Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Hermiona85 ahoj, já zase četla, že větší šance jsou s KETu, druhý a třetí pokus o mimčo mají větší úspěchy.
Jinak já jsem teď po TE a jsem doma, práci bych teď nedala, dojíždím 60km do práce a k tomu prostředí v práci není vůbec vhodné pro maminy, gynekolog mě nechal okamžitě doma, poněvadž ví, kde pracuji. Ale je to dlouhé, manžel jezdí z práce až v 17hod, tak otravuji tchýni, chodíme na procházky a připravujeme recepty na vánoční cukroví ![]()
@Flipanek ahojky, děkuji moc za podporu.
Snad se podaří. Pokud rozmražení přežijí oba, tak snad to bude ještě větší šance.
Minule mi transferovali jen jedno.
Můžu se zeptat co to je zkratka TE? Jestli to je transfer embryjka, tak ti držím palečky. Je fajn, že máš takovou tchýní s kterou vyjdeš na procházku
To se cení.
Samozřejmě chápu, že jsi doma.
Já taky chtěla u IVF být. A byla jsem doma 5týdnů. Ale stále mě otravovali z práce, stresovali, že jsou šéfi na mě nasraní a neustále se vyptávali, kdy se vrátím. Tak jsem z toho měla také nervy, že jsem si teď řekla ne. Nikomu tu nepovím ani slovo. max. vemu paragraf a budu chodit do práce. Případně pak, kdyby se zadařilo, tak půjdu na nemocenskou, ale dřív mě na ní nikdo nedostane.
A v práci jsem s některým skončila. Holky věděli, co podstupuji a přesto, jedna měla tu drzost mi posílat smsky a maily, že v práci je toho hodně, nestihají kvůli mě. A kdy už se konečně hodlám vrátit atd… no děs
Člověk si fakt v dnešní době nemůže dovolit jednou za 6 let na nemocenskou - mluvím za sebe…
![]()
@Hermiona85 TE jsem myslela transfer em.
Tak to máš super kolegy, u nás v práci všichni v pohodě, ale najdou se i zlý a nepřející, kteří ti řeknou, proč jsi 5 týdnů doma a pak se to stejně nepovede. A nebo tací, kteří mi pořád předhazují, že těhotenství není nemoc, ale ne všichni ví, co celý ten kolotoč obnáší
@Flipanek @Hermiona85 Ahoj holky, já začnu stimulovat (snad) o víkendu, v pátek si dojedu pro injekce. S tou prací - já se mám 3. 11. vrátit do práce po rodičovské, takže parádní načasování! Naštěstí jen na zkrácený úvazek a sedím v kanceláři (dva dny tam a půlden doma). Vypadá to, že OPU mi vyjde hned na ten první týden a budu se modlit, aby to bylo v den, kdy jsem doma a nepracuju
Nechci, aby o tom v práci někdo věděl. Teď ještě řeším, že jsme s malou už více než týden pořád na hromadě, takže doufám, že na ET budeme obě zdravé… sázka do loterie.
@Anys29 držím palečky ať ti vše klapne.
@Flipanek ano máš svatou pravdu, hodně lidí vůbec netuší, co celý ten ceremoniál obnáší. Je to náročné a hlavně psychicky. Když jsem řekla šéfovi, co podstupuji, tak mi neřekl tehda ani jediné špatné slovo, chápal mě a podporoval. Taky říkal, že bych se stejně asi v práci nedokázala soustředit na práci.. A ejkle problém byl nakonec v kolegyních. Smutné a pravdivé.
Tak teď už jim nic neříkám a je klid. ![]()
tak pááá
@Anys29
díky..musím vás dočíst, ať jsem v obraze..nás čeká IVF minimálka, první pokus…uf, se ale těším…nemůže být hůř než je i teď, když to nejde samo ![]()
Holky, všem moc držím palečky ![]()
@Flipanek ten tvůj obrázek mě dostal
tak se asi budu cítit při stimulaci ![]()
@Liška2014 při stimulaci ne, ale po odběru vajíček.
Manžel se mi včera ptal, jestli bych do toho šla znovu, kdybych věděla, co mě čeká, po odpovědi, že ano, tak uznal, že mi ženský jsem prostě silnější nátury, co bude asi říkat, až bude stát u porodu
![]()
@kejmii Ahojky já jsem na tom stejně jako @Lenek
IVF v září a KET Listopad.
@Lenek Ahojky tak dneska ultrazvuk dopadl dle očekávání. Ovulka byla, ale slabá teda jestli se tomu dá vůbec říkat ovulace. Takže jdu v listopadu do boje s tebou
už mám doma clostilbegyt tak snad to bude ok a zvládne se KET ![]()
@Hermiona85 Ahojky
Také jsem po neúspěšném IVF a teď v listopadu KET.TAk snad se už zadaří ![]()
Ahoj muzu se pridat?
ja cekam uz jen na papiry z pojistovny; snad brzy dorazi pac jsem jiz 22.DC a v CARu mi rekli ze bez papiru od pojistovny mi zadny leky nepredepisou ![]()
tak at to stihnu od pristiho cyklu se stimulaci
jinak bych musela mesic cekat.
jak vidite v popisu tak mam toho uz taky hodne za sebou po poslednim IUI biochem. tehotenstvi takze cekam ze tenhle cyklus se MS o neco spozdi..jeste me to docela stve, u toho pozitivniho testu jsem docela doufala ze uz to klaplo..no nic ![]()
nadeje vkladam do IVF, budu vkladat 2 embryjka pokud bude moznost
@Baterinka Jasně, že můžeš!
Držím palce, ať to pojišťovna stihne a nemusíš čekat!
@Baterinka Hojky
budu držet palečky ať nemusíš čekat další měsíc.