Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky
,
Chystate se na ivf nebo ket? Pojdte se pridat a pokecat ![]()
Ja uz mam za sebou 1ivf, 1et a 2kety, zatim neuspesne, ale verim, ze je to jen otazka casu
Momentalne cekam na vysledky genetiky a hematologie a v breznu nas ceka imunologie. Mame jeste v mrazacku 6 prvojader a 3 blasty, tak v unoru dame jeste ketik. A co vy? Jak jste na tom?
Ahoj. Tak mě čeká 1.ivf teď v březnu. Na Valentýna začínám stimulovat a koncem února jdu na OPU. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Jak to, že se vám nedaří? Máte nějaké problémy? Nám nic nezjistili, tak si říkám, proč to nejde. Ale věřím, že existuje podaří. ![]()
@lenusek11111 ahojky ![]()
Manzel ma hodne slaby spermiogram, ja zatim vse ok. Uvidime jak dopadnou dalsi vysetreni. Chodim ted na fyzioterapii pro posileni panevniho dna a taky k cinske lecitelce
. Zkousim vse mozne.
A to bude tve prvni Ivf?
Ano bude to mé první ivf. Jsem celkem nervózní.
Já jsem byla na laparoskopiiparoskopii, u čínského léčitele, chodím na Dornovu metodu, byli jsme oba na genetice. Chlap má spermiogram v pořádku a před 14dny jsme dělali ještě kontrolní spermiogram a k tomu jsme nechali udělat test integrity DNA spermií. Vše v naprostém pořádku.
Jak dlouho se snažíte vy? My uz skoro 3 roky. Je to na hlavu už. Proto mám obavy.
My taky uz skoro 3 roky. Jojo, je to na palici. Ale vidim, ze uz jedno ditko mas a docela velky klucik
. To jsi byla maminka mladatko. Budem si drzet palce draha. Neboj nic, urcite se nam brzy zadari ![]()
No mám jedno z prvního manželství. Mamina mladá a hloupá. Syn je z úletu. Ale mám ho ráda. I když teď dělá spoustu špatných věcí a vybral si špatnou cestu, kterou se chce dát. Je to ještě dítě. Ale dal se na stranu svého otce a já se trápím nad tím, co z něj bude.
Ale na druhé straně mám skvělého muže, který při mě stojí, má mě rád.
Věřím, že se nám zadaří. A jak probíhalo u tebe tvé první IVF?
Ahoj holky přidám se k Vám. Chci se optat v Praze Pronatal máme 5 mrazáčku je to už 3 roky. Nevím jaká kvalita. Chci se zeptat jak funguje KET? jaká je příprava. mě říkali 11 den po menstruaci na ultrazvuk. Stejně myslím, když bylo IVF tak se hormony brali před menstruací. A když půjdeme na KET lze embrya si připlatit o prodlouženou kultivaci? děkuji
Ahoj. KET znamená zmrazení již hotových a dobře připravených embryí. Nevím sice, proč tě zvou 11 den na utz. Také nerozumím tomu, že by sis chtěla připlatit za prodlouženou kultivaci. Toto bych doporučila již na začátku, kdy je vajíčko oplodněno. prodloužená kultivace znamená, že se emrbyo vyvýjí 5 - 6 dní a poté se buď transportuje do těla ženy a nebo mrazí. KET je to, že to embryo rozmrazí a vloží ti ho do bříška. Tady už je na prodlouženou kultivaci pozdě. Při KET si myslím, že není žádná příprava. Možná tak kontrola s utz, kde se zjistí, jak na tom jsi s ovulací a doktor se s tebou domluví na termínu vložení embrya.
Doufám, že jsem ti to dobře popsala. S PRONATALEM v Praze nemám zkušenosti. Já dojíždím do Brněnského heliosu. A jsem tam velmi spokojená.
Lenu moc díky za rozsáhlou informaci. mám v tom hokej
. Měla jsem 3 IVF nikdy né Ket a z posledního IVF máme syna a zbyli nám 5 mrazáčků dívám se do protokolu počet kryokonzervovaných embyí : 5 (96 hodin ). Volala jsem do Pronatalu a paní na recepci říkala zda do toho jdeme hned v den mestruace zavolat a 11 den na ultrazvuk. Můj pocit jak jsi psala, když je to zamražené a bez hormohu nevím zda to tělo přijme zda KET má takovou úspěšnost jako IVF. nevím zda je nějaké šance na otěhotnění.
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Já mam posledního mrazáčka z třetího IVF a chystám se v únoru, spíš na konci. Jinak já mam hned z prvního IVF skoro čtyřletého kluka, o druhátko se snažíme dva roky s pomocí asistované reprodukce a ani ťuk
Byla jsem hodně zoufalá, více než u prvního, pač tam to šlo docela rychle. Musela jsem chodit k psychologovi a teď už jsem docela smířená, že budu mít jedináčka, ale ještě to úplně nevzdávám. Já jsem v pořádku (před synem PCO, alergie na embryo, anovulace atd), po porodu mam MS docela pravidelnou a také ovulaci, ale manžel mizerný spermio. Chodím k Hulvertovi do Iscaru…Je fajn mít si o tom s kým pokecat, já v reálným životě nemam moc kamarádek s podobným problémem
@janina2222 budeš mít ket v přirozeném cyklu bez estrofemu? Já bych to měla mít také, Hulvert (primář Iscaru) prý s tím má dobré zkušenosti, je to pro tělo méně zatěžující
AHOJ HOLKY, MY MÁME ZA SEBOU 3X NEUSPĚŠNÝ KET. Máme už komplet všechny vyšetření. Ted čekáme na poslední vyšettření - reprodukční imunologie v Praze Podoli, to je pry uz posledni vysetřeni, ktere leze udelat.
Ahoj holky a @Martrich @lenusek11111
přidávám se k Vám. Doufám, že bez hormonů si mé tělo poradí a do 14 dnů budu moct jít na další KET abych se případně začala připravovat na celý maraton IVF a do té doby zajistila všechna potřebná vyšetření, které mi objasní, proč se nedaří ![]()
@Lucinecka1 Obávám se, že ani moje KETy dopadnou stejně. My máme jen fenetiku zatím. 9.2 jdu do CAR a rovnou si řeknu o žádanky na imuno a hematologii. Do dalšího IVF se bez toho pouštět nechci. Škoda času, peněz a toho zklamání ![]()
@Martrich píše:
@janina2222 budeš mít ket v přirozeném cyklu bez estrofemu? Já bych to měla mít také, Hulvert (primář Iscaru) prý s tím má dobré zkušenosti, je to pro tělo méně zatěžující
Už si měla někdy KET bez stimulace? Já při kontrole bez estrofenu neměla sliznici dost vysokou, tak se odložil na další měsíc s podporou hormonů. Ted jdu na kontrolu a doufám, že kontryhel a inofolic pomohly k sliznici ![]()