IVF s pgd výběr pohlaví?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59395
14.10.14 17:04
@Anonymní píše:
No stejně bych to riskla, navic mám nového partnera a s nim už rok nemohu otehotnet

ježe to nefunguje že si řekneš co chceš :lol: napřed komplexní vyšetření, pak iui několikrát a pak ivf, pgd se dělá až když je špatná genetika a vyberou ty nejkvalitnější kusy ;) a právě to je vše hrazeno pacientem :roll: takže to neni tak že tam dojdu a řeknu chci mít jen holčičku. Tohle je pro páry co se dlouho snaží a chtějí hlavně miminko a pohlaví neřeší, jedině někoho podplatit ale nevim na kolik by to vylezlo, to je 100 000 + :jazyk: tohle pojištovna nehradí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
14.10.14 17:07

Tak to bych rekla, ze tohle je az rouhani…holka bud rada, ze mas zdrave dite…vis, lidi podstupuji IVF kvůli tomu, aby vůbec nejake dite měli… Navíc IVF není zadna sranda, podstupujes zdravotni riziko. Tes se, ze mas zdrave dite a kdybych mela druhé dite to samého pohlavi, tesila bych se dvojnásob, jake ja mam stesti, ze mam dve zdrave deti a je fuk, jestli kluky nebo holky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
14.10.14 17:08
@Anonymní píše:
No stejně bych to riskla, navic mám nového partnera a s nim už rok nemohu otehotnet

On ten nahoře možná ví proč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
14.10.14 17:13
@dlouha píše:
On ten nahoře možná ví proč
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
14.10.14 17:14

Zkus přirozeně a když to bude kluk, tak ho prostě odložíš do babyboxu a zkusíš zase znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
14.10.14 17:16

Zakladatelko, mam pro Tebe navrh, jdi do sekce Neplodnost a tam si precti několik pribehu a tezkych několikaletých boju zen o dite, co všechno musí podstupovat, kolik let znicenych a proplakanych…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
14.10.14 17:30

Ne, možné to není. Výběr pohlaví při IVF se dělá, ale pouze v případě, že u jednoho z pohlaví hrozí genetická porucha.

Jinak rozhodně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.14 17:47

Zakladatelko, je mi z tebe na :poblion:.jen proto, že máš doma kluka tak nechceš druhého? Já na mimčo čekala 15 roků, prodělala SP a ZT a co bych dala za to mít doma zdravé miminko a bylo by mi jedno co to bude.
Prosím o zachování anonymu, jedná se o moje hodně citlivé soukromí. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
65370
14.10.14 17:51

Když to bude kluk můžeš mi ho dát
Co bych za něj já dala
Mám zdravého syna z ivf, další miminko bohužel nebude takže toto prostě nepochopím.
Chápu touhu po určitém pohlaví to ano ale toto je moc už

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65370
14.10.14 18:00

Když to bude kluk můžeš mi ho dát
Co bych za něj já dala
Mám zdravého syna z ivf, další miminko bohužel nebude takže toto prostě nepochopím.
Chápu touhu po určitém pohlaví to ano ale toto je moc už

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.17 18:24

Hledám kliniku v ČR, kde jsou vstřícní k výběru pohlaví

Vím, že výběr pohlaví dítěte při IVF a PGD je nezákonné. S partnerem se chystáme v nejbližších týdnech vyhledat nějakou kliniku kvůli IVF a rádi bychom šli tam, kde jsou ochotni (i když se o tom nemluví přímo) nám vyjít vstříc a vybrat embryo určitého pohlaví. Důvod je jednoduchý, v naší rodině všechny ženy umírají na rakovinu prsu nebo vaječníků a já nechci na svět přivést holčičku, u které bych se bála, že jsem ji předala tuto zátěž. Nemáme ovšem potřebné genetické testy, které by dovolily tento krok provést zákonně. Proto hledám informace touto cestou. Děkuji všem, kteří mi jsou ochotni pomoci a z pochopitelných důvodů nechtějí psát sem. Napište mi prosím na email: elyod@centrum.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.17 21:08

@Atikin1507 sanatorium helios. Ale počítala bych s tim, ze bude s samoplatce. Tzn. Nejspis cena kolem 100 000

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.17 23:08

@Atikin1507 takhle to nefunguje. Jsem přenašečka onemocnění vázané na mužské pohlaví, riziko je 50:50, v našem případě 100:0 (nemocných:zdravých), proto jsme podstupovali PGD a nedali by nám holčičku, kdyby bylo kvalitativně lepší embryo zdravý chlapec. Na to nás hned upozorňovali, že výběr transferovaného embrya je na rozhodnutí embryologa, pokud tedy bude na výběr. Nemáme nic, protože všechna naše testovaná embrya byla nemocná.
Pokud máte prokázáno, že ženy umírají na rakovinu prsu, tak jistě máte vyšetřeno geneticky, který gen to způsobuje (bývá třeba BRCA1) a to embryo by se vyšetřilo. Genetický test na míru stojí sto tisíc + další náklady na IVF cca 50-70 tisíc. Pokud to máte lékařsky podložené platí gen. test pojišťovna a část nákladů na IVF, takže doplatek je cca 50 tisíc. Jen upozorňuji, že se to nemusí zdařit, je to jen možnost.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.