Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@medmenka ahoj, my jsme se několikrát už potkaly… Chodíš do Iscare pořád? Já se tam zase vrátila, jsem u primáře Hulverta, je sice hrozně vytížený, ale jinak je fajn…
@Martrich jj, chodím, já se zase snažím chodit jen k Jaržembovské, tak doufám že konečně budeme úspěšní. Kolik máš mrazáčků?
@Martrich mám dceru normálním způsobem to mě bylo 22 pak chtěli jsme druhé a nic 3 IVF celkem to stálo 100 000. Až v tom posledním mám 5 mrazáčku 96 hodin prodloužené kultivace nejsem si jistá co a jak Ket nikdy jsem neměla. Vždy jen IVF a proto mě zaráží, že najednou z posledního IVF najednou je zamraženo 5
jinak malému je 3 roky to jsme čekali dvojčátka, ale na pátem měsíci druhý syn zemřel jinak měla jsem dva řezy děti přes 4 kg.
Ahoj děvčata.. Snad nevadí že se k Vám přidám. Minulý týden jsem byla na svém prvním IVF a bohužel neúspěšně. MS jsem dostala ještě 5 dní před tím než měla dorazit. A teď nevím co dál. Máme 2 mrazáčky. Všechno se to ve mě mele. Dát si pauzu a na chvilku se odreagovat a nebo jít hned do KET? Jste na tom někdo podobně? Jaké jsou Vaše pocity? ![]()
Co máte za sebou za vyšetření a nebo by jste doporučily mě za vyšetření? Děkuju
@jelizavetka Ahoj, taková zklamání známe snad každá
já měla v listopadu 1IVF (taky jsem dostala MS o 5 dní dřív), leden první KET (MS do 12 dne) a za týden nebo za měsíc jdu hned do dalšího KET (dle sliznice, ted jsem vez hormonů).
To je asi na Tobě, jak Ty se cítíš a jak Tobě se do toho chce. Můžeš jít klidně hned, když je sliznice OK, jinak se to dá podpořit hormonama. Tak to máš všechny základní vyšetření. Ještě možná hematologii. Jinak já jsemtaké v začátku a kromě genetiky žádné nemám. Pokud se další KET nepovede, půjdu do imunologie a dál.
Tak držím palce at se mrazáčci chytnou a žádné další IVF nebude potřeba ![]()
Já kdybych měla mražáčky jdu hned. Chtěla jsem hned i do druhého ivf doktor mi neřekl ne, ale začla mi haprovat ms takže nakonec jsem musela čekat. Ted kdyby mi zůstali mražáčci jdu do toho nemám na co čekat ale hlavně záleží jak se budeš cítit ty! z vyšetření
mám genetiku a imuno laparoskopii
@pcd já bych vždy chodila hned každý týden ![]()
tak oni doporučují od stimulace alespon 3 měsíce pauzu… taky bych zbytečně nečekala. Zvlášt v našem případě, kdy přirozeně se zázrak fakt nestane ![]()
A zjistili něco tou imulogií? Mě dávají automaticky prednison a vyčetla jsem, že léčba prednisonem a sex s ochranou je základní základní léčbou po imunu…
![]()
No mně přišli na alergii na manželovo sperma takže jak píšeš prednison a sex s ochranou ale četla jsem že pokud alergii nemáš a bereš predniso že to může ublížit, no a na genetice vyšlo že pokud by jsme měli kluka ve vysoká pravděpodobnost barvosleposti ale s tím se dá žít a nemusí se to stát jen abychom s tím počítali,
Jo a ještě já jsem ti ted nějak klidnější poprve jsem byla ze všeho vyjuchaná a na manžela jsem často vyjela ted jsem nějak v klidu, celkem si to užívám
Ahoj mužů se přidat mezi Vás? Taky už jsem byla 4× na IVF naposledy v říjnu 2014.Bohužel neuspešně bylo jen jedno 7 buněčné oplozené vajíčko a bylo pomalejší. Teď jsem dobrala léky injekce a v sobotu mě čeká transfer. Tentokrát Máme tři oplozené vajíčka tak jsem zvedava jak dopadnem.
Holky něco Vám povím je my smutno kolik umělé oplodnění stojí kolik si vydělávají na lidském neštěstí. My měli celkem 4 IVF, ale 4IVF zdarma. Podepsali jsme docentovi, že si na mě udělá výzkum. Proč né. Všechno kvalitní vyšetření jsem měla a proto se asi nám to i zadařilo i, že máme 5 mrazáčků. Samozřejmě s panem docentem jsem v kontaktu občas zavolá co a jak jak syn dělá pokroky, s jakou porodní váhou se narodil samozřejmě mu to asi zvýší klientelu protože malý měl přes 4 kg a dělá větší pokroky než to dědátko z druhé rodiny. samozřejmě jsem za to vděčná, že si tenkrát vybral mě jinak asi bych druhé dítě neměla nebo nevím.
Druhá rodina je, že mají stejně staré dětátko akorát přirozenou cestou. Tak nás monitoroval průběhu našeho těhotenství samozřejmě tu rodinu neznám. ale byla jsem s tím seznámena. My nic za to nedostali jen to že mám syna jsem vděčná.
@jahudka75 ahoj, tak Ti přeji, aby se transfer zadařil. tak to máš za sebou zdlouhavou cestu
bylo by na čase. Přišlo se na něco, proč se nedaří?
@janina2222 ahoj, je to smutné. To siříkám dnes a denně, jak na tomhle někdo může vydělávat. Když si pak ještě vezmu, jak toxíci přijdou k hepat. C a pak jim pojištovny zaplatí statisícové léčby interferonem, je mi na blití.
Tak to jsi měla sakra štestí
ikdyž až 4 IVF, to už se snad to štěstí usadit muselo