Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Přečtěte si článek: K čemu slouží PGT a kolik stojí?
Přečtěte si hodnocení Next Fertility IVF Prof. Zech Pilsen s.r.o.
@rzipkova ahoj, moc děkuji. Partnerovi se líbil, i tím, že to byla taková uvolněná atmosféra, samej vtípek ale nic moc k věci
Já jsem ještě z oboru takže na moje otázky ani moc neodpověděl, řekl že to budem řešit příště. Přišlo mi, jak kdyby nevěděl no. Takže uvidíme, zatím máme čas než si bude domlouvat termín. Tak to moc fandím, 9 folikulů je paráda. ![]()
@rzipkova Ahooj, tak jak jsi dopadla?
Kolik Vám nakonec zbylo vajíček po testování? To už máš asi i po transferu viď?
Ahoj holky, přidám se k diskuzi. Já mám za sebou dvě ivf s PGD a bohužel obě neúspěšné:( 1.ivf 12 embryii na testování a všechny nesly moji vadu, 2.ivf 10 embryii k testování a dvě byly zdravé, 1. zavedene embryo se uchytilo, ale skončilo v 6tt a druhý mrazacek se neuchytil. A to mi je 27let. Ale podstupovala jsem to v caru ve Varech a teď chci jít do 3. pokusu do Plzně. Jak jste byly úspěšné vy?
@Pavluša007 Ahoj, děkuji za optání
. Odebrali mi 22 vajíček, z toho bylo 15 vajíček zralých, další den volali, že se jich podařilo metodou ICSI oplodnit 10 a do stádia blastocysty se nám jich vyvinulo 6. Ze všech šesti embryí odebrali vzorek a poslali na genetiku. Po necelých třech týdnech nám z CARu zavolali, že po PGS máme dvě naprosto geneticky zdravá, jedno máme s mozaikou a tři jsou špatná (genetička nedoporučuje zavádět). Minulé pondělí jsem konečně dostala ms a momentálně beru 3×1 tabletu estrofemu a tento pátek jdu na ultrazvuk, tak si nechám podrobněji vysvětlut ty výsledky z genetiky a dle utz naplánujeme den KETu
. Hrozně se těším, ale zároveň se bojím, aby nám to konečně klaplo
. Je hustý, že z 10 oplodněných embryí, tím pádem možných těhotenství by to vlastně 100% nevyšlo sedmkrát
. Od zavedení mám v plánu být na neschopence, abych byla v klidu a udělala pro to maximum
. Jak jsi na tom ty?
@rzipkova tak to je velká paráda, že bylo tolik vajíček k testování. Moc držím palce ať se Vám mrazáček uchytne
Tento týden jdu do CARu vše naplánovát, tak se i docela těším, že se konečně začne něco dít, ale zároveň mám strach aby byla vůbec nějaká vajíčka zdravá po testování a bylo co zavádět. Musím se ještě domluvit na neschopenku už při stimulaci, pracuji na směny a mám zakázané chodit na noční při stimulaci. A vedoucí mi vstříc nevyjde takže to budu asi muset řešit PN.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.