Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, je tu prosím někdo kdo postoupil nebo ho čeká Ivf s testováním embryí v centru Prof. Zecha? Byla jsem zatím na vstupní konzultaci, musíme mít Pgd z důvodu translokace chromozomů, ale nejsem si jistá výběrem centra. Lékař do moji dokumentace koukal, jak kdyby snad ani nevěděl co to PGD je. Ješte mi rovnou řekl, že neví zda bude stačit jen 1 stimulace, že možná budou potřeba 2, aby bylo dostatek embryí k testování, při tom nemá ani žádné moje výsledky laboratoře, ultrazvuk mi také ještě nedělal… Četla jsem tady toho spousty, ale vím, že Pgd není tak časté. Ale přeci jen, jako každá bych chtěla aby to vyšlo na poprvé proto nevím zda je to dobrý výběr. Děkuji za Vaše zkušenosti ![]()
Přečtěte si článek: K čemu slouží PGT a kolik stojí?
Přečtěte si hodnocení Next Fertility IVF Prof. Zech Pilsen s.r.o.
Pokud mu nevěříš a nedělá na tebe dobrý dojem, jdi jinam. Důvěra je základ a demotivovat pacientku hned na začátku, to fakt důvěru nevyvolává. Mě IVF s PGD vyšlo hned napoprvé. Nepotřebovala jsem dvě stimulace a to jsem měla hodně nízké amh. Pokud máš jinak vše v pořádku, tak problém nevidím.
@Janli moc děkuji. Mně právě řekl, že laboratoř atd udělá až po Novém roce až budeme rozhodnutý do toho jít. Ale jiný problém než ta translokace by neměl být. Přeci jen jsem po ukončení těhotenství pro VVV a ráda bych se dala dohromady než začneme s IVF. Proto zatím zjišťuji informace kde se dá ![]()
@Pavluša007 ahoj v tomhle caru jsem podstoupila ivf s pgs u dr Krmíčkové a byla super. Co to bylo za doktora? Dr Vlček? Jinak já to u nich podstoupila před 4,5 lety
@Ginuš ano Dr. Vlček. On byl na jednu stranu fajn, samí vtípek, ale s tím závěrem, že stimulace nemusí být jen 1, aniž by věděl jakékoliv výsledky apod. Řekl, že nám to podrobněji vysvětlí až příště co Pgd obnáší. Tím mně trochu odradil. Mohu se zeptat, jak dlouho trvá Pgd testovaní? Myslím, za jakou dobu od odběru dojde ke vložení embrya? Moc děkuji.
@Pavluša007
jo samej vtípek to je jediné co mu jde. Měla jsem při prvním ivf dost vajíček na testování. Pojišťovna platí 8ks.
Výsledky jsem měla do týdne a vkládalo se další cyklus. Na pgs jsem posílala i 2 embrya. Při 3ivf, už mi taky je 39 takže jsem starší.
Ano to vím, proplácí 8 embryí jinak každé embryo se pak navíc připlácí, ale to nevím jaká je cena. A nevíš zda je možné přejít k jinému lékaři v tomhle Caru? Zase na druhou stranu, si říkám, že když už do toho jdu, tak chci pro to udělat maximum, aby to vyšlo co možná na první pokus. Mně je 27, tak snad nebude žádná jiná komplikace, než ta naše translokace…
@Pavluša007 být ve tvojí kůži, tak bych zkusila zavolat na recepci a domluvit se příště k dr Krmíčkové. Já od dr Vlčka taky přešla k dr Krmíčkové. Tenkrát jsem volala na recepci. Jsou to tvoje peníze a naděje. Ale jsou samozřejmě holky co od dr Vlčka mají miminko. Mě prostě neseděl.
@Ginuš to máš pravdu, finanční náročnost tam je a není to zanedbatelná částka, alespoň co nám předběžně spočítal. Asi to zkusíme, změnit lékaře. Protože jsem zatím odhodlaná do jít do jednoho cyklu IVF a dát do toho všechno. Přeci jenom, kliniku měnit nechci, sem bych ráda chodila. Do Prahy bych dojíždět nezvládla kvůli práci.
V tomhle má bohužel pravdu, s těmi translokacemi to tak bývá, neni to pravidlo, ale v průměru tak 2-3 stimulace na zdrave embryo. Naštěstí jsi mladá, tak sance, ze ti to vyjde jen na 1, je urcite velká ![]()
@mrs.starbucks myslíš, že by ze stimulace nemuselo vyjít ani 1 zdravé embryo?
Možná se zeptám špatně, ale pokud by bylo třeba stimulace podstoupit 2krát to se pokaždé počítá jako další cyklus IVF?
@Pavluša007 Stává se to, bohužel. Ale taky můžeš mít štěstí, my jsme měli 3 zdravá v 1. stimulaci, přenašeč je manžel. Je to o náhodě a štěstí, tobě hraje do karet super věk
My už jsme starší
Každá stimulace a odběr je 1 pokus IVF.
@mrs.starbucks moc děkuji. Tak to budu doufat a věřit, že to vyjde na první dobrou. My jsme zatím schopni finančně zvládnout 2 cykly. Tak proto se obávám, že to hned nevyjde. ![]()
@Pavluša007 Ahoj, já momentálně stimuluji na IVF s PGS. Úplně nevím, jaký je rozdíl mezi PGD/PGS, ale nám zvolili kvůli časným potratům metodu PGS
. Chodím k MUDr. Vlčkovi a jsem s ním spokojená, kvůli zvýšenému AMH 7,34 mám krátký protokol s antagonisty a včera jsem byla na utz - 6. den stimulace a minimálně 9 větších folikulů napočítal, tak snad bude i dost kvalitních vajíček na zmražení a genetiku
. Každému sedí jiný doktor a určitě máš právo na to ho změnit nebo tomu dej ještě šanci u jedné návštěvy a uvidíš
. Držím palce!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.