Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Milé dámy, i když toho mám o IVF načteno spoustu, ráda bych si přečetla i příběhy jiných, popřípadě řešila dojmy s někým, kdo se v nejbližší době chystá na IVF. Já začínám se stimulací cca za 14 dní a to Gonalem 112,5 jednotek.
@kejmii Ahoooj! Jestli se teď v tomto cyklu nestal zázrak, tak mě to čeká taky cca za 10 - 14 dní. Taky gonal, ale rozpis léků je ještě v CARu, jdu si pro ně první den MS. Takže to budeme mít zhruba nastejno ![]()
@kejmii ahoj, tak mě také čeká IVF, ale až někdy v listopadu. Tedy budu pár kroků za Váma holky ![]()
@Anys29 Ahooj
, já bych měla dostat tak 25.10. a 2 DC si začít píchat. Léky už mám doma, tak to bysme mohly mít opravdu na stejno ![]()
@kejmii No tak to fakt budeme mít skoro stejně
Kam chodíš do CARu? Já k Apolináři.
@Anys29 Já do Pronatalu. Necháš si zavést dvě embryjka nebo jedno?
@kejmii Nejdřív jsme si s mužem mysleli, že dvě, ale dohodli jsme se nakonec, že jedno. A kdyby to nevyšlo, tak pak bychom dali dvě. My už doma jednu princeznu máme, budou jí za pár dní tři a tehdy to šlo přirozeně. Když jí byl rok a půl, začali jsme se snažit o sourozence a nic, po roce jsme šli na vyšetření a ekjhle, manžel má špatný spermio. Nečekali jsme to, ale jsem ráda, že to řešíme. Ale tři děti chceme, takže dvojčatům bychom se nebránili. Ty si necháš zavést dvě?
@LKK A kampak chodíš? Druhé, protože první nedopadlo, nebo už máte jedno mimi? Jestli se moc ptám, tak mě odkaž do patřičných mezí ![]()
@LKK Aha, pochopila jsem to správně, že 1.IVF nejspíš nevyšlo?
@Anys29 Ano, nechám si zavést dvě. Původně jsem chtěla jedno, ale jsem ve výpovědi a popravdě nevím, co bych dělala, kdyby to nevyšlo.
@kejmii Vyjde to! Musíme si věřit a myslet pozitivně. Prostě musí. Já se od listopadu vracím po rodičovské do práce, takže budu mít co dělat. Naštěstí jen na zkrácený úvazek. Tak to bude zajímavé ![]()
@kejmii Nebyla. Nebo teda jo, pokud bych nějaký problémy měla nebo mi to doktoři doporučili. Ale já měla první těhotenství úplně bezproblémový. I když samozřejmě ta pravděpodobnost, že nastoupím do práce a za 14 dnů půjdu na neschopenku, tu je. Potřebuju něco dělat, abych nemusela myslet na to, jestli se mimi chytlo nebo ne. Dočetla jsem se, že stejně záleží na několika prvních hodinách a pak samozřejmě klidový režim, jasně, že nebudu házet uhlí do sklepa. Ale sezení v kanceláři dva dny v týdnu - to nevidím tak strašně. Ono stejně, když mám malé dítě, budu se muset starat. Jako je jiná věc, když žena několikrát potratí. Tak pak je klid určitě na místě. Ale to není můj případ, naštěstí.