PGD a IVF s pojišťovnou OZP

682
12.11.19 11:28

PGD a IVF s pojišťovnou OZP

Dobrý den všem,
zakládám nové téma, zatím předčasně, ale ráda bych zjistila co nejvíce aktuálních informací, jelikož mě tohle nejspíš v příštím roce čeká. Nejlépe od někoho, kdo si tím prošel tento rok, či, kdo si tím právě prochází a nejlépe zkrze pojišťovnu OZP. Zajímá mě úplně vše, čím jste procházeli, kolik jste platili atd atd atd.

Asi ve zkratce popíši svůj případ. bude mi 31 a jsem z Prahy. Mám za sebou první neúspěšné těhotenství, které bylo počato přírozenou cestou a dá se říct, že téměř napoprvé. Důvod ukončení těhotenství přišel nečekaně v 19tt při zjištění vážné VVV neslužitelné se životem miminka. Po 5ti měsících od ukončení jsme se dozvěděli předběžné výsledky z genetiky resp. závěr pitevního protokolu, kde nám řekli, že v mém případě se nejspíš jedná o vzácný autozomálně dominantně dědičný syndrom,. Tzn, že pokud se tato věc potvrdí (po dalších testech, zatím testují pouze mě, kdy výsledky bych mohla znát cca leden/únor 2020), že by procento opakování v dalším těhotenství bylo 50%. Proto předemnou předběžně zmínila paní doktorka z genetiky (když jsem začala brečet), že jsou v dnešní době další možnosti např. IVF s PGD.
Další věc je, že k tomu všemu mi teď bylo mým gyn. sděleno, že mám PCO, cca20folykulů na každém vaječníku a však bez žádného dominantního, největší 10mm.

Předem děkuji za odpovědi, názory atd atd. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2751
12.11.19 14:45

:mavam: PCO problém nebude jen dostaneš nižší dávky léků ke stimulaci, aby tě nepotkal hyperstimulační syndrom.
Důležité je vybrat kvalitní centrum a od toho se vše odvíjí. S tvým výsledkem genetiky bude PGD hrazeno pojišťovnou. Na IVF se doplácí cca. 20tis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
12.11.19 18:01

@Lamicka2016
Vlastní zkušenosti? Jinak moc děkuji za info :kytka: Co sem našla, tak se to finančně vše dost lišilo od 15tis třeba až po 100co jsem tak viděla v příspěvcích, ale je fakt, že většina byla zas pár let nazpět už…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
3.11.20 22:13

@Eva.e obnovuji… resim totez :-) pro ktere centrum jste se rozhodli a jaka byla tedy cena? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
4.11.20 07:38

@šmoulililinka
:mavam: zatím nic moc nevím… :lol:
Chodíme do Apolináře v Praze. A injekce si musím vyzvednout do 13teho,, takže pak budu vědět první částku :D a stim ostatním jsem počítala dle ceníku který jsem od dnich dostala s průměrem tak cca 48 tis ale vše bude záležet na počtu odebranych vajíček,, a kolik jich oplodní. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
4.11.20 08:04

@Eva.e nam bylo receno v Heliosu 50 taky no… je to pecka :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
4.11.20 08:07

@šmoulililinka A už máte naplánováno kdy? Nebo to byla zatím nezávazná konzultace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
4.11.20 08:23

@šmoulililinka
momentalne stimuluju, za leky jsem ted nedoplacela nic (v jinem centru v teto fazy asi 800), ale uz jsem si vycerpala na pojistovnu vsechny jednotky (vyslo to na 6 dni), takze vsechny dalsi leky budu uz hradit plne. zitra mam utz, tak se uvidi, kolik dni jeste budu stimulovat a kolik me to bude stat.
jinak po odberu za prvni fazy placeni mi to vychazi asi na 5 500-9 500, dle poctu vajicek. pokud neco dojde do blasty a bude se posilat na genetiku a mrazit, tak zaplatim jeste dalsich 15 500
delala jsem si srovnani cen ve vice centrech, helios patri mezi drazssi a da se jiste sehnat centrum levnejsi. tu cenu, co ti ted pisu, je jedna z nejnizsich.
V minulem centru jsem v 1 ivf platila za leky 5 000, v druhem 11 000
prvni faze po odberu by vysla na 14 000 a druha faze asi na 11 000

ty jsi zdrava, manzel ma SPG ok, tak nemusis davat zadne spesl minimum, stejne jako my. pod tuto cenu, co pisu nahore se ale nedostanes

klidne napis SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
5.11.20 18:28

Ahoj holky,
já mám po 1.IVF v Sanusu a čekám právě navýsledky PGD. Museli jsme to podstoupit kvůli problému v genetice co má partner. Váže se to na pohlaví. Kluci to můžou mít po něm.
Jelikož to máme v anamnéze tak za ty testy na PGD nic neplatíme.
Ale i tak jsme se zatím dostali na 31 000 Kč…
Za léky na stimulaci jsem doplácela cca 900 Kč. Opu proběhlo v pohodě, můj věk 35 let a odebráno 13 folikulů z toho 12 zralých. Přítel má díky te genetikcé vadě azospermii, ale i tak našli pár živých a oplodňilo se jich 7. Do šestého dne vydrželo 5. Ty teď máme v mrazáku a čekáme jak dopadne genetika…
Nejvíc jsme doplácely právě, za ty služby po OPU, za ICSI, prodlouženou kultivaci a asistovaný hatching (oboje muselo být, aby šel odebrat vzorek), připlatili jsme si inkubátor Geri a pak mražení. Pokuď v IVF cyklu neproběhne ET, tak pak je většinou první KET zadarmo. Ale ty další už se platí, u nás konkrétně 7 500 Kč plus něco za léky.
Mám teda VZP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
5.11.20 19:55

@Maty35
Tak to je super příspěvek,, děkujemeee… Držím moc Palečky… Určitě sem Dej pak Info jak ste dopadli :dance: já jdu v úterý vyzvednout injekce na stimulaci tak taky budu vědět trošku víc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
5.11.20 20:09

Jo určitě se ozvu jak to dopadlo. Nejhorší na všem je to čekání, teď už čekáme tři týdny na genetiku embryí a už hypnotizuju telefon :D Budu držet palce, ať vše u tebe dobře dopadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
5.11.20 20:10

@Maty35 diky za info.

ja jdu v sobotu na utz a rovnou dostanu matros :-D na kolik penez se to nakonec vysplha jsem tuze zverava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
5.11.20 20:17

@šmoulililinka
Zatím jsme na těch 31 000 Kč. Když nám po genetice zbyde něco na transfér, tak první je zdarma a za další pak 7 500 Kč plus léky. Na to, že furt říkají, že ženy do 39 let mají IVF zdarma, tak je pálka co :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
5.11.20 20:32

@Maty35 me stve castka za to ICSI kdyz ma muz dokonale spermio…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
5.11.20 20:42

@šmoulililinka
Tak u nas bylo Icsi nezbytnost, taky to stalo 9 000 Kc. Ale u vas pokud nemusite muzete zvolit starou metodu misek a ta je v cene IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.