Hodnoty spermiogramu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3990
29.10.09 10:52

Nepalko - 5 tis. za hormonální podporu je moc, určitě jde stimulovat něčím levnějším, asistovaný hatching je úplně zbytečný, většinou se nedělá, preimplatační diagnostika se dělá jen hodně vyjímečně, když vám vyjde špatně genetické vyšeření a ani pak ne ve všech případech (viz Bubli), takže ve finále to tak drahé není. Nás vyšlo IVF cca na 16.000 Kč včetně zamražení 6 embryí.
V Brně si holky hodně chválí Reprofit, stálo by za úvahu zkusit to i tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
29.10.09 14:04

Nepalko, Linda ma pravdu PGD neni potreba. V reprofitu te IVF bude stat 18000 Kc a mas v tom i ICSI, PK a lepsi stimulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
29.10.09 16:10

Taky jsem se na to dívala ,ale je problém v tom ,že tam pracuje pouze jedna lékařka .Nedokážu jít k doktorovi když jsem byla mala pokusil se mně někdo znásilnit. Pokud by šlo dítě normálně tak by nebyl problém ( s manželem někde na romantickém místě). Není mi tak či tak přijemné každý měsíc chodit na kdejaké vyšetření .
Pokaždé tam potkám někoho známého každý se ptá kam jdu tak se snažím mlžit.
Stačilo mě ,že mi řekli do telefonu ,že si nesmím vymýšlet ,že tam pracují i lékaři na Obilnáku . 14 dní jsem pořádně nespala měla děsné sny a byla jsem z toho na nervy a nedošlo k ovu. Taky jsem měla z toho i zimnici a teplotu a konečně jsem tento příběh řekla i své rodině tajila jsem to 30 let. Říkali proč jsem to neřekla dřív ,ale já jsem nevěděla přesně co to znamenalo . Nikde se o tom nemluvilo nepsalo jako v dnešní době.

Tak jsem to tam minule řekla a není problém říct ,že chci lékařku a oni to zařídí aspoň pro mne.Tak ted jsem trošku v pohodě a v listopadu snad bude ovu a IUI .Problém je akorát v práci se službama nevím který den vše bude přešně a přehodit to den do předu není jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
29.10.09 16:26

Nepalko - je mi líto, co máš za sebou - chápu, že je to velký psychický blok. Jestli jsi na Obilňáku už domluvená, tak to vyzkoušej tam, ale hlavně se nenech nutit do úkonů, které nejsou nezbytné, ať neplatíte tolik.
Taky uvidíš, jestli se manželovi třeba spg nezlepší, pak by byla velká šance i na přirozené početí. Přeju hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
3.11.09 15:06

holky jaké mají být hodnoty normálního spermiogramu?
Nedopadl nám dobře a moc se v tom nevyznám a jsem teda hodně smutná :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
3.11.09 15:26

www.spermiogram.cz

Spermiogram od A do Z
Co to je?

Vyšetření ejakulátu, které posuzuje plodnost muže.

Zkrátka, v jaké kondici jsou jeho zárodečné buňky – spermie.

Jak se vyšetřuje?

Muž získá ejakulát masturbací . Ejakulát se nechá 20 – 30 minut zkapalnět a změří se jeho objem. Pod mikroskopem se v počítací komůrce odečte koncentrace spermií, která se udává

v milionech na mililitr. Dále se hodnotí pohyblivost: kolik spermií v počítací komůrce se pohybuje v % pohybuje, také se hodnotí rychlost, přímost pohybu, pohyb na místě. Morfologie: hodnotí se jak spermie vypadá, případné deformace spermií nejsou žádoucí.

V ejakulátu by neměla být další příměs buněk, zajímají nás především spermie.

Hodnocení spermiogramů dle Laboratory manual WHO

Normozoospermie:

Normální ejakulát dle normy WHO

Objem 2 ml a více

Koncentrace spermií 20 mil/ml a více

Morfologie 30% spermií a více s normální morfologií

Pohyb 50% spermií a více s progresivním pohybem vpřed

Příměs buněk < 5

pH > 7

Oligozoospermie - koncentrace spermií menší než 20 mil//ml

Asthenozoospermie – méně než 50% spermií s progresivním pohybem vpřed

Teratozoospermie – méně než 30% spermií s normální morfologií

Oligoasthenoteratozoospermie – kombinace tří předchozích vad

Aspermie – nepřítomnost spermií v ejakulátu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
3.11.09 15:30

no podle výsledků to nevypadá dobře :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
3.11.09 15:35

Lindo nevěš hlavu mi ten spermiogram máme taky špatný a jde s tím i něco dělat dítě bude ,ale bude to trvat delší dobu a stát nějaké peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
3.11.09 15:38

a vy ho máte jak moc špatný? Kdyžtak písni do SZ.  :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
3.11.09 16:01

Ahoj Lindo, třeba ho tak špatný nemáte. Mě vždycky hodně trápí, když tady holky píšou, že mají špatný spermiogram, „jenom 10 mil spermií“ a tak. My nemáme ani půl milionu :cry: , z toho pár pohyblivých, tady ani ICSI zázraky neudělá. Jsme z toho špatní, ale budeme bojovat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
3.11.09 20:27

Lindi, nesmutni a hlavne z jednoho spg nedelej zavery. Spg hodne kolisa, treba jste narazili na spatnou davku. Jinak zkuste vitaminy - E, Zinek, prip. Profertil ale ten je celkem drahy. Taky omezit horkou vanu a obtahle spodary, koureni a alkohol. Za 3 mesice to zkuste znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
3.11.09 20:32

Bubli díky moc, nadopuji manžu vitamínkama, tak snad to něco pomůže …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
4.11.09 14:26

Můj má jen 0,5-1mil/ml a jen1%pohyb. Když nepomáhaly vitamíny, tak byl i na operaci varikokély a vůbec nepomohla. Nekouří, sportuje.......... Tak nám jiná možnost než IVF nezbývala :-? Prošla jsem i Obilňákem a ty ceny se hodně liší i potřebným množstvím léků ke stimulaci. Já mám např dlouhý cyklus a potřebuju hodně vysoký dávky (píchala jsem si až 450mj). Tak jsme se s přispěním pojišťovny tak tak vlezli do 30.000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
5.11.09 10:15

Ahoj Bsik, tak to vypadá, že jsme na tom podobně. Vám se nakonec zadařilo? Teda ale máš toho za sebou spoustu, klobouk dolů. Můžu se tě prosím zeptat, vy jste při IVF neměli problém mít dostatek dobrých spermií? Když tak prosím pošli SZ. My při IVF neměli ani dost dobrých spermií na těch několik vajíček. Nikde nemůžu najít žádné diskuze na tohle téma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
5.11.09 12:51

Mandarinko, dr vždycky říkal, že na oplodnění v misce to není, ale na ICSI tam vždycky něco vylovili :-) Když to tak vezměš, tak mají na výběr z řádově ticíců. A většina vajíček se vždy podařila oplodnit. Já jich teda nikdy neměla moc a je pravda, že asi nebyla ani moc kvalitní, protože se ani nezadařilo nikdy nic zamrazit. Hlavně je důležitý se nevzdávat a věřit, že se jednou zadaří. Na Obi nám s tímto spermiogramem dokonce udělali i IUI. Ale to sami říkali, že šance je minimální, ale proč to nezkusit. Tak jsme to podstupovali ve fázích šetření na další IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí