Hodnoty spermiogramu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7592
5.11.09 17:29

holky a je třeba aby manža dodržoval nějakou stravu nebo může pít i pivko nebo sladké? Vůbec se už v tom nevyznám a co je teď dobré a co ne …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
6.11.09 10:39

Hodně záleží na příčině. Vůbec to nemusí být nezvratné a hodně chlapům opravdu pomůže užívat jen nějaké vitamínové produkty. Mýmu ale diagnostikovali varikokélu se kterou sice nakonec byl na operaci, ale už vůbec nepomohla. Ve finále kvůli zlepšení ani nejezdil na kole a ani se nekoupal ve vaně, ale jen sprchoval. Ale pivko si teda dával :-D Ale není nějakej pivař přeborník…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
7.11.09 20:48

Hurá sláva manželovi se druhý spermiogram dost zpravil. V 1 ml má 23 mil. a 11% je rychlích a bez poškození. Dále nám řekli ,že třeba ten další může být zase špatný.Bral pouze vitamin E,acidum folicum a celaskon a zbytek multivitaminu každý den bral pouze jeden vitamín a konečně přestal nosit slipy má trenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
viki k
17.12.09 21:10

Linda1 - pivo se moc nedporučuje,při 10 pivech týdně se prej hodnoty spermigramu výrazně zhorší.alkohol snžuje hladinu testosteronu

• Citovat
  • Upravit
2670
17.12.09 22:22

Je pravda ,že teď pře druhou IUI Měl druhý nejhorší SPG . ten co měl 23 mil se již nikdy nezopakoval. Nevím zda to nebyo tím ,že měl taky dovolenou. Stále přemýšlíme zda koupit ten profertil nebo ne.Uvidíme jak dopadne další IUI a dle toho se asi rozhodneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.12 11:21

Dobrý den všem,

chtěla bych poprosit zda někdo ví, co znamenají jednotlivé hodnoty spermiogramu Hs8 95%, Hs14 60%, Hs36 50%

Od doktorky jsme se dozvěděli, že jde o Oligosperia, že by manžel měl jíst vítamíny a vyvarovat se stresu atd. Ten den, kdy jsme tam byli jsme měla zase „svůj stres den“ takže jsem ji moc neposlouchala, protože jsem byla asi špatná z toho, že chyba je v manželovi a ne ve mě…(takový ten pocit, že to nemůžete ze své strany ovlivnit)takže v podstatě nevím, co přesně ty hodnoty znamenají. K dalšímu doktorovi jdeme příští týden a manžel na kontrolní spermiogram, ale chctěla bych to vědět už dnes. :think: děkuji :mavam:

• Citovat
  • Upravit
17.9.24 15:14

Špatný spermiogram ?

Ahoj všechni!

Chtěla bych se zeptat zda mi nekterá z vás muže blíže vysvetlit výsledek spermiogramu. Přítel podstoupil odber uz po druhé, první výsledek byl lepší než druhý. Máme celkem z toho hlavu jak balón. Byla bych vdečná za vaše zkušenosti a rady.

Vzhled : normální
Zkapalnění - normální
Objem - 3,7
Ph - 7,8
Koncentrace - 6
Kultivace - ne

Motilita
Progresivní rychla - 6%
Progresivní pomalá - 25%
Neprogresivní - 10%
Nepohyblivé - 60%

Morfologie
Normální 3%
Defekt 97%

Dr. Nám zaškrtnul oligozoospeemie, astenozoospermie a terazoospeemie.

Moje otázka zní, je to tak strašny? Objednala jsem mu už nejaký vitamíny ale budu vdečná i za rady co vašemu příteli nebo manželovi pomohlo na zlepšení hodnot.

Dekuju a krásny den všem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZinaJudita1
18.9.24 16:03
@Veronika051192 píše: Více

Ahoj, chybí ti tam některé položky - kde je celkový počet spermií, celková pohyblivost?
V té zprávě bys měla mít napsané, že se SPG stanovuje podle WHO a rok, bývá 2010. Můžeš si to najít na internetu jaké jsou normy.
Ale, ať to nemusíš hledat, já to vím, tak ti to napíšu. Z r.2010 je norma koncentrace 15 mil/ml. Takže, pokud uvádíš, že přítel má koncentraci jen 6, tak je to opravdu málo, je to dost pod normou. Celková pohyblivost spermií, má být min. 40% pohyblivých a z toho min. 32% progresivně. Celkový počet spermií má být kolem 250 mil.
Jediný co má přítel fakt skvělý je objem 3,7 ml, to je množství 8) Bývá tak 2,5-3 ml. Celkový výsledek - oligo, asteno, terato dohromady, tj spíše špatné:
oligospermie – spermií v ejakulátu je málo
astenospermie– pohyb spermií je nižší než normálně, spermie jsou „pomalé“ anebo se nehýbou vůbec
teratospermie– patologické hodnoty morfologie :,(
Nejlepší vitamíny pro muže na spermie - Repromen a Folandrol ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex