bral 1 mesic vitaminy a hned napoprve jsem otehotnela. Nyni se snazime o druhe, spermiogram ma mnohem! lepsi, radeji stejne bere vitaminy, ale zatim nic. To dopadne dobre, uvidis…

• Citovat
  • Upravit
22
22.10.09 15:53

A jake vitaminy bral? To si pak otehotnela prirozene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
22.10.09 19:45

Ohledne spermiogramu a vitaminu. Spermiogram kolisa, to ze jednou vyjde spatne jeste nic neznamena, je potreba ho pozdeji zopakovat.
Otehotneni na poprve je mozne ale urcite ne diky vitaminum, ty se totiz projevi nejdriv az za 3 mesice tak dlouho totiz trva nez se vytvori nove sperma. Nam vitaminy vubec nepomohly a spg je spis horsi nez lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
22.10.09 19:50

Jeste jedna vec, prirozene se da otehotnet i se spatnym spermiogramem ale sance ze se to stane je velmi mala. Nam doktor daval priklad - normalne se podari otehotnet behem 10 cyklu, u nas ta sance byla behem 100 cyklu. Tak si spocitej jak dlouho bys mohla cekat kdyz mas 12 cyklu do roka! Ja cekat nechtela tak jsme podstoupili IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.10.09 14:46

Ano, otehotnela jsem prirozenou cestou. Manzel bral zinek, E a pak jeste neco na pohyblivost spermii. Ziju v zahranici, predpokladam, ze u nas v CR tyto vitaminy maji jiny nazev. My jsme se ale nesnazili hned po brani vitaminu, manzel prodelal infekci prostaty, byl lecen antibiotiky (prosinec), pote bral vitaminy (leden), on ty vitaminy bral vlastne na popud sveho osetrujiciho lekare, ktery mu prave doporucil udelat si nejprve spermiogram, to nebylo kvuli planovanemu tehotenstvi. My jsme v te dobe jeste o diteti nemluvili, az ke konci brezna jsme si rekli, ze se nebudeme chranit a kdyz to vyjde, tak budeme moc radi a ono vyslo napoprve. Zato ted planujeme a snazime se, ale zatim nic. Holt to chce stesti a trpelivost…

• Citovat
  • Upravit
2670
23.10.09 15:28

Cau holky můj manžel má taky špatný SPG. Má jen 7 milionu v 1 ML. Dále má jen 1 % normální pohyblivost 95% nepohybliví a 2 % bez patogeneze tzn. bez poškození všech tří části 98% různě poškozené . Stále mi odmítají udělat IUI ,že je to zbytečné nabízí jen IVF.Pokud počítám cenu co musíme dát ze své kapsy tak to může být i 70 000 tisíc. Oni nedokáží pochopit ,že takou částku nedám dohromady během dvouch měcíců na tento zákrok budeme mít tak za rok . Nechtěla jsem čekat jen tak nadarmo a chtěla jsem zkusit i tento lehčí zákrok co kdyby to přeci jen vyšlo.zázraky se přeci občas dějí.
manžel naštěstí nemá varikokélu a tak se ani možná nezjistí čím to je. Budeme ještě čekat na genetiku.

Můžete mi napsat z recese jen pro zajímavost zda to může být způsobeno prostředím. manžel vyrůstal v Ostravě tak do 20 let. Nemáte podobné zkušenosti? Možná by stálo za to udělat nějakou studii na dané téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
23.10.09 15:40

Nepalka - vy jste samoplatci? 70.000 je síla! Zkuste změnit CAR a zkusit to někde jinde, kde vás do IVF nebudou hned nutit.
Já si myslím, že životní prostředí a stres mají na kvalitu spermií ohromný vliv, takže to klidně může být tou Ostravou.

Nám se to přirozeně po 1,5 roce povedlo,a le v 7. tt jsem potratila. Dodnes se nemůžu zbavit myšlenky, že za to mohla nějaká špatná spermie. Takže já bych se u přirozeného početí bála i toho, ale to je čistě můj subjektivní pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
23.10.09 15:47

Nepalko, u nas to prostredim rozhodne neni, protoze vyrustal na krasnem miste, nekouri, nepije, drive sportoval. Hodnoty spg mame podobne jako vy. Urolog nam rekl, ze to mohlo byt nejakou virozou co v mladi prodelal. Nam v reprofitu IUI s timhle spg udelali ale musela jsem hodne premlouvat. Doktor mi rikal, ze sance jsou tak male tak je zbytecne vyhazovat penize. Jaktoze vas to bude stat 70 000? Normalne IVF hradi pojistovna, nas vyslo na 18.000 Kc. A to jsme meli i ICSI a PK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
23.10.09 21:18

Mám cenník z Obilného trhu a tam mi zaškrtla co vše nám doporučuje.
Prodloužená kultivace 4 tis., konzultace 300 kč nevím kolik jich bude potřeba,více jak 5 tis. za hormonální podporu
asistovaný hatching 3500 kč
ICSI dle počtu vajíček 6 ks 8 tis a dále po 1 tisíci dále transferová souprava 1100, a nevím zda preimplantační genetické vyšetření cena 35 tis . Toto zatim nevim zda bude potřeba.takže zákla počítám tak 25 tis + ta genetika zda bude potřeba.
Máte někde o jinut cenník .
Manžel žije taky zdravě sportuje nekouří ,ale SPG je špatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí